Læs også:

Close

NEWS: Antallet af gramseanmeldelser stiger

Nyheder  | 

Ensomhed er livsfarlig for os · Kvickly, Fakta og SuperBrugsen: To skal lukkes · Antallet af gramseanmeldelser stiger · 9/11-offer identificeret 16 år efter angrebet · HBO-hackere forlanger løsesum – lækker Game of Thrones-plot

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Antallet af gramseanmeldelser stiger

Mordbrand i Aalborg: Vidner efterlyses
Hvis du oplever at blive befamlet, kan du gå til politiet eller ringe 114. (Foto: /ritzau/)

Flere og flere anmelder episoder, hvor de bliver befamlet eller gramset på. Det skriver dr.dk, der har tallene fra Danmarks Statistik.

Anmeldelserne går på klap i numsen eller andre befølinger, der går over offerets grænser. I alt er der tale om en stigning på 52 procent flere anmeldte episoder fra 2015 til 2016. Det er på landsplan. I Region Sjælland og Nordjylland er antallet af anmeldte sager om “beføling” steget med over 90 procent!

– Det er jo på den ene side dybt bekymrende, men det er også godt, at det bliver anmeldt til politiet. Der er rigtig mange af de her oplevelser, som vi får ind, der handler om begramsning i nattelivet, siger Maria Vicki Lindbaum, der er forperson i Everyday Sexism Projekt Danmark.

 

Ensomhed er livsfarligt for os

Læs Frejas klumme om ensomhed her. (Foto: All Over)

Ensomhed viser sig at være så farligt, at det kan være en form for dødelig epidemi for os, der bor i Vesten. Det skriver Science Alert ifølge Videnskab.dk.

Forskere på Brigham Young University i USA er i et nyt studie nået frem til, at ensomhed rent faktisk er farligere for vores sundhed, end fedme er.

Undersøgelsen viser, at socialt stærke mennesker har 50 procent større chance for at leve længere end dem, der er socialt isolerede.

 

9/11-offer identificeret 16 år efter angrebet

Terrorangrebet på World Trade Center den 11. september 2001 blev startskuddet til en ny bølge af terrorisme. (Foto: /ritzau/)

Godt 40 procent af ofrene ved terrorangrebet på World Trade Center er stadig ikke blevet identificeret her 16 år efter. For nylig har man fundet ud af identiteten på et offer, der har været ukendt siden 2001.

Det skriver nyhedsbureauet AP ifølge dr.dk.

I alt mangler 1.641 ofre at blive identificeret, og retsmedicinere arbejder på det ved at teste knoglerester og køre DNA-undersøgelser.

 

HBO-hackere forlanger løsesum – lækker Game of Thrones-plot

got, game of thrones, westeros, hbo, hbo nordic, serier, jon snow, daenerys targaryan, arya stark, sansa stark, tyrion lannister, cersei lannister, jamie lannister, jon snow, magi, middelalder, drager, ild, targaryan, stark, lannister, cuponation,
Hackere truer HBO med at spolere Game of Thrones for alle fansene. (Foto: HBO Nordic)

Hacking af HBO har resulteret i en massiv strøm af data, der er faldet i de forkerte hænder. Bagmændene lækker detaljer om blandt andet Game of Thrones (spoilere!) og forlanger en stor løsesum i bytte for at stoppe med at afsløre mere.

En af de lækkede informationer er efter sigende en grundig gennemgang af, hvad der kommer til at ske i Game of Thrones, forud for den hypede series afslutning.

Læs mere på Huffington Post.

 

Kvickly, Fakta, SuperBrugsen … Supermarkedskæder nedlægges

indkøb, shopping, supermarked, psykologi, lokkemad, fristelse, duft, lyde, lys, indretning, mad, impulskøb, forbrug, økonomi, planlægning, mad, sundhed,
Nu er det måske farvel til det lækre brød fra SuperBrugsen. (Foto: All Over)

I efteråret godkender Coop en strategiplan, som vil resultere i lukningen af en række supermarkedskæder. Det er blandt andre Kvickly, Fakta og SuperBrugsen, der står for skud, skriver ugebrev.dk ifølge MetroXpress.

I alt fem supermarkedskæder skal nedlægges og samles under ét navn: Coop. Den eneste butik i kæden, der er sikret, er Irma. Lukningerne er en del af virksomhedens 2020-plan.

· Mere fra samme kategori ·