Læs også:

Close

Opskrift: Hjemmelavet (fedtfattig) hummus med soltørrede tomater

Amalie laver sunde opskrifter med et twist. Læs hendes blog på eatcleanwithamalie.wordpress.com og følg hendes dagligdag på @amalie_fd.

Hummus – perfekt til sandwiches, som dip til grøntsager eller bare i sig selv! Få Eat Clean with Amalies opskrift på en variant med soltørrede tomater her

Hummus er superlækkert, sundt og hjælper med at få grøntsagerne til at smage en tak bedre … men nogle gange kan den, du køber i supermarkedet også være smækfyldt med en masse olie, hvilket gør den ellers sunde dip, meget kalorierig. Derfor har jeg lavet min egen opskrift – og puttet soltørrede tomater i.

 

opskrift, hummus, soltørrede tomater
Nyd den for eksempel som dip med grøntsager. (Foto: Amalie Frijs-Djurhuus)
Ingredienser til base:
1 dåse kikærter
2 spiseskeer tahini (sesamsmør)
saften fra to limefrugter
1 teske spidskommen
2 fed hvidløg
Lidt vand
Salt og peber
1 spiseske olivenolie

Jeg benytter hummus ekstremt meget i min madlavning, men kan bedst lide at lave den derhjemme, da det for det første kun tager fem minutter, og for det andet giver det mig mere kontrol over de ingredienser, der bliver tilføjet.

Jeg elsker også at variere smagen og eksperimentere med at tilføje nye ingredienser til grundbasen. Soltørrede tomater, oliven og rød peber er nogle af mine favoritvarianter.

Fremgangsmåde for basen:

  1. Find alle ingredienser frem
  2. Tilsæt i foodprocessor (eller kraftfuld blender)
  3. Bland og tilføj eventuelt lidt vand
  4. Smag til med salt og peber
  5. Nyd!

Nemt, ikke? Længere nede finder du de lidt sjovere versioner med for eksempel soltørrede tomater.

opskrift, hummus, soltørrede tomater
Kikærter, tahin og olivenolie. (Foto: Amalie Frijs-Djurhuus)

 

opskrift, hummus, soltørrede tomater
Kikærter, tahin og olivenolie. (Foto: Amalie Frijs-Djurhuus)

 

opskrift, hummus, soltørrede tomater
Tahin, peber og en blanding af løg og sesam smager fantastisk til. (Foto: Amalie Frijs-Djurhuus)

 

opskrift, hummus, soltørrede tomater

opskrift, hummus, soltørrede tomater
Blandingen kan holde sig i cirka fem til syv dage i køleskabet. (Foto: Amalie Frijs-Djurhuus)

Spicy hummus med soltørrede tomater:

  • Hummus-base (ovenstående opskrift)
  • 4-5 soltørrede tomater
  • 4 cherrytomater
  • 1 teske sriracha

Hummus med oliven:

  • Hummus-base (ovenstående opskrift)
  • 3/4 deciliter oliven
  • Friske koriander
  • Frisk basilikum

 

Spis hummusen på brød, som sandwich-spread eller sammen med for eksempel wraps eller salater.

 

Velbekomme!

· Mere fra samme kategori ·