Læs også:

Close
shampoo, shower, brusebad, bad, vaske hår, hårvask

Respekt for det frie valg og den billige shampoo

Underholdning  | 

Må man som ikke-frisør have lov til IKKE at gå op i hårprodukter? Blogger Benita Dreyer-Andersen drømmer om en verden, hvor der er plads til at være skideligeglad

Jeg har tørt hår. Simpelthen så tørt. Det var i hvert fald det tørreste hår, han havde set den dag. Hvad gjorde jeg ved det? Hvordan kunne det gå så galt? Men rolig! Han havde løsning. En stribe af sera, balsam og små bitte tuber med snask i, hvis kilopris overstiger forgyldt safran. En magtkamp om mersalg udspillede sig omkring nylonforklædet. Han prøvede, gjorde han, mens jeg stirrede koldt ned i mit Femina.

frisør, haircut, kort hår, shampoo
Nogenlunde så tappert er Benitas smil, når hun forsøger at undgå talen om den åh så gode og dyre shampoo, hun bør købe hos frisøren. (Foto: All Over)

Desuden løj jeg. Jeg spillede uforstående over for mit tørre hår, når jeg nu liiiiige akkurat i denne uge, meget uheldigt, var løbet tør for den der skidedyre shampoo, som jeg ikke husker navnet på, men i hvert fald er blå på etiketten, og som jeg ellers sværger til.

I virkeligheden står der en Føtex-løsning til 18 kroner i bunden af min brusekabine. Den har gjort det for mig hele sommeren, og den er bedre end den seneste løsning, og det er cirka der, min interesse stopper.

Jeg vil have lov at takke nej til dine gode råd

Jeg er træt af at få latente skideballer over mit manglende engagement i mit hår. For det er ikke første gang, og det går tilmed på tværs af flere faggrupper, der alle vil mig det godt ved at fortælle mig, hvad jeg gør forkert hele tiden. Til en massage en gang, som var indkøbt som en såkaldt afslappede oplevelse, ævlede hun i 20 minutter om mine myoser i nakken, og at jeg burde komme oftere, hvis jeg tog min nakke alvorligt.

dermaroller, hudpleje, kosmetolog
“Hvis nu du lagde 800 kroner her lidt oftere, så ville det gøre meget mindre ondt!” Just shoot me now. (Foto: All Over)

Det samme sagde en hud-dame, der borede spidse ting ned i mine porer og fortalte mig, at det ville gøre mindre ondt, hvis jeg også fik en tid næste torsdag.

Men hvis jeg skulle engagere mig i mit hår, min hud, min krop, mine negle, mine vipper, mine fødder med videre, som alle faggrupper synes, jeg burde, så ville der næppe være tid til at andet end at starte forfra hver måned. Giv mig en chance for også at være.

Tørt hår er ikke en dommedagsprofeti

Jeg mangler forståelse for den billige shampoo og mig som oplyst, voksent menneske, der vælger at bruge mine penge på det, jeg vil. Og spare der, hvor jeg synes, det giver mening.

Jeg savner en frisør/kosmetolog/massagedame, der anerkender han hun/han går noget mere op i sit felt, end jeg gør, og at jeg stadig kan være et udmærket mennesket af den grund. At prioriteter er forskellige, og hun som ansat i et servicefag skal tænke mindre højt. Tørt hår er muligvis hendes værste mareridt, men hun må lære at forstå, at min forestilling om dommedag ser anderledes ud.

frisør, shampoo, hårvask, vaske hår
Jeg ER faktisk et menneske, der har lov til at være her, selv om jeg ikke betaler 200 kroner for en frisørshampoo. (Foto: All Over)

Jeg savner spørgsmålet ”må jeg give dig et godt råd” og accept af mit svar, uanset udfaldet. Jeg er med på ideen om provision af deres salg af svinedyre produkter, og at firmapolitikken byder dem at køre deres smøre af på mig. Men jeg vil så utrolig gerne være fri, om ikke andet så efter første gang jeg virker skideligeglad.

Kan jeg få lov til det?

Tak.

 

Læs mere fra Benita: SKAL man følge sine veninder på sociale medier

· Mere fra samme kategori ·