Læs også:

Close
pas, grænseløb, danmark, tyskland, grænsekontrol, motionsløb, løbere, løbe, løb, pas, kontrol, sport, regler,

NEWS: Løbere skal vise pas under motionsløb

Nyheder  | 

Løbere skal vise pas under motionsløb · 22.000 mangler studiebolig – bor i skurvogne · Kvinde tiltalt for sex med flygtningedreng · Bilsalg i stå efter rygter om mindre afgifter · Nordkorea prøveaffyrer missil med retning mod Japan

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Løbere skal vise pas under motionsløb

Grænsekontrollen mellem Danmark og Tyskland rammer nu det populære og traditionsrige motionsløb Grænseløb. Det skriver TV Syd.

I 32 år har løberne skulle krydse den dansk-tyske grænse på et tidspunkt i motionsløbet. Det har foregået uden stor ståhej de andre år, men i år vil løberne – på grund af de stramme regler om paskontrol – være nødt til at vise deres pas midt under Grænseløbet.

– Vi synes jo, at det er ærgerligt. Vi synes, at det er rigtig godt, at vi også i den her tid kan sige, at vi stadig løber over grænsen uden pas, siger formanden for Grænseløbet, Morten Harmuth.

pas, grænseløb, danmark, tyskland, grænsekontrol, motionsløb, løbere, løbe, løb, pas, kontrol, sport, regler,
Strenge regler om paskontrol ved den dansk-tyske grænse har nu ført til, at løberne i Grænseløbet skal have pas med på deres motionsløbstur. ( Foto: Ritzau/)

22.000 mangler studiebolig – bor i skurvogn

65.162 studerende er blevet tilbudt en studieplads, og som så mange andre år, har de store studiebyer København, Odense, Aarhus og Aalborg problemer med at finde boliger nok til de mange unge, der skal læse i byerne. I Aarhus har nogle valgt at løse problemerne ved at flytte i campingvogne. Det skriver TV2.

Ifølge beregninger fra Dansk Byggeri mangler der 22.000 studieboliger i år;

– Grunden til, at det her problem er opstået, er, at studieoptaget er blevet hævet fra politisk side, men antallet af studieboliger er ikke fulgt med, og det giver et akut pres lige omkring studiestart, siger Anne Gram, der er chefkonsulent i Dansk Byggeri.

Dertil kommer, at flere unge flytter til de store byer, og at der er flere singler.

Læs mere: NEWS: Huslejen på private studieboliger er eksploderet

flyt, flytte hjemmefra, studiebolig, studerende, husleje, huslejepriser, huslejestigning, penge, økonomi, bolig, studiebolig,
Huslejen på private boliger til studerende er eksploderet og der er ikke nok boliger. (Foto: All Over)

Kvinde tiltalt for sex med flygtningedreng

En tidligere ansat på Tullebølle asylcenter er tiltalt for sexovergreb på en flygtningedreng. Den 36-årige kvinde er anklaget for gentagne seksuelle krænkelser af en 17-årig beboer mellem maj og juli sidste år. Det skriver Ritzau.

Retssagen mod kvinden starter i dag, og psykolog ved Red Barnet Kuno Sørensen vurderer, at kvinden har udnyttet drengens position som asylansøger.

– Den unge har været meget usikker på, hvad et seksuelt forhold med en ansat kunne føre til, men har medvirket, fordi han formentlig har forventet, at det ville kunne give nogle fordele i hans sagsbehandling, siger han.

En 52-årig kvindelig vikar på Tullebølle asylcenter er ligeledes tiltalt for samme lovovertrædelse. Vikarens seksuelle overgreb på en 17-årig flygtning er angiveligt blevet filmet, men politiet har dog aldrig fundet krænkende optagelser.

Børnecenter Tullebølle, der hørte under Asylcenter Holmegaard blev lukket kort efter de to sager kom frem.

sex, seksuelle krænkelser, krænkelser, krænket, flygtning, flygtningedreng, asylsøger, asylansat, tullebølle, børnecenter tullebølle, tullebølle asylcenter, asylcenter, asyl
To ansatte på Tullebølle asylcenter er tiltalt for seksuelle krænkelser af flygtningedrenge. (Foto: /ritzau/)

Rygter om ændringer i bilafgifter sætter bilsalget i stå

I sidste uge fortalte Politiken, der havde fået adgang til fortrolige regeringsdokumenter, at regeringen ønsker store ændringer af registreringsafgiften i Danmark.

Allerede torsdag advarede bilbranchen om, at rygterne i sig selv kunne bremse bilsalget, og Gitte Seeberg, administrerende direktør i Autobranchen Danmark, opfordrede politikerne til en hurtig afklaring, og ifølge Berlingske vil regeringen snart forsøge at indlede forhandlinger, der skal sætte en hurtig aftale i stand om bilafgifterne.

bil, biler, bilsalg, danmark, regeringen, afgift, afgifter, bilafgift, penge, økonomi, skat, moms, bilkøb, salg, i stå, bremse,
Rygter om lavere afgift på biler sætter bilsalget i stå i Danmark. (Foto: /ritzau/)

Nordkorea prøveaffyrer missil med retning mod Japan

Nordkorea har affyret et missil med retning mod det nordlige Japan. Det skriver Ritzau.

Det er den japanske regering, der har fortalt om missilaffyringen. Missilet faldt i vandet 1180 kilometer øst fra Cape Erimo, der ligger på den nordlige japanske ø Hokkaido.

Landets premierminister, Shinzo Abe, siger, at han vil gøre alt hvad han kan.

– Vi vil gøre vores ypperste for at beskytte vores befolkning, siger Abe.

Læs mere: Hvad sker der for Nordkorea og missilerne?

koreakrigen, nordkorea, sydkorea, japan, usa, amerika, kim jung-un, kim jung-il, kim il sung, donald trump, politik, diplomati, missiler, missiltest, testaffyring, atomprogram, atomvåben, konflik, sanktioner, diplomati, propaganda, japan, fn, ballistiske missiler, krig, dødsald, døde, sårede, sovjetunionen, 2. verdenskrig, cubakrisen, berlin, 38th parallel
Nordkorea fyrer igen missiler af. (Foto: Polfoto)

Dagens billede

albesila, england, skulptur, arkitektur, islamisk, gotisk,
En kvinde besøger Albesila i England. Albesila er en labyrint lavet af 27 ægformede kupler. Bygningen er inspireret af islamisk arkitektur, og gotiske katedraler. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·