
Opskrift: Hjemmelavet (fedtfattig) hummus med soltørrede tomater
Hummus – perfekt til sandwiches, som dip til grøntsager eller bare i sig selv! Få Eat Clean with Amalies opskrift på en variant med soltørrede tomater her
Hummus er superlækkert, sundt og hjælper med at få grøntsagerne til at smage en tak bedre … men nogle gange kan den, du køber i supermarkedet også være smækfyldt med en masse olie, hvilket gør den ellers sunde dip, meget kalorierig. Derfor har jeg lavet min egen opskrift – og puttet soltørrede tomater i.

Ingredienser til base:
1 dåse kikærter
2 spiseskeer tahini (sesamsmør)
saften fra to limefrugter
1 teske spidskommen
2 fed hvidløg
Lidt vand
Salt og peber
1 spiseske olivenolie
Jeg benytter hummus ekstremt meget i min madlavning, men kan bedst lide at lave den derhjemme, da det for det første kun tager fem minutter, og for det andet giver det mig mere kontrol over de ingredienser, der bliver tilføjet.
Jeg elsker også at variere smagen og eksperimentere med at tilføje nye ingredienser til grundbasen. Soltørrede tomater, oliven og rød peber er nogle af mine favoritvarianter.
Fremgangsmåde for basen:
- Find alle ingredienser frem
- Tilsæt i foodprocessor (eller kraftfuld blender)
- Bland og tilføj eventuelt lidt vand
- Smag til med salt og peber
- Nyd!
Nemt, ikke? Længere nede finder du de lidt sjovere versioner med for eksempel soltørrede tomater.




Spicy hummus med soltørrede tomater:
- Hummus-base (ovenstående opskrift)
- 4-5 soltørrede tomater
- 4 cherrytomater
- 1 teske sriracha
Hummus med oliven:
- Hummus-base (ovenstående opskrift)
- 3/4 deciliter oliven
- Friske koriander
- Frisk basilikum
Spis hummusen på brød, som sandwich-spread eller sammen med for eksempel wraps eller salater.
Velbekomme!