Læs også:

Close
houzzcollage

Hjemme hos blogger Sandra Beijer: 2-værelses proppet med inspirerende ideer

Bolig  | 

Med et miks af lækker velour, vintage og budgetvenlige møbler fra Ikea har den svenske topblogger Sandra Beijer skabt sig et fortryllende hjem. Kom med på Houzz Tour i hendes 2-værelses

Skrevet af Cajsa Carlson, Houzz.dk

Som forfatter og en af Nordens største bloggere er svenske Sandra Beijer vant til at dele sit liv med omverdenen, og billeder af hendes hjem har altid været et hit hos læserne.

Houzz fik æren af at komme helt tæt på hendes unikke indretningsstil og høre om alt fra favoritværelser og gode ting at købe, når man rejser, til hvordan det er at komme videre, når man før har delt et hjem med en anden og pludselig bliver alene.

Af Henrik Nero Stockholm.

Lyst og elegant, men også sprudlende og kreativt med masser af originale påfund, der fanger blikket. Sådan kan man beskrive forfattern og bloggeren Sandra Beijers toværelses lejlighed i centrum af Stockholm, hvor hun har boet siden april 2014.

Det var her, Sandra flyttede ind, da hun kom hjem fra New York, hvor hun havde boet i adskillige år.

Hvis man har fulgt hendes blog, har man sikkert allerede beundret brudstykker af indretningen, men faktisk er lejligheden både større og mere rummelig, end den ser ud på billeder. Og den er helt perfekt for Sandra, der voksede op på Östermalm, men altid drømte om Söder:

– Jeg ledte udelukkende efter en lejlighed på Nytorget, Mariatorget eller Mariaberget. Det var der, jeg ville bo – de fleste af mine venner bor lige i nærheden, og det synes jeg er så hyggeligt.

HOUZZ TOUR

Her bor: Sandra Beijer, blogger og forfatter.
Størrelse: 60 kvm.
Beliggenhed: Nytorget, Stockholm, Sverige.
Værelser: To værelser og køkken plus balkon.
Byggeår: 1929.

Sandra Beijer fandt sin lejlighed på en noget udsædvanlig måde.

– Jeg genkendte sælgerens navn på opslaget og indså, at shit! den fyr havde jeg snavet med på Emmaboda Festivalen, da jeg var 16. Jeg skrev til ham på Facebook og sagde: “Hey, kan du ikke lige give en gammel flamme en god deal?” og han svarede OK! Så jeg fik lov at købe den allerede inden fremvisningen – det var så fedt.

Sandra Beijer elsker, at området omkring Nytorget føles som “en by i byen,” og siger:

– Der sker så pokkers meget heromkring, og hver eneste bygning indeholder en café eller restaurant, så der er altid liv – uanset om det så er mandag eller fredag. Størstedelen af mine favoritbarer og -restauranter ligger lige om hjørnet. For mig er det super vigtigt, at gaderne omkring ens hjem er i live – det har måske noget at gøre med, at jeg er vokset op i byen og altid har boet i lejlighed.

Stuen er for nylig blevet fuldstændig ommøbleret med blandt andet et vintagebord fra Sandras ven Jenny og en lækker sofa fra MELIMELI. Det var efter et temmelig hårdt break-up, at hun besluttede sig for at give hele lejligheden en makeover, fortæller Sandra Beijer:

– Jeg flyttede oprindeligt ind sammen med ham, så jeg havde valget imellem at sælge lejligheden og flytte eller at renovere stedet her og gøre det til mit eget. Jeg besluttede mig for at prøve kræfter med sidstnævnte.

Således begyndte hun at skifte møblerne ud og sælge de gamle. Hun indrettede lejligheden med farver, som hendes eks aldrig havde villet have.

– Uanset om det er et godt eller dårligt break-up, tror jeg, det er vigtigt at gøre noget aktivt for at komme videre, siger Sandra Beijer.

– Jeg synes i hvert fald, det har virket for mig, og om ikke andet var det rart med et projekt til at holde mig beskæftiget. Og man bliver da så glad af en blå fløjlssofa! Det ville have været enormt ærgerlig, hvis jeg havde opgivet min lejlighed.

Resultatet er absolut imponerende: en personlig blanding, der demonstrerer ægte flair for indretning, og som føles trendy uden at være kunstig.

– Jeg vil have, at folk skal træde indenfor og med det samme føle, at “her bor Sandra”. Det der med nedtonet er ikke lige mig, jeg er mere til farver og en overflod af planter, som efter min mening er små glædesspredere. Men samtidig skal det heller ikke blive for meget. Min lejlighed skal føles lys og rummelig, for jeg bruger rigtig meget tid herhjemme, men den må nu gerne være sprudlende og lidt quirky. Det er et frygteligt ord, men det er vist det, der beskriver det bedst, siger hun.

– Jeg har meget fra Ikea og fra Habitat, og jeg kan godt lide at købe ting i udlandet. Man kan finde fede ting i Urban Outfitters og Lagerhaus, og jeg kan også godt lide Byggfabriken, Room og Svenskt Tenn.

Sandras stil har fået et mere voksent præg med årene; hun fortæller, at hendes lejlighed i New York var fuldkommen lyserød.

Sofabord, vintage; loftslampe, Bolia. Af Henrik Nero Stockholm.

Sandra Beijer har hentet mange ting hjem fra den lejlighed, hun længe beholdt i troen på, at hun engang ville flytte tilbage; blandt andet denne blomstrede lænestol fra The Conran Shop.

 

Sandras lejlighed er et socialt samlingspunkt. Lige siden hun flyttede hjemmefra, har hun elsket at holde en god fest.

– Jeg kan rigtig godt lide at være værtinde, forklarer hun.

– Mindst én gang om ugen har jeg et selskab ovre, og der er ingen af mine naboer, der klager. Bygningen er som skabt til det; mange af beboerne er bortrejst hele tiden – det er superpraktisk. Jeg bor også over for en skole, hvilket betyder, at der ikke er nogen, der kan kigge ind, og at der er tomt hver aften.

Hjemmets festlige stemning fremhæves af, at det er fyldt med citater fra sangtekster: fra Håkan Hellström i køkkenet til Säkert! i entréen og et billede med alle Beatles’ sangtitler i stuen.

Grand Budapest Hotel-billede, Amazon; Beatles-billede, Daniel Eatock for Wonderwall. Af Henrik Nero Stockholm.

Bøgerne i bogreolen er sorteret efter farve.

– Jeg synes, det ser pænere ud, men det er også, fordi jeg har en meget visuel hukommelse og bedre kan finde rundt i min bogsamling på denne måde – jeg glemmer nemlig altid, hvad forfatterne hedder.

Den farverige stol er en Emmafåtölj og kommer fra Sandras forældres hus på landet.

– Den er fra 1905, men jeg har ombetrukket den i et stof, jeg købte, da jeg var i Kenya for to år siden.

Ved dens side står et lille bord fra svenske Bordbord.

Har du et gammelt møbel, der trænger til et ansigtsløft? Find en ekspert i møbelpolstring og -restaurering

Bygningen er fra 1929, og noget af det, Sandra Beijer bedst kan lide ved lejligheden, er planløsningen.

– Alle rum føles store, og det er jeg meget glad for – der er plads til at ånde, uanset hvor man befinder sig.

Soveværelset er også blevet lavet meget om og har blandt andet fået en ny sengegavl fra spanske Tiretta Living.

– Jeg havde set den på Pinterest, fortæller Sandra.

Da hun nævnte produktet på sin blog, fik forhandleren en masse opmærksomhed.

– Det var meget sødt, de havde set på deres hjemmeside, at jeg havde linket til dem og givet dem en masse trafik. Og sådan noget vil man jo gerne støtte; jeg blev helt rørt over, at de blev så glade.

Da det kom til at ommøblere, investerede Sandra Beijer i store møbler med en markant effekt på indretningen.

– Jeg vil sige, at det er et ret godt tip, hvis man har råd til det, men ellers synes jeg også, at det gør en stor forskel at lave om på kunsten – det har jeg også gjort.

Puf, MELIMELI; plaid på puffen, købt i Paris. Af Henrik Nero Stockholm.
Natbord, Ellos; spejl, Svenskt Tenn; lampe, Habitat; guldbur, Lagerhaus. Af Henrik Nero Stockholm.

Sandras indretningsstil er skandinavisk, men langt fra hvid og kedelig. Hun siger også, at hendes stil er blevet mindre svensk, siden hun forlod USA.

– Dengang jeg boede i New York, ville jeg have, at alting skulle være ultra-svensk, fordi jeg syntes, den skandinaviske stil var så fin. Jeg elsker den lyse indretning, og det er tiltrængt med ekstra lys her i landet. I USA anses det kedelige, matte og voluminøse som værende det bedste af det bedste, og det ligger så langt fra det, jeg kan lide. Der hersker den her idé om, alle helst skulle bo i et slot, og man tilpasser overhovedet ikke indretningen efter virkeligheden.

Sandra Beijer, blogger, lejlighed
Puder og sengetæppe, Ellos. Af Henrik Nero Stockholm.

 

Læs mere: Houzz Tour – Sofias rå og farverige hybel i New York

Soveværelset er udrustet med store Pax-skabe fra Ikea, og Sandra Beijer har udskiftet håndtagene med læderremme fra Superfront.

Sandra Beijer totalrenoverede lejlighedens køkken, da hun flyttede ind, men siden har hun ikke rigtig ændret på noget.

– Køkkenet havde oprindeligt meget lidt arbejdsplads og i stedet hylder fra gulv til loft – det føltes alt for trangt. Derfor lavede jeg køkkenbord langs hele den ene side.

Det eneste, hun beholdt, var stengulvet. Køkkenets skelet er fra Ikea, og køkkenbordene er af carraramarmor. Åbne løsninger og et vitrineskab, også fra Ikea, fuldender den hyggelige, men praktiske køkkenstil.

Sandra Beijer, blogger, lejlighed
Loftslampe, hjemmelavet af lamper fra Byggfabriken; lille lampe i vinduet, Habitat; stole og bord, Habitat. Af Henrik Nero Stockholm.

Køkkenet er et af de få steder i lejligheden, hvor Sandra Beijer har renoveret med sin blog i tankerne.

– Jeg ville have store overflader i nærheden af vinduerne, så jeg kunne få godt med naturligt lys, og jeg valgte marmor, fordi det er en god baggrund til billeder af mad.

Men udover det har hendes arbejde ikke påvirket indretningen.

– Hvis jeg havde været smart, havde jeg nok holdt mig til hvide vægge, der er gode at tage billeder af outfits imod, og det kan jeg sommetider savne!

 

Sandra Beijer, blogger, lejlighed

Find inspiration: Se mere end 14.000 billeder af skandinaviske køkkener i vores billedarkiv

I køkkenet finder man også adskillige rejsefund.

– Et godt tip er ikke at købe de klassiske souvenirs; jeg har eksempelvis købt alle mine skeer og spisepinde i Tokyo, og også mine suppeskåle. Det er meget federe at have rigtige træskeer fra Tokyos køkkenmarked end fra Ikea! Jeg købte en champagnespand på den franske riviera sidste sommer, og det er jo et oplagt sted at købe sådan en.

– I New York har jeg købt mange gryder og kogebøger – idéen er at købe de ting i udlandet, der ellers er kedelige og grimme i Sverige. For eksempel kan man få superfint opvaskemiddel i Frankrig og USA! Det føles lidt underligt at købe opvaskemiddel med hjem, men man bliver så glad af det!

Sandra Beijer, blogger, lejlighed

Med sin passion for god mad og forkærlighed for at kokkerere er køkkenet ekstra vigtigt for Sandra Beijer.

– Jeg holder meget af mit køkken – jeg synes, det er afslappende og rart at lave mad og hænger tit ud i herude.

Da Sandras forhold sluttede, var der ikke behov for de store ændringer i køkkenet:

– Køkkenet har altid været min zone. Jeg følte ikke, jeg behøvede at lave om på det, for det var allerede mit sted, og jeg har altid brugt det meget.

Sandra Beijer, blogger, lejlighed
Køkkenskelet, Ikea; køkkenlåger, Room; tæppe, Urban Outfitters. Af Henrik Nero Stockholm.

Badeværelset har også fået sig en omfattende renovering og ligner i dag noget, der hører til en lækker hotelsuite.

– Det sang på sidste vers. Da jeg flyttede ind, stod her et badekar med tre ben, der var ødelagte fliser, kontakter, der ikke virkede, og gamle stikkontakter fra 1983 … så alt er lavet om.

Og det var ikke en helt almindelig renovering.

– Min mors ven, som er indretningsarkitekt, fandt noget overskydende carraramarmor på en losseplads, og det skar vi så i stykker og monterede på Ikea-rammer.

Der er i øvrigt blevet lagt gulvvarme; noget, Sandra Beijer virkelig sætter pris på.

– Om vinteren sidder jeg nogle gange på badeværelsesgulvet og arbejder, for det er simpelthen så hyggeligt – især på en kold og træt mandag.

Sandra Beijer, blogger, lejlighed
Fliser, Byggfabriken; vandhane og bruser, Tapwell; vaskebord, Ikea, en kombination af to forskellige modeller. Af Henrik Nero Stockholm.

Det lyse hjem er proppet med planter; en trend, som Sandra var hurtig til at hægte sig på.

– Jeg havde en stærk lyst til at være omgivet af grønne vækster og finder det relativt nemt at passe dem. Jeg plejede ellers at være en af dem, der siger: “Jeg dræber alt”, men nej – det er bare om at vande hver femte dag, og så klarer de sig fint.

Blomsterne trives fortræffeligt i lejligheden – ligesom Sandra Beijer selv.

– Jeg håber at blive boende længe og kan slet ikke se mig selv flytte, afslutter hun.

 

Læs mere: Houzz Tour – Lejelejlighed fik en lys, skandinavisk makeover

 

Planløsningen i Sandras lejlighed.

houzz
Læs også:
Meyers ingefær- myntete

· Mere fra samme kategori ·