Læs også:

Close
emily ratajkowski

Plandids: Den nye insta-trend, du sikkert allerede følger

SoMe-redaktør på MY DAILY SPACE.

Alle de seje på Instagram gør det: Propper det sociale medie med plandids

Plandids. Dit insta-feed er fyldt med dem, og du har formentlig også selv lagt af dem op: De planlagte candids.

Helt enkelt forklaret, så er plandids opstillede billeder, der skal gøre det ud for at være helt tilfældige. Det er de selvfølgelig på ingen måde. Plandids er nøje tilrettelagt, nemme at gennemskue, vildt flotte … og så trender de voldsomt på Instagram lige nu.

Et billede taget totalt in the moment

Good mornin'

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Plandid-udtrykket er opfundet af en skribent på bloggen Man Repeller. Hun forklarer det således:

– Mere end noget andet er en plandid et nøje tilrettelagt portræt, som lader til at være taget af en professionel fotograf, og som bliver delt uden nogen form for skam eller ironi og af ingen anden grund end: Hvorfor ikke?

Læs også: Fem Instagram-profiler, der giver rejsekløe

I modsætning til selfien, hvor det er tydeligt, at du har skudt et billede af dig selv, er plandids altså taget af andre – eller giver sig ud for at være det. Pointen er at få det til at se ud, som om du ser brandgodt ud, selv om du nærmest ikke vidste, at nogen pegede et kamera mod dig!

Ovenstående billede af model og skuespiller Emily Ratajkowski er et godt eksempel. Det er uklart, præcis hvilken lille person, der er til stede i hendes køkken, mens hun spankulerer rundt i G-streng, løfter det ene knæ, laver trutmund og holder en kop kaffe, mens hun lige har taget brillerne af, men vedkommende fik da et ret flot foto.

Guuud, tager du billeder?!

queen of b st, u can't catch me 😉 xxxxxxxxx

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on

Om det er en tålmodig ven eller en timer på smartphonen, der tager billederne, er ligegyldigt. En god plandid handler om at være casual cool, og Emily Ratajkowskis Instagram-foto er bare én type af plandids.

Læs også: En hyldest til Celeste Barber – Instagrams sjoveste kendisparodist

Der er også dem, hvor du er ude at bade med halvdelen af dit tøj på, dem, hvor du hahaha blev fanget miiiidt i golden hour, mens du løfter din drink, dem, hvor din veninde har taget 50 billeder efter hinanden, og du har udvalgt et enkelt “naturligt” et … og så selvfølgelig de lettest genkendelige:

Dem, hvor personen på billedet poserer på en måde, der er åbenlyst ubehagelig. Her taler jeg om alle, der ligger på bare knæ i sandet på stranden (av!) eller sidder et sted, der kræver mere end almindeligt stærke muskler, bøjelige led eller gymnastiske evner.

Jeg stiller mig lige med ryggen til, helt uvidende om kameraets tilstedeværelse

Contemplating ?

A post shared by Tiffany Ariana Trump (@tiffanytrump) on

– Plandids er da ikke noget nyt? Den slags, I beskriver her, har jeg da set 100 gange i mit insta-feed, tænker du nok, og du har så evigt ret.

Kendte og bloggere har nemlig dyrket trenden, længe før den blev erklæret en decideret trend. Som du sikkert kan se, hvis du gennemgår dit feed nu, er det dog blevet helt almindeligt at også dødelige mennesker deler plandids, og det vælger vi at tolke som et skridt i den rigtige retning.

Hvis der er noget, der udstråler selvtillid, så er det da uden tvivl at dele et flot billede af sig selv uden nogen anden grund end: “Hey, se lige mig”.

Ej, jeg gik bare lige en tur med min kæreste, og så tog han et billede. 400 gange

#followmeto Novodevichy convent park with @natalyosmann. #ad Together with Airbnb we are creating the first guidebook made by the locals – write about your fav locations in Moscow and StP! Do you know what my fav place in Moscow is? Novodevichy convent park. It’s a special place for Nataly and me, we love to get lost here… Write posts with #lovethislivethere hashtag and tag @airbnb – they will not only consider your place but advice a similar place somewhere in the world that you will probably love! Keep up with the news in @natalyosmann and @followmeto #следуйзамной в Новодевичий парк вместе с @natalyosmann. Друзья, вместе с Airbnb мы выпускаем первый путеводитель по Москве и Санкт-Петербургу, написанный людьми, живущими в этих городах! #ad Вы часто спрашиваете, какое мое любимое место в Москве? Отвечаю: это Новодевичий парк. Для нас с Наташей это особенное место. Здесь мы забываем обо всем и отдыхаем по-настоящему… Кстати, вы можете опубликовать фотографию своего любимого места с хэштегом #lovethislivethere, отметить @airbnb, а в ответ вам предложат похожее по атмосфере место в другой стране, где вам непременно стоит побывать! Новостей по этому проекту будет еще больше – следите за ними в аккаунтах @natalyosmann и @followmeto

A post shared by MURAD OSMANN (@muradosmann) on

Mennesker kan godt lide opmærksomhed. Nogle af dem kan i hvert fald. Er du et af dem, så lad være med at holde dig tilbage. Det er ikke længere nederen at være narcissistisk. Det kræver mod, og det kræver, at du indser, at du er lige så skøn og dejlig som bloggererne, kendisserne og de andre influencers på nettet.

Måske har du taget et eller flere plandids allerede – måske kommer du snart til det. Uanset hvad skal du bare vide, at det er helt okay at gøre det. For ikke nok med, at det er en kæmpetrend, så sender det også en kæmpestor fuckfinger til Janteloven, og vi har sgu altid givet Nik & Jay ret i, at det er nødvendigt.

Så rank ryggen, og tag plandids uden skam!

Læs også: Sådan finder du Instagrams hemmelige spam-indbakke

· Mere fra samme kategori ·