Læs også:

Close

Tidens to største modetrends er hinandens diametrale modsætninger

Mode  | 

Der er to store trends, der har overtaget modebilledet – og de er vidt forskellige. Hvilken trend er du mest til: “Trying” eller “Menocore”?

Der er ofte én trend, der sætter tonen for alle sæsonens hits. Effortless-trenden har siddet på tronen i en del sæsoner efterhånden, hvor 90’erstilen, mix & match og logo-trends har hørt under. Nu bliver den skiftet ud med ikke blot én, men to store trends – som i øvrigt er hinandens diametrale modsætninger.

De to trends kaldes af modesitet Man Repeller for “Trying” og “Menocore”, og selv om de hitter på samme tid, så er deres koncepter vidt forskellige.

trends, trend, mode, modetrend, fashion
Til venstre ses et eksempel på “Trying” og til højre et eksempel på “Menocore”. (Foto: All Over & Instagram @larryhofmann)

Hvad er “Trying”?

I foråret så vi meget til at mikse og matche forskellige stilarter, og det hele måtte gerne se lidt “tilfældigt” ud. Det er slut nu – hvis man altså hopper med på Trying-trenden.

Frontløberen for trenden er ingen ringere end Celine Dion, der det seneste år har lavet en revolution i sin påklædning. Som ordet antyder prøver man, og det må gerne være helt tydeligt, at du har tænkt over detaljerne i dit outfit.

Som vi har set det på sangerinden, handler det om at matche og koordinere. Intet er tilfældigt, når man mestrer Trying-stilen.

Er du stadig lidt i tvivl om, hvad den der Trying-trend går ud på? Vi lader dronningen af Trying vise dig essensen af trenden:

Hvid ekstravagance

Celine Dion Trying Trend trends, trend, mode, modetrend, fashion
Intet er overladt til tilfældighederne i dette kridhvide look. Når du er med på Trying-trenden, er der ingen skam i at accessorise en masse! Vigtigst af alt: Tøj og accessories matcher med hvid på hvid på hvid. (Foto: All Over)

Farvekoordinering

Celine Dion Trying Trend trends, trend, mode, modetrend, fashion
Ved første øjekast er dette look mere “tilfældigt” end ovenstående, men ser du godt efter, er heller intet her overladt til tilfældighederne. Den grønne taske matcher de grønne toner i frakken, og de røde solbriller matcher frakkens røde nuancer. De beigefarvede bukser er også præcist samme tone, som de, der findes i frakken. (Foto: All Over)

Slangeprint på slangeprint

Celine Dion Trying Trend trends, trend, mode, modetrend, fashion
Hvorfor kun vælge et item med slangeprint, når du kan vælge tre? I Trying-trenden må du hellere end gerne gå all in på samme print i flere af dine items. Slangeprintene i dette look er ikke helt ens, men farverne matcher præcist. Læg i øvrigt mærke til, at Celine Dion har valgt en sort kjole og sorte solbriller, som matcher det sorte i slangeprintet. (Foto: All Over)

Sådan får du Trying-stilen:

Har du mod på at prøve Trying-trenden af? Start stille og roligt ud med et monokromt look med striber. Husk at tilføje accessories, der matcher dit outfit i farver og mønstre.

trends, trend, mode, modetrend, fashion

Kimono, 649 kr., zara.com. Bukser, 299 kr., zara.com. Bluse, 269 kr., mango.com. Hat, 179 kr., nelly.com. Solbriller, 121,35 kr., riverisland.com. Taske, 255,10 kr., asos.com. Støvler, 799 kr., zalando.dk

Hvad er “Menocore”?

Du kender sikkert allerede Normcore-trenden, og ligesom navnene minder om hinanden, er der også ligheder i de to trends. Det handler om at se effortless ud – stik modsat Trying-trenden.

Forskellen på Normcore og Menocore er, at hvor der var specifikke items, der blev forbundet med Normcore-stilen, såsom løse jeans, rullekraver og herrebukser, har Menocore ingen regler – igen stik modsat Trying.

Trenden er blevet spottet af Man Repeller-redaktionen, og de døbte den Menocore, fordi man bedst kan beskrive stilen ved at forestille sig en kvinde i overgangsalderen (på engelsk; menopause), der er ligeglad med, hvad hun har på – det skal bare være komfortabelt.

Har du svært ved at gennemskue, hvordan Menocore trenden ser ud? Fashionistaerne fra Instagram viser dig den:

Bøllehat og bløde materialer

Det er ikke første gang, at bøllehatten får en revival. Denne gang er det dog ikke som et street item, men som en del af Menocore-trenden. Bøllehatten er praktisk i solen, og kombineret med bløde materialer og behagelige sneaks er dette et perfekt eksempel på Menocore-stilen.

https://www.instagram.com/p/BUZ8DPkg8tQ/

Komfortabelt mitchmatch

Grundlæggeren bag Man Repeller, Leandra Medine, har også taget Menocore-trenden til sig i dette ultrakomfortable outfit, der, modsat Trying-stilen, ikke matcher.

Formløs afslapning

En af nøglesætningerne i denne trend må være: Jo løsere, jo bedre. Glem alt om Kardashian-trends, hvor det handler om at vise sine former frem. Følger du Menocore, skal tøjet helst være så formløst og komfortabelt som muligt.

Sådan får du Menocore-stilen

Menocore-stilen er nok en af de nemmeste at kopiere – der er nemlig intet facit, intet rigtig eller forkert. Så bare tag dit mest behagelige sæt tøj på – også selv om det ikke matcher. Det kan faktisk give et ret fint look. Se eksempelvis looket nedenfor, der er ultraafslappet, mitch-matchende og cool!

trends, trend, mode, modetrend, fashion

Overalls350 kr., monki.com. Striktrøje, 799 kr., hm.com. Hue, 104 kr., topshop.com. Rygsæk, 765,29 kr., asos.com. Strømper, 60 kr., monki.com. Sneakers, 499 kr., ellos.com

 

Læs også:

Fem modetrends, vi rent faktisk kommer til at bruge

Fashion på forkant: Sådan styler du efterårets helt store trends

Budgetmode – 11 items under 300 kroner

· Mere fra samme kategori ·