Læs også:

Close
lig, torso, efterforskning, efterlysning, journalist, opfinder, danmark, indland, uc3 nautilus, ubåd, vand, københavns havn, amager, kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død, kvinde, mand, interview, reportage, københavns politi, efterlysning, kropsdel, menneske, sverige, eftersøgning, kriminalteknikere, politi, falsterbo, skåne

NEWS: Politi afviser fund af kropsdel fra menneske i Sverige

Nyheder  | 

Politi afviser fund af kropsdel fra menneske i Sverige · Ny sigtelse i ubådssag · Fem ton sand stjålet fra strand – nu kommer der bøder · Tusinder klager over tv-vært med tørklæde · Film om Raket-Madsen stoppes · Pesticidefund i grundvandet bekymrer eksperter

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Politi afviser fund af kropsdel fra menneske i Sverige

Torsdag eftermiddag fortalte svensk politi, at man havde fundet noget i vandet, ved den svenske ø Falsterbo, der ligger på den sydvestlige del af Skåne, der vender ud mod Køge Bugt.

Politiet mente, at der måske kunne være en del af en menneskekrop, men efter flere timers kriminaltekniske undersøgelse kan svensk politi fastslå, at der ikke var tale om en kropsdel fra et menneske, men fra et større dyr. Det skriver TV2.

Det svenske fund kom ellers midt under eftersøgningen af ligdele fra den afdøde journalist Kim Wall, der er død under en sejltur med den danske ubådsbygger Peter Madsen.

Læs mere: Forstå sagen: Ubåden, den dræbte Kim Wall og Peter Madsens skiftende forklaringer

lig, torso, efterforskning, efterlysning, journalist, opfinder, danmark, indland, uc3 nautilus, ubåd, vand, københavns havn, amager, kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død, kvinde, mand, interview, reportage, københavns politi, efterlysning, kropsdel, menneske, sverige, eftersøgning, kriminalteknikere, politi, falsterbo, skåne
Politi afviser fund af kropsdel fra menneske i Sverige. (Foto: /ritzau/)

Ny sigtelse mod Peter Madsen

Ubådsejeren Peter Madsen er varetægtsfængslet frem til den 5. september på en “begrundet mistanke” om, at han som minimum er skyldig i uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder på den svenske journalist Kim Wall. I dag er sigtelsen blevet udvidet til usømmelig omgang med lig efter straffelovens § 139, stk. 1.

Efter fundet af Kim Walls torso, hvor hoved, arme og ben var blevet fjernet, samt skader påført liget, så det ville synke i stedet for at flyde op til overfladen, har politiet fået konkrete beviser, som anklagemyndigheden vil tage med til det næste retsmøde, hvor der vil blive anmodet om forlænget varetægtsfængsling i sagen. Det skriver TV2.

Kim Walls lig, den sænkede ubåd, kommunikation mellem Wall og Madsen, samt DNA-prøver fra Peter Madsens krop og tøj er nogle af de beviser politiet kan tage med sig, når de formentlig vil bede om at få forlænget Peter Madsens varetægtsfængsling.

Politiet kan også anmode om en mentalundersøgelse af Peter Madsen på grund af ligets tilstand. Peter Madsen nægter sig skyldig i anklager om overlagt drab på Kim Wall, det er dog stadig den forbrydelse, som Københavns Politi først og fremmest sigter ham for, samt også for usømmelig omgang med lig.

Læs mere: Forstå sagen: Ubåden, den dræbte Kim Wall og Peter Madsens skiftende forklaringer

lig, torso, efterforskning, efterlysning, journalist, opfinder, danmark, indland, uc3 nautilus, ubåd, vand, københavns havn, amager, kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død, kvinde, mand, interview, reportage, københavns politi, efterlysning
Peter Madsen efter at have været på Retsmedicinsk Institut i København fredag aften. (Foto: /ritzau/)

Fem ton sand stjålet fra sandstrand – nu falder der bøder

Den italienske ø, Sardinien, sammenlignes med Caribiens hvide sandstrande og turkisblå hav, og er et populært rejsemål for turister. Det er midlertidigt også populært at tage et stykke af øen med sig hjem.

Intet mindre end fem ton sand, fine sten og muslingeskaller er blevet beslaglagt i Sardiniens lufthavne på en sommer. Nu skal det dog være slut, for myndighederne forsøger sig med en ny liv, der slår ned på tyveriet af øens naturressourcer.

Den nye lov giver mulighed for at uddele bøder fra 500 til helt op til 3.000 euro (cirka 3.800 til 22.300 kroner). I august er der indtil videre blevet uddelt bøder til fire turister på 1.000 euro stykket. Det skriver BBC.

sand, muslinger, konkylier, fine sten, sten, sardinien, italien, ø, ferie, caribien, bøder, sandstrand, turkisblåt hav, tropeø, bountyø, vand, bøde, turist, turister, myndighederne, ferie, souvenir, naturressource
Turister stjæler tonsvis af det smukke sardinske sand med hjem hvert år, og det skal være slut nu. (Foto: /ritzau/)

Tusinder klager over tv-vært med tørklæde

En ung muslimsk kvinde og programvært har bragt sindene i kog i Norge – det sker endda før hendes første program ruller over skærmen. Intet mindre end 4.500 nordmænd har klaget over 22-årige Faten Mahdi al-Hussaini, fordi hun iklædt den muslimske hovedbeklædning hijab, skal være vært på en række valgprogrammer. Det skriver TV2.

– Vi er lidt oprørte over det, fordi vi har fået tusindvis af klager, før et eneste program er blevet sendt. Det tolker vi på den måde, at det ikke kan dreje sig om indholdet i programserien, men det faktum, at serien skal handle om en ung, norsk, muslimsk pige, siger redaktionschef på NRK, Håkon Moslet.

Faten Mahdi al-Hussaini er en af de mest fremtrædende stemmer i den norske integrationsdebat, og derfor har NRK valgt hende til at besøge de norske partier et ad gangen og spørge ind til deres politik. De mange klagende seere henviser til en sag fra 2013, hvor en kvindelig nyhedsvært fik forbud mod at bære et lille guldkors, når hun læste nyhederne op.

– Hvorfor skal programværter i et overvejende kristent land tage et lille smykke med et kors af, mens en muslimsk kvinde med hijab er helt fint, lyder en af de typiske klager, som NRK har offentliggjort.

Tv-stationens ledelse fortæller samtidig, at der er tusindvis af klagerne, der er alt for grove til, at man vil offentliggøre dem eller lade Faten Mahdi al-Hussaini se dem.

Læs også: Muslimske kvinder er modeverdenens næste store marked

Se mere: Er du også fan af Sana? Stjæl stilen fra den ultraseje SKAM-karakter

Stjerne-instruktør stopper film om Peter Madsen

Den britiske filminstruktør Emma Sullivan arbejdede med en dokumentar-film om den drabssigtede ubådsejer Peter Madsen, men har nu valgt at stoppe produktionen af sit filmprojektet “Rocket Man”. Det skriver den svenske avis Dagens Nyheter.

Filmen skulle haft premiere senere på året i Aarhus, fordi den var tænkt som en del af arrangementerne i forbindelse med, at Aarhus i 2017 er Europas Kulturhovedstad.

– På grund af de tragiske hændelser omkring ubåden og politiets undersøgelser, har vi i samråd med fotografen besluttet at stoppe dette projekt, siger pressechef for Aarhus 2017, Peter Vestergaard, til Dagens Nyheter.

Læs mere: Forstå sagen: Ubåden, den dræbte Kim Wall og Peter Madsens skiftende forklaringer

lig, torso, efterforskning, efterlysning, journalist, opfinder, danmark, indland, uc3 nautilus, ubåd, vand, københavns havn, amager, kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død, kvinde, mand, interview, reportage, københavns politi, efterlysning
Peter Madsen i 2008, hvor han er ved at bygge UC3 Nautilus. (Foto: /ritzau/)

Pesticider i drikkevandet skaber bekymring over hele landet

Flere kommuner over hele landet kæmper med rester af et ukrudtsmiddel, der ikke er på den officielle liste over pesticider, drikkevandet skal testes for. Det skriver DR.

Inden for en uge er to vandværker i Odense lukket ned, fordi man har fundet nedbrydningsstoffer fra ukrudtsmidlet Chloridazon over grænseværdierne i det vand, man har sendt ud til forbrugerne, og fundet af samme stof er sket i mindst to andre kommuner – nemlig Slagelse og Esbjerg.

Chloridazon er et ukrudtsmiddel, der tidligere har været brugt i produktionen af roer, rødbeder og løg, men været forbudt herhjemme siden 1996, og det bekymrer en række fagfolk, at grundvandet ikke testes for desphenyl-chloridazon rutinemæssigt landet over, for det betyder reelt, at omfanget af forureningen ikke er kendt.

– Der er ikke en akut sundhedsrisiko lige nu. Vi kan sagtens drikke det her vand. Men det store problem er, at der kan komme endnu mere forurening af grundvandet, fordi det her er bare nogle midler, der er på vej nedad i jordlagene, siger Phillipe Grandjean, professor i miljømedicin på Syddansk Universitet.

desphenyl-chloridazon, grundvand, drikke, undersøgelser, test, ukrudt, ukrudtsmiddel, ulovligt, chloridazon, drikkevand, pesticider, fagfolk, eksperter, vand, vandresningsanlæg, test, vandboring, danmark, rent vand, rent,
Fund af pesticider i grundvandet skaber bekymring. (Foto: /ritzau/)

Dagens billede

baseball, usa, tab, kamp, sport, nederlag, trist, ked, drenge,
Dean Daddio og R.J. Vashey venter på at trykke hænder med deres modstandere efter de tabte 12-2 i en nedrykningskamp i baseball. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·