Læs også:

Close

NEWS: Drabssigtet ubådsejer accepterer fængsling

Nyheder  | 

Drabssigtet ubådsopfinder accepterer fængsling · Gymnasier indfører “drukkodeks” · Tilfældig person igen ramt af skud i bandeopgør · Mistænkt IS-tilknyttet dolker betjent på gaden i Istanbul · Færre studerende tager lån – de er bange

Vi har samlet dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Drabssigtet ubådsopfinder accepterer fængsling

Politiets teknikere undersøger ubåden UC3 Nautilus søndag formiddag, efter den er blevet bragt til Københavns Nordhavn. (Foto: /ritzau/)

Opfinder og ubådsejer Peter Madsen, der før weekenden blev sigtet for drab på den forsvundne, svenske journalist, har accepteret sin varetægtsfængsling, skriver flere medier her til formiddag.

Fængslingen er på 24 dage, hvor Peter Madsen skal sidde i varetægt, mens sagen efterforskes. Han nægter sig fortsat skyldig.

Den 30-årige svenske journalist Kim Wall var ombord på ubåden torsdag aften, og da Peter Madsen blev reddet op af den synkende ubåd fredag morgen, var hun forsvundet.

Læs mere på blandt andet tv2.dk.

 

Gymnasier indfører “drukkodeks”

druk, drukundersøgelse, alkohol, unge, tilgængelighed, europa, who, point, alkoholforbrug, alkoholmisbrug, misbrug
Gymnasieelever skal drikke mindre. (Foto: All Over)

I alt 11 gymnasier i hovedstadområdet samt samtlige gymnasier på Fyn har indført et såkaldt drukkodeks for at mindske deres elevers alkoholindtag. Det træder i kraft i dag.

Kodekset har en række skærpede regler for, hvordan og hvor meget alkohol, eleverne må indtage til fester og på studieture.

– Vi er gået med, fordi vi synes, at det er vigtigt, at gymnasierne sender et signal til de unge om fornuftige alkoholvaner, siger Allan Kjær Andersen, der er rektor på Ørestad Gymnasium, til dr.dk.

 

Tilfældig person igen ramt af skud i bandeopgør

politi, blå blink
Aftenens skudepisode er nummer 26 siden midten af juni. (Foto: /ritzau/)

Over 20 skudepisoder har fundet sted de sidste to måneder på Nørrebro i København, hvor banden Loyal to Familia har et opgør med andre bander i området. I går aftes blev en tilfældig person ramt af skud fra en knallert.

Der blev affyret i alt otte skud, skriver tv2.dk, på Heimdalsgade, hvor en 39-årig mand, der ingen tilknytning har til bandemiljøet, blev ramt i benet.

Det er sjette dag i træk, at der bliver skudt på Nørrebro, og aftenens episode er nummer 26 siden den 13. juni.

 

Mistænkt IS-tilknyttet dolker betjent på gaden i Istanbul

angreb, istanbul, betjent, IS
Betjente samles på gerningsstedet. (Foto: /ritzau/)

Istanbul blev udsat for et angreb sent søndag aften, da en formodet selvmordsbomber fra Islamisk Stat dolkede og dræbte en betjent. Det skriver Tyrkiets officielle nyhedsbureau ifølge Ritzau.

Gerningsmanden blev tilbageholdt af politiet på grund af mistanke om et planlagt bombeangreb på byen, og det var her, han angreb og dræbte betjenten med en kniv.

 

Færre studerende tager lån – de er bange

studerende, undervisning, uddannelse, videregående uddannelse, engagement
Måske er de blevet mere forsigtige, men Danske Studerendes Fællesråd forklarer de færre lån med frygt. (Foto: Polfoto)

Frygt og pres er de triste årsager til, at færre unge tager studielån. De seneste 10 år er andelen af studerende, der tager lån, faldet fra 44 procent til 34 procent. Det skriver Ritzau ifølge fyens.dk.

– Vi kan se, at de studerende er meget pressede. Boligpriserne stiger, og SU’en bliver relativt set lavere, forklarer Sana Mahin Doost, forkvinde i Danske Studerendes Fællesråd.

– Og så er der en høj dimittendledighed og en frygt for ikke at kunne gennemføre sine studier, der gør, at de studerende er nervøse for at optage lån.

 

· Mere fra samme kategori ·