Læs også:

Close
fortrydelsespille, prævention, unge, graviditet, abort, salg, kondom, p-piller, spiral, problem, sex og samfund, kønssygdom, gonorre, hiv, kroppen, kvindekroppen, sygdom, unge, sex

NEWS: Salg af fortrydelsespiller stiger og det er ikke godt

Nyheder  | 

Salg af fortrydelsespiller stiger og det er ikke godt · Bryster er åbenbart et modefænomen · Danske fodboldkvinder i finale · IS står bag terrorforsøg i Australien · Hacker, der hjalp med at stoppe angreb er nu anholdt · Svømmehal indsætter vagter · Prins Henrik laver ravage om begravelse · Dele af Asien kan være ubeboeligt i 2100

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Salg af fortrydelsespiller stiger og det er ikke godt

Brugen af prævention ændret sig og det fører til flere sexsygdomme og færre teenageaborter. I stedet for kondomer, eller for at sikre sig, hvis kondomet springer, bruger unge i stigende grad fortrydelsespiller som prævention. Det skriver Politiken.

Salget af fortrydelsespillen, som betegnes som en nødprævention, steg sidste år fra 103.000 behandlinger til 107.000, og tallet stiger formentlig igen i år. Det er ikke positivt, at salget stiger.

– Det er ikke positivt, at salget stiger. Det er et udtryk for, at man ikke bruger anden præventionsform, og at man er ude på usikkert område, når man er ung og seksuelt aktiv, siger Charlotte Wilken-Jensen, ledende overlæge i gynækologi og obstetrik på Hvidovre Hospital.

Hendes bekymring deles af Jeppe Hald, der er antropolog og projektleder i Sex og Samfund.

– Antallet af teenagegraviditeter og aborter er meget lavt. Det er jo rigtig godt, for det er noget, vi absolut ikke ønsker os. Men samtidig har vi jo kanonhøje klamydiatal og en stigende gonorrérate, siger han.

fortrydelsespille, prævention, unge, graviditet, abort, salg, kondom, p-piller, spiral, problem, sex og samfund, kønssygdom, gonorre, hiv, kroppen, kvindekroppen, sygdom, unge, sex
Salg af fortrydelsespiller stiger og det er ikke godt. (Foto: /ritzau/)

Medie: Bryster er på mode igen

Kvinders kroppe bliver hele tiden diskuteret, debatteret og kritiseret, uanset om det er ønsket eller ej. Derfor er det så måske ikke så underligt, at en artikel i New York Post har gjort en masse mennesker godt gale i skralden.

Artiklen, der groft oversat hedder “Bryster er tilbage på en stor måde”. I artiklen skriver forfatteren, Joely Chilcott at yppige babser er på mode igen, og siger på den måde inddirekte, at der er en del af kvindekroppen, der ikke har været på mode i noget tid.

Artiklen sammenligner derefter Rihannas krop med modellen Cara Delevigne, for at illustrere, at de to kvinder tilhører forskellige lejre indenfor den nye kropstrend.

Den pudsige artikel har tiltrukket sig en masse opmærksomhed på de sociale medier, hvor der både gøres grin med det skøre udsagn, men dens skadende effekt også påpeges. Det skriver Teen Vogue.

Læs mere: Se filmen: Embrace viser, hvor skøre og skadelige idealer om kroppen er

Se også: Kronik: Sådan hænger kropshad og Instagram sammen

 

 

Danske fodboldkvinder i EM-finalen

Det danske kvindelandshold i fodbold har skrevet historie! For første gang nogensinde har holdet spillet sig i EM-finalen efter en hård kamp i semifinalen mod Østrig. Det skriver DR.

Læs også: Politikere kræver bedre løn til fodboldkvinderne

fodbold, fodboldkvinder, em, kvindefodbold, kvinder, sport, kroppen, kvindekroppen, sport, mesterskaber, ligestilling, løn, politikere, dbu, sponsor, sponsorater, løn, bonus, sammenligning, lønninger
Danmark vinder 2-1 over Tyskland under EM i Holland. (Foto: /ritzau/)

Australsk politi: IS stod bag plan om at bombe fly i Sydney

To mænd er tiltalt for to forsøg på at forberede eller planlægge en terrorhandling. I den ene sag ville de sprænge et passagerfly i luften, der skulle flyve fra Sydney, men planen blev af uvisse årsager ikke gennemført. Mændene fik hjælp og instrukser fra et IS medlem i Tyrkiet.

Politiet påstår, at mændene som et alternativ til at bombe et fly var i den tidlige fase med at planlægge et terrorangreb med en kemisk substans i en Sydney-forstad. Det skriver Ritzau.

australien, etihad airlines, terror, terrorplan, terrorangreb, is, islamisk stat, anholdt, sigtet, krimi
Australsk politichef Michael Phelan, til højre og
politichef i New South Wales, David Hudson fortæller om terrorsagen. (Foto: /ritzau/)

Hacker, der hjalp med at stoppe globalt angreb, anholdt

Den 23-årige Marcus Hutchins, der blev kendt, da han standsede WannaCry-angrebet, er blevet fængslet i USA, hvor han blandt andet er anklaget for at sælge og tjene penge på computervirus, der er designet til at ramme banker. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Anklagerne skulle ikke være relateret til WannaCry-angrebet.

marcus hutchins, virus, hacker, wannacry, brite, usa, krimi, anholdt, sigtet
Marcus Hutchins blev kendt, fordi han hjalp med at stoppe den verdensomspændende virus WannaCry. Nu er han selv anholdt for at skabe en virus. (Foto: /ritzau/)

Svømmehal indsætter vagter for at komme unges dårlige hygiejne til livs

Det unge vasker sig ikke ordentligt inden de går i svømmehallen. Skilte og forhæng har ikke hjulpet på sagen, og det går ud over badevandet, når man ikke vasker sig ordentligt inden poolen, fordi bakterier ødelægger badevandskvaliteten. Er den ikke i orden kan det føre til at svømmehallen skal lukkes eller der skal hældes mere klor i bassinet.

Derfor har Glostrup Svømmehal indsat vagter i badene. Det skriver TV2. Det er både piger og drenge, der har problemer med hygiejnen, og problemer har ikke noget med religion at gøre, men snarere blufærdighed, siger idrætschefen Allan Brink Christensen.

Se mere: NEWS: Svømmehaller må bruge mere klor mod beskidte badegæster

Læs også: Træt af redigerede kroppe? Gå en tur i svømmehallen

svømmehal, motion, idræt, hygiejne, vask, sæbe, klor, blufærdig, nøgen, bakterier,
Folk er ikke gode nok til at vaske sig, inden de hopper i baljen. (Foto: Polfoto).

Bryder traditionen: Prins Henrik vil ikke begraves med Margrethe

Prins Henrik vil ikke begraves sammen med dronninge Margrethe, men vil i stedet hvile i Frankrigs jord. Kongehusets kommuniksationschef Lene Balleby har oplyst, at beslutningen skuldes prins Henriks skuffelse over sin rolle i det danske monarki.

Hævn, svigt, barnligt og fjollet er nogle af de ord, der er blevet brugt af eksperter om Henriks beslutning. Det skriver TV2.

– Med sin demonstrative og egoistiske beslutning om ikke at ville begraves sammen med sin hustru, dronning Margrethe, er prins Henrik ved at skabe en uværdig afslutning på sit ægteskab og sit virke for det danske kongehus, skriver Thomas Larsen i Berlingske.

ballonudvidelse, infektion, operation, bækken, lysken, prins henrik, kongelig, kongefamilien, royal, prisngemalen, infektion, sygdom, ikke alvorligt
Prins Henrikvil ikke begraves med dronningen. (Foto: /ritzau/

Dele af Asien kan være ubeboeligt i 2100

Udregninger af temperatur og fugt viser, at dele af Asien kan blive for varme til, at mennesker kan bo der i 2100. Det er en stigning i temperatur og fugt som følge af klimaforandringer kan gøre dele af Indien, Pakistan og Bangladesh ubeboelig for mennesker. Det skriver Ritzau.

Ved tilstande, hvor et termometer med en våd klud omkring sig viser 35 grader celsius, får mennesker svært ved at svede for at sænke kroppens temperatur. Allerede når termometeret med den våde klud viser 31 grader celsius, betragtes det som farligt for mennesker.

Hvis ikke temperaturforandringerne begrænses, viser studiet, at en tredjedel af området i det sydlige Asien jævnligt vil opleve de forhold. Det betyder, at 1.5 milliarder mennesker vil blive påvirket af varmen.

Dagens billede:

tigerunger, tiger, dagens billede, zoo, hamborg, tyskland, dyreunger
To tigerunger udforsker deres indhegning i en zoo i Hamborg. (Foto: /ritzau/)

 

· Mere fra samme kategori ·