Læs også:

Close
-Annicks kirsebærclafoutis brøndum

Lækkersulten? Opskrift på den franske kirsebærtærte, clafoutis

Mad  | 

Her er opskriften på en fransk kirsebærtærte – også kaldet clafoutis – fra Michelin-kokken Michel Michaud

Michel har arbejdet på flere Michelin-stjernede restauranter, men i dag er han køkkenchef på Brøndum Hotel i Skagen. Det er også herfra, vi har fået lov at udgive denne opskrift, som du selv kan lave i stedet for at tage turen til Skagen.

Der er netop udkommet en bog om smagens mester, Michel Michaud, der fortæller om sin holdning til alt fra råvarer, kvalitet og det klassiske køkken samt om sit liv med mad, og vi har fået lov til at få opskriften på en lækker kirsebærtærte også kaldet clafoutis.

Netop nu kan du få de lækreste kirsebær til en overkommelig pris. Så kom bare i gang, den er ikke svær at lave. Her får du Brøndum Hotels egen opskrift på det, de kalder Annicks kirsebærclafoutis.

 

Kagen er til 4-5 personer, og du skal bruge en tærteform på 26 centimeter i diameter.

-Annicks kirsebærclafoutis brøndum, kirsebærtærte, clafoutis

Ingredienser
4 æg
80 gram mel
125 gram sukker
1 teske vanillesukker
1 knivspids salt
50 gram smeltet smør
¼ liter sødmælk
500 gram mørke, modne kirsebær med sten

 

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Pisk æg, mel, sukker, vanillesukker, salt, smeltet smør og mælk sammen.
  • Smør en tærteform godt.
  • Fordel kirsebærrene med sten ud over formens bund, og hæld dejen over. Vil du hellere lave den uden sten, så må du i gang med at tage sten ud. Ja, det er besværligt, men så ryger der i hvert fald ingen tænder, når den bliver spist.
  • Bag tærten 10 minutter, skru derefter ned til 180°, og bag tærten yderligere 45 minutter.
  • Servér den med flødeskum eller creme fraiche.

Synes du, det er pænt, kan du drysse lidt flormelis over.

 

Velbekomme!

 

Vil du have flere lækre opskrifter fra en sand mesterkok, så ser bogen således ud:

Forside Michel Michaud - Smagens Mester

 

Læs også:

Den sunde gurkemeje

 

 

 

· Mere fra samme kategori ·