Læs også:

Close
Anne vest, modeuge, copenhagen fashion week

NEWS: Modeugen har enorm betydning for Københavns økonomi

Nyheder  | 

Modeugen har enorm betydning for Københavns økonomi · Asylcentre lukkes – færre og færre søger asyl i Danmark · Gerningmand skudt efter at have påkørt franske soldater · Festivalgæster betaler 33.000 for at bo i luksus-grisehytter

Vi har samlet dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Modeugen har kæmpe indflydelse på Københavns økonomi

Anne vest, modeuge, copenhagen fashion week
Anne Vests show ved Copenhagen Fashion Week i tirsdags. (Foto: All Over)

Den halvårlige modeuge, Copenhagen Fashion Week, er med til at etablere København som en ikke bare fashionabel, men også spændende og kulturel storby. Det er den opmærksomhed, der er positiv for erhvervslivet, skriver Fashion Forum.

– CFW bidrager med turisme, arbejdspladser og ny kultur. Samtidig får København et fashionabelt aftryk, der giver genklang i udlandet. CFW er den største modeuge i Nordeuropa, og det tiltrækker naturligt fagfolk og modeinteresserede gæster, der giver liv til byen, siger Anna Mee Allerslev, borgmester for Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen.

Copenhagen Fashion Weeks popularitet har blandt andet betydning for restauranter, butikker og hoteller, forklarer kok og restauratør Frederik Bille Brahe:

– Modeugen spiller en essentiel rolle for København – både i forhold til kreativitet, men også i en mere erhvervsmæssig sammenhæng. Den er med til at skabe en global interesse og nysgerrighed omkring vores lille by og sørge for, at folk kommer på besøg fra nær og fjern. Og det bør vi alle være stolte af og taknemmelige for.

 

Asylcentre lukkes – færre og færre søger asyl i Danmark

asylcenter, glædesring, lyngbygård, trustrup,
Billeder fra asylcentret Lyngbygård ved Trustrup på Djursland. (Foto: /ritzau/)

Der er sket et fald i antallet af ansøgere til at få asyl i Danmark, og det har resulteret i, at flere danske asylcentre lukkes. Det skriver dr.dk.

Alene i 2017 er 21 asylcentre blevet lukket, og snart vil fire mere, der drives af Røde Kors, være fortid.

– Indrejsetallet er fortsat med at være lavt hen over sommeren, og vi forventer ikke umiddelbart ændringer i tallene i den kommende tid. Vi lukker derfor de to centre i Dianalund samt Center Kalundborg og Center Korsør frem mod februar 2018, siger Thomas Mortensen, kontorchef i Udlændingestyrelsen, i en pressemeddelelse.

 

Gerningmand skudt efter at have påkørt franske soldater

soldater, kaserne, terror, påkørsel, frankrig, paris
Franske soldater blev påkørt foran en kaserne uden for Paris. (Foto: /ritzau/)

I går morges blev seks soldater angrebet, da de kom ud af en kaserne i en forstad til Paris. En mand påkørte dem med sin bil, og fem timer senere blev han fanget af det franske politi, der omringede ham på motorvejen og skød ham adskillige gange  og derefterhold anhold ham.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

De sårede soldater var en del af Operation Sentinel, som blev dannet, efter islamister angreb Paris i 2015. Angrebet i går var det 15. på franske soldater eller betjente siden da.

 

Festivalgæster betaler 33.000 kroner for at bo i luksus-grisehytter

grisehytter, smukfest, skanderborg
Området Friland, hvor de luksuriøse grisehytter ligger. (Foto: /ritzau/)

Festivalgæsterne på Smukfest har i år givet rekordhøje beløb for at bo i Danish Crowns luksuriøst indrettede originale frilands-grisehytter, der er solgt på Lauritz.com til fordel for projektet Madskoler.

Det højeste hammerslag lyder på ikke mindre en 33.000 kroner for overnatning i en luksus-grisehytte med el, køletaske, madrasser og inkluderet brunch.

Overskuddet fra auktionerne går ubeskåret til projektet Madskoler, som børneorganisationen 4H står bag i et ikke-kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.

 

Dagens billede

nairobi, kenya, demonstration, valg
Støtter af oppositionen i Kenya og præsidentkandidaten Raila Odinga demonstrerer over valget. Her er det Mathare-området i Nairobi. Kenyas valg tog en uhyggelig drejning i går, da voldelige protester brød ud i hovedstaden og andre steder, efter oppositionslederen sagde, at hackere brugte identiteten på ​​en myrdet embedsmand til at infiltrere databasen i landets valgkommission og manipulere resultaterne. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·