Læs også:

Close
houzz diy

Sommer i regnvejr? Her er 9 nemme, budgetvenlige DIY-ideer

Bolig  | 

Er du i sommerhus, mens regnen sjasker ned? Fortvivl ikke, for med disse budgetvenlige DIY-ideer bliver det hele lidt hyggeligere

Af: Benedikte Lundberg, houzz.dk

Hører du til dem, der skal holde ferie i sommerhuset i år, kan det være, at du allerede går og bander det danske sommervejr væk – det har indtil videre ikke vist sig fra sin bedste side.

Men i stedet for at gå og irritere dig over manglen på solskinstimer kan du i stedet kaste dig over en masse sjove DIY-projekter indendørs i dit sommerhus.

Meget dekoration og interiør i landlig og maritim stil, som man betaler i dyre domme for til sommerhuset, kan du nemlig nemt selv lave på budget. Vi har samlet 9 sommerhus-projekter, du kan gå i gang med på de regnfulde dage.

1. Pressede blomster i rammer

Mange sommerhuse er omringet af skøn og frodig natur. Derfor er det oplagt at trække noget af alt det grønne med indenfor og skabe vægdekoration ud af det. En nem måde at lave farverige billeder på er ved at presse blomster og blade mellem bøger.

Køb et par standardrammer fra eksempelvis Ikea, og lim de pressede blomster på et stykke hvidt karton, som du sætter ind i rammen. Tænk bare på, hvordan kornblomster, smørblomster og valmuer ville give kulør og naturstemning indenfor i dit sommerhus.

Du kan også vælge en gennemsigtig baggrund i din ramme. Prøv at mikse forskellige størrelser rammer og lav en lille billedvæg med botanik i stuen. Det er desuden flot at blande flere forskellige slags planter i ét billede.

Følg denne nemme guide: Så nemt kan du lave en plakat med trendy planter.

2. Maritim billedvæg

At havet ikke sjældent ligger i gåafstand til landets sommerhuse betyder, at mange lader sig inspirere af den maritime stil, når det kommer til indretning af huset.

Når du har fået lavet din hjemmelavede botanik-væg, kan du overveje at udstyre rammerne med maritime reb i toppen, som kan hænges op på væggen med et enkelt søm. Rammerne må dog ikke være for store og tunge. Det giver væggene et personligt udtryk med referencer til livet på havet.

3. Shine dine gamle møbler op med maling

Er der udsigt til regn, når du skal i sommerhus, så medbring sandpapir og træmaling. Du kan helt sikkert give nogle af dine gamle sommerhusmøbler et helt nyt udtryk ved at slibe dem ned og male dem i en iøjnefaldende farve. I et sommerhus, der som her domineres af træ, er den lille lyseblå stol en god kontrast i indretningen.

Det kan være alt fra stole og kommoder til spisebordet, du kan friske op. Ja selv de gamle køkkenlåger kan få en tur. Det er et lidt mere tidskrævende projekt, men giver et trækøkken helt nyt liv.

Hvis I har fået fældet træer i løbet af foråret, kan du gemme en stamme til at lave små stubbe til sommerhuset. De kan både bruges som skamler, sideborde eller afsætningsplads. Følg guiden nedenfor:

1. Find dig en god stub, der har den rette størrelse formålet.

2. Skræl barken af, og skrub stubben ren med en grydesvamp for at fjerne alt skidt.

3. Lad den herefter stå udenfor i et par dage, indtil den er tørret helt ud.

4. Skær stubbens bund og top til med en elektrisk sav, så du undgår, at den vipper.

5. Herefter skal den slibes med sandpapir. Du kan vælge at gøre det med håndkraft, men du får et langt finere resultat med en slibemaskine.

6. Nu skal du gøre op dig selv, om stubben skal lakeres, males eller bare stå fersk. Hvis du vælger lak, skal den have to gange, hvorimod maling afhænger af dækkeevne og farve.

Har du et hvidt og minimalistisk badeværelse i sommerhuset, kan en hvid stub som afsætningsbord i brusenichen eller ved badekarret være en fin detalje.

Se flere billeder af smukke badeværelser på Houzz
.

5. Sy gardiner til køkkenskabene

Hvis du har et gammelt køkken i sommerhuset, kan du ud over selvfølgelig at male skabslågerne, vælge at tage dem helt af og i stedet opsætte gardiner.

Det giver dig mulighed for at vælge fine tekstiler med blomsterprint, striber, prikker eller noget helt fjerde, som kan give køkkenet ægte landidyl. Køb et par diskrete gardinstænger, du kan skrue fast under bordpladen, så gardinet kan trækkes frem og tilbage.

6. Sy mønstrede sofapuder

Når du alligevel er i gang ved symaskinen, kan du også sy sofapuder. Her kan tekstiler med botaniske mønstre som på billedet være flotte sammen med dine hjemmelavede blomsterbilleder.

Du kan også vælge blå- og hvidstribet stof, hvis du vil bevæge dig over i det maritime. Har du ensfarvede puder, kan du også pifte dem op med kartoffeltryk.

Se bare her: Pep dine gamle pudebetræk op med kartoffeltryk.

7. Stilleben med strandskaller og sten

Når I er i nærheden af strand og hav, kan I bruge en dag på at samle flotte strandskalder og sten til et stilleben i sommerhuset. Det kan enten være som udstilling i vindueskarmen sammen med lysestager og blomstervaser, på badeværelset i glaskrukker eller på et fad sammen med blokslys på sofabordet.

8. Lav en hyggelig brændevæg

Det kræver selvfølgelig, at der er en brændeovn i sommerhuset, men i stedet for at placere brændet i en stabel udenfor, kan du bruge det som praktisk dekoration indenfor. Udnyt et indhak, et hjørne eller en del af væggen til at lave en flot brændestabel eller en hel brændevæg.

I sommerhuset her har man udfyldt pladsen under køkkenbordet med brænde. Det ser både landligt og hyggeligt ud.

9. En naturlig sengegavl

Vi bliver ved de naturlige materialer, som er oplagte at bruge til DIY i sommerhuset. Du kan peppe dine kedelige senge i sommerhuset op med en naturlig sengegavl fremstillet af stammer fra et birketræ eller et andet dekorativt træ.

Find to stabile stammer, der kan udgøre de lodrette pæle, og et par tyndere grene, som sømmes fast på de to bjælker. Hvis du vil gøre sengegavlen mere stabil, så lav de lodrette bjælker ekstra lange, så de kan hvile på gulvet, og pres sengen helt op mod sengegavlen, så den står i spænd.

houzz

· Mere fra samme kategori ·