Læs også:

Close
håndbagage, makeup, skønhedsprodukter

Makeup, cremer og væsker … det må du have med i håndbagagen

Annonce for ellos  | 

Hvad må du egentlig have med i håndbagagen og i hvilke mængder? Vi guider dig til en stressfri rejse med væsker i din håndbagage

Hvor mange væsker må du have med i din håndbagage og gennem lufthavnens security, når du rejser?

Det kan være rigtig rart lige at have det vigtigste makeup med i håndbagagen, for man ved aldrig, hvornår man har brug for en opfrisker – men hvilke skønhedsprodukter må du have med, og hvor meget? Følg guiden her, så undgår du at skulle smide en dyr håndcreme i lufthavnens skraldespand.

sikkerhedskontrol, lufthavn, lufthavnssikkerhed, plastikpose, væsker, makeup, håndbagage, håndbagagen, creme, cremer
Det er ikke meget, man kan stoppe ned i sådan en lille pose. Og dog … (Foto: All Over)

Du må pakke alt det dullegrej, du vil i den kuffert, du tjekker ind, men den, du har med ombord – din håndbagage – er der nogle specifikke retningslinjer for. Da den skal ind i flyet, bliver den scannet og måske set igennem i sikkerhedskontrollen, så det er bedst bare at følge reglerne …

Flydende skønhedsprodukter i håndbagagen

Foundation, concealer, håndcreme, skintonic, og hvad du ellers har af væsker i din makeuptaske, skal alt sammen tages ud af din håndbagage, når din taske skal gennem sikkerhedskontrollen. Derfor er det en rigtig god ide at pakke dem sidst, så de ligger øverst og kan tages hurtigt ud.

Alle væsker skal i en lille, gennemsigtig pose med genluk, som udleveres ved båndet i security eller kan findes andre steder i lufthavnen.

Plastikposen må ikke rumme mere end en liter og ikke være større end 20 gange 20 centimeter. Den ligger du i en plastikbakke på båndet ved security sammen med din jakke, mobil og eventuelt andet elektronisk udstyr.

ALLE beholdere med flydende indhold skal kunne være i én enkelt plastikpose på én gang, og hver beholder må højest have plads til 100 milliliter. En halvtom shampooflaske på 200 milliliter kan du altså ikke få med, selvom den er halvtom.

håndbagage, lufthavn, væsker, makeup, håndbagage, håndbagagen, creme, cremer, sikkerhedskontrol, security
Du kan sagtens have en mindre udgave af din beautybox med i håndbagagen. (Foto: All Over)

Rejsebeholdere er dine venner

De eneste væsker, du må have med i håndbagagen, som GERNE må overstige 100 milliliter, er babymad, diætmad og flydende medicin, HVIS du kan bevise, at det er det, beholderne indeholder.

Har du svært ved at få alle dine væskefyldte beholdere til at kunne være i én pose? Formentlig! Heldigvis findes der små rejsebeholdere, du kan fylde dine yndlingsprodukter over på, ligesom der også er rigtig mange mærker, der fører rejsestørrelser af deres produkter.

Sørg for at pakke de vigtigste ting i små beholdere, og hav så eventuelt nogle større versioner i din indtjekkede kuffert. Du har alligevel ikke brug for mere end 100 milliliter rensemælk på flyveturen.

Læs også: Pakkeguide: Sådan pakker du hele din kuffert som håndbagage

Fem lækre, flydende skønhedsprodukter til håndbagagen

Der er rigtig mange skønhedsprodukter, som er væsker, men masser af dem kommer i små beholdere, som både opfylder kravene om at indeholde under 100 milliliter OG kan være i den lille plastikpose, du får udleveret i security.

væsker, makeup, håndbagage, håndbagagen, creme, cremer

1: Gaveæske fra makiash, 199 kr.

Indrømmet, det er måske ikke strengt nødvendigt at have en neglelak med, så den kan du tage ud, hvis du kommer i pladsnød, men dette smarte gavesæt er også perfekt som rejsesæt.

Det indeholder også en mascara og en lipgloss, som begge fylder meget lidt og gør en kæmpe forskel, hvis du for eksempel skal møde en fotoglad familie, efter du er landet.

2: Ansigtssolcreme fra Korres, 219 kr.

Flyver du til et varmt sted, hvor solen godt kan finde på at bage? Så er det meget rart at have en solcreme med i håndbagagen, så du kan smøre dig ind med det samme. Nogle steder er der nemlig et stykke at gå udenfor for at komme ind til bagagen.

Tag en ansigtssolcreme med i håndbagagen – de er ofte i små beholdere.

3: Håndcreme fra Weleda, 89 kr.

Mange håndcremer er 100 milliliter, men dine hænder når næppe at blive tørre nok til at bruge så meget på en flyvetur. Denne fra Weleda er kun 50 milliliter, så den fylder ikke så meget i plastikposen. Derudover er den med granatæble, som dufter dejligt og virker anti aging.

4: Ansigtsmaske fra Serummasq+, 35 kr.

En flyvetur er en perfekt anledning til at lægge en ansigtsmaske. Du skal alligevel sidde stille i et stykke tid. Vælg en i brevform. Den er nem at manøvrere ned i den lille plastikpose, og den kan endda foldes og rulles, så den kan være der, uanset hvor lidt plads du har tilbage.

5: Concealer fra IsaDora, 99 kr.

Hvis du ikke har plads til din foundationflaske, og du ikke kan overskue at hælde indholdet over på en minibeholder fra et rejsesæt, så nøjes med en concealer. Den fylder meget lidt og er dobbelt så effektiv.

plastikpose, skønhedsprodukter, væsker, sikkerhedskontrol, security, lufthavnen, håndbagage
Det er en pose som denne, du skal kunne have alle dine væsker i, når du skal gennem security i lufthavnen. Og ja, den skal kunne lukkes. (Foto: All Over)
Har du en lighter med, skal du vise den i sikkerhedskontrollen og herefter opbevare den i lommen. Du må kun medbringe 1, og den må ikke være i din håndbagage eller i indtjekket bagage, da der er risiko for selvandtændelse.

Er du i tvivl om, hvad du kan få med gennem sikkerhedskontrollen, så kan du læse mere hos Københavns Lufthavn. Husk, at personalet til hver en tid kan afvise en genstand, hvis de mener, den kan true sikkerheden. Det kan du læse mere om hos Billund Lufthavn.

Reglerne for håndbagage kan variere

De regler, vi har beskrevet ovenfor, er det europæiske bagageregler, men der kan være andre regler, hvis du rejser uden for EU. Derfor er det vigtigt, du tjekker reglerne for det land, du rejser til, før du pakker din håndbagage – de kan nemlig være strengere end vores.

Har du en væske eller noget andet, du er i tvivl om, om du må have med? Så spørg det flyselskab, du rejser med, eller ring til lufthavnen.

 

 

Yderligere kilder: Flypassager.dk, Skyscanner.dk

 

 

Læs også: Pakkeråd: Sådan sparer du plads i kufferten

· Mere fra samme kategori ·