Læs også:

Close
smør, hjemmelavet, hjemmelavet smør, mad, råvarer, sundhed, smag, opskrift, tilbehør,

Opskrift: Lav dit eget smør – det er meganemt

Mad  | 

Er der noget bedre end smør? Det skulle da lige være hjemmelavet smør! Derfor får du en opskrift på den lækre smagsforstærker her. Bedst af alt: Det er meganemt at lave

En af de helt store madtrends, der er oppe i tiden lige nu, er, at du skal lave din mad fra bunden. Det skal gerne være så enkelt og naturligt som mulig. Så hvorfor ikke starte med smørret, som er en vigtig ingrediens i så mange retter?

For det helt rigtige og hjemmekærnede smør sætter prikken over i’et på varme sommeraftenener og pifter både nye kartofler, grøntsager, fisk, kager og friskbagt brød op på en uforglemmelig og unik måde.

Det fortæller madblogger Julie Bruun, der står bag bloggen af samme navn, og har fingeren på komfuret herhjemme. 

– Vi oplever lige nu en tendens, hvor flere – inklusive mig selv – gerne vil lave mad fra bunden bestående af rene råvarer, så de ved, hvad de putter i maden og i munden.

– Smør er et godt eksempel på en naturlig råvare, der kun er tilført salt, og derfor er det en oplagt ingrediens i madlavningen, der kan anvendes på uendelig mange måder. Og så er det jo også et plus, at smørret giver maden både ekstra smag og fylde, fortæller hun.

Se også: Opskrift: Mandelsmør

smør, hjemmelavet, hjemmelavet smør, mad, råvarer, sundhed, smag, opskrift, tilbehør,
Det er utrolig nemt at lave dit eget smør og så smager det fantastisk. (Foto: Arla)

Ingredienser til 450 g smør

1 liter piskefløde
1 dl kærnemælk
1 tsk salt

Sådan gør du:

  • Kom piskefløde og kærnemælk i en røremaskine eller i en skål, hvor der bruges en elpisker – pisk de to ting sammen, indtil væske og smør skilles i to.
  • Tag smørret fra, og pres den fri fra væsken. Hæld blot væsken ud.
  • Gnid saltet ind i smørret, og stil det på køl.
  • Server det, som det er, eller brug det i en ret.

Velbekomme!

 

· Mere fra samme kategori ·