Læs også:

Close
dyrehaven, drukfest, ulvedalene, puttefest, alkohol

NEWS: Skadestue indkalder forstærkning på grund af drukfest

Nyheder  | 

Gymnasiedruk kræver ekstra personale på Herlev hospital · Politiet skyder ubådsteori ned · Trump hinter om sagnomspunden terroristhenrettelse efter spanske angreb · Spotify fjerner al musik med relation til white power

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Skadestue indkalder forstærkning på grund af drukfest

dyrehaven, drukfest, ulvedalene, puttefest, alkohol
Politi og samaritter er til stede, når der er puttefest i Dyrehaven. (Foto: /ritzau/)

10.000 unge drikker igennem i dag i Dyrehaven. Det er en tradition, som sker hvert år omkring gymnasiestart, og efter sidste års hændelser har Herlev Hospital, Røde Kors og Natteravnene besluttet at indkalde ekstra personale i forbindelse med årets drukfest.

Traditionen, som også kaldes puttefesten, fordi den fejrer de nye 1.G’ere aka. putterne, foregår i Ulvedalene i Dyrehaven og opstod for 30 år siden. De sidste par år har den dog tiltrukket sig en del opmærksomhed i medierne på grund af de store mængder alkohol, der bliver indtaget af unge, der kommer fra hele Sjælland.

Sidste år blev 11 indlagt med alkoholforgiftning, mens 180 gymnasieelever måtte forbi de opstillede samarittelte fra Røde Kors.

Læs mere hos TV 2.

 

Politiet skyder ubådsteori ned

En båd leder efter Kim Wall ved den svenske kyst til Øresund. (Foto: /ritzau/)

Der har været mange teorier om, hvad der er sket med den svenske journalist Kim Wall, som forsvandt, efter hun havde interviewet opfinder Peter Madsen på hans ubåd, der sank dagen efter. En af dem går på, at han har hjulpet hende med at gå under jorden.

Den og andre teorier om en konspiration begraver politiet. De giver udtryk for, at det er en død person, man leder efter, og at den forsvundne Kim Wall altså ikke er i live. Ydermere understreger de efter gennemlæsning af de to personers mailkorrespondance, at den er helt igennem professionel.

Læs hele forklaringen fra TV2’s retsreporter.

 

Spotify fjerner al musik med relation til white power

Læs interviewet her med Lena, der var nazist og lavede musik om hvidt overherredømme. (Foto: Fra bogen Nazitøsen.)

Ku Klux Klan-tilhængere, nynazister, racister … der er mange hadfulde grupper, der har musik liggende på Spotify. Det bliver dog fortid nu.

Musikstreamingstjenesten melder nemlig ud, at højreekstremistiske bands ikke hører til på Spotify:

– Ulovligt indhold eller materiale, der fremelsker had eller ansporer til vold over for race, religion, seksualitet eller lignende bliver ikke tolereret hos os. Vi er glade for at være blevet advaret om dette indhold – og vi har allerede fjernet mange af de bands, der i dag er blevet identificeret, mens vi hastigt gennemgår resten.

Læs mere om pressemeddelelsen fra Spotify hos Huffington Post.

 

Trump bringer sagnomspunden henrettelse op efter spanske angreb

paul manafort, michael flynn, donald trump, vladimir putin, putin, rusland, usa, amerika, amerikansk valg, præsidentvalg, præsident, valg, politik, udland, hillary clinton, email, fbi, james comey, fbi-chef, fyring, dække, russiske forbindelser, russer, hacker, hackede emails, demokrater, republikanere, wikileaks, barack obama, rex tillerson
Trumps tweets er efterhånden et verdenskendt fænomen. (Foto: /ritzau/)

Donald Trump, har som mange andre ledere, vist sin medfølelse for ofre og pårørende ved de to terrorangreb i Spanien i går og i nat. Præsidenten har dog også tweetet noget, der henviser til en helt speciel og usand historie om afstraffelse af terrorister.

– Se på, hvad general Pershing fra USA gjorde, når han fangede terrorister. Der var ikke mere radikal islamistisk terror i 35 år, skriver Donald Trump på Twitter.

Vandrehistorien om den amerikanske general Pershing går på, at muslimske oprørere i 1900-tallet blev henrettet med en kugle, der var smurt ind i griseblod.

Læs mere om tweetet på TV 2.

· Mere fra samme kategori ·