Læs også:

Close
kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død,

Politiet: Kvindetorso fundet i vandet er den efterlyste Kim Wall

Nyheder  | 

OPDATERET: Kvindeliget, der mandag blev fundet ud for Amager, er den svenske journalist Kim Wall. Det bekræfter DNA

Det kvindelig, der blev fundet i vandet ud for Amager mandag er Kim Wall. Det bekræfter et DNA-match mellem liget og den efterlyste journalist’ DNA, ifølge Københavns Politi.

Kvindetorsoen, der blev fundet af borgere ud for Amagers sydvestlige pynt, er uden hoved, arme og ben, og drabschef og efterforskningsleder Jens Møller fra Københavns Politi fortalte i et pressemøde igår, at lemmerne er skåret af bevidst.

kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død,
Københavns Politi fortæller, at DNA bekræfter, at den kvindetorso, der blev fundet i vandet ud for Amager er den savnede svenske journalist Kim Wall. (Foto: /ritzau/)

Har bundet ståltråd om liget

På et pressemøde onsdag formiddag fortalte drabschef Jens Møller på et pressemøde, at der er fundet skader på kvindetorsoen, derudover var der bundet et stykke metal om liget for at sikre, at det faldt til bunds i havet.

– Det ser ud som om, der er skader på torsoen, som er et forsøg på at sikre, at luft og gasser skulle slippe ud, så kroppen ikke drev op til overfladen. Det har været en meget lang og kompliceret obduktion på grund af de afrevne legemsdele, siger Jens Møller.

Under efterforskningen har politiet fundet en hårbørste og en tandbørste fra Kim Wall. Derudover er der fundet blod på i ubåden, der også matcher med Kim Walls DNA.

Drabschefen oplyser, at der er flere ting om parteringen af liget, som han ikke vil komme nærmere ind på nu.

Læs mere: Ubådsopfinder: Den svenske journalist Kim Wall døde på båden

kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død,
Drabschef Jens Møller holder pressemøde for dansk og udenlandsk presse om fundet af Kim Walls lig. (Foto: /ritzau/)

 

Advokat: Kvindeliget har intet med sagen om Nautilus at gøre

Kim Wall blev meldt savnet, da hun ikke var kommet tilbage efter en reportagetur ombord den danske ubåd Nautilus. Ubåden var en hjemmebygget maskine, som danskeren Peter Madsen stod bag.

Først forklarede Peter Madsen, at han havde sat den svenske kvinde af på Refshaleøen. Efter noget tid erkendte han, at Kim Wall havde været ude for en ulykke på båden, og at han havde smidt liget overbord.

Da kvindetorsoen blev fundet, og endnu ikke var blevet identificeret, var Peter Madsens forsvarsadvokat, Betina Hald Engmark ude og sige til Jyllands-Posten, at fundet af kvindeliget ikke blev betragtet som relevant for dem i sagen om Peter Madsen og Nautilus. Det skriver DR.

MY DAILY SPACE følger sagen løbende.

Se også: NEWS: Drabssigtet ubådsejer accepterer fængsling

Politiets teknikere undersøger ubåden UC3 Nautilus søndag formiddag, efter den er blevet bragt til Københavns Nordhavn. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·