Læs også:

Close
Hotdog SEAFORD HONEY FOR MONEY

Hotdog på første klasse – lav din egen gourmet-hotdog i brioche

Mad  | 

Der er ikke tale om en hotdog, du kan lave på fem minutter. Til gengæld har du garanteret aldrig smagt noget så dejligt. Alene brioche er det hele værd

Vi har fået lov til at udgive en noget udsædvanlig opskrift på en hotdog i brioche, som vi lover giver sindssygt meget street credit, hvis du serverer den for dine veninder eller kæreste. Opskriften er udvalgt fra kogebogen Verdens bedste hotdog.

Alene navnet på denne hotdog er specielt: Seaford Honey for Money. Er du klar til en hotdog på første klasse?

Hotdog SEAFORD HONEY FOR MONEY, brioche, gourmet-hotdog
En hotdog udover det sædvanlige. (Foto: Fra bogen Verdens bedste hotdog)
Ingredienser til brioche:
25 gram gær
1 deciliter lun mælk
1 spiseske rørsukker
150 gram blødt smør
1 spiseske havsalt
4 æg
Cirka 400 g hvedemel
1/2 spiseske olie
1 sammenpisket æg til pensling

Opskriften er til fire hotdogs, og hvis du tror, du bare skal klatte lidt ketchup og sennep ned i et pølsebrød, så tager du fejl. Du skal lave det hele selv (også kålrelish og østersremoulade!), så sæt lidt tid af.

Først skal du lave den hjemmelavede brioche, som gør en kæmpe forskel på lækkerheden.

Sådan laver du brioche:

  • Rør gær, mælk og rørsukker sammen, og lad det stå lunt i 10 minutter.
  • Rør smør, salt og æg i. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen, og ælt dejen, til den er smidig og ikke klistrer mere.
  • Kom dejen i en skål, og kom ½ spiseske olie på. Rul dejen rundt, så den er dækket med en film af olie. Lad den hæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse.
  • Form dejen til brød, og stil dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve lunt og tildækket, til de er dobbelt størrelse. Der bliver cirka 14 brioche, men du kan jo spise resten med lidt smør og syltetøj på.
  • Pensl med æg, og drys lidt hvedemel på. Bag dem i cirka 20 minutter ved 200 °C.
Ingredienser til kålrelish:
1 lille spidskål, grønt eller rødt
1/2 spiseske havsalt
1 spiseske hele sichuan-peberkorn (har du ikke disse, så nøjes med de sorte)
1 spiseske revet ingefær
3 spiseske riseddike
1/2 spiseske akaciehonning

Sådan laver du kålrelish:

Der bliver fire deciliter af denne opskrift, men du kan bruge kålrelish til en masse andet – for eksempel som tilbehør til kød eller oven på en avocado på rugbrød.

Skær kålen i tynde strimler, og kom salt på.

Lad det trække i en si i 25 minutter.

Rør let knust peber, ingefær, riseddike og honning sammen, og fordel det over kålen.

 

 

Sådan laver du din egen østersremoulade:

Østersremoulade skal spises med det samme, så lav den, lige inden den skal bruges.

Ingredienser til østersremoulade:
1 passionsfrugt
¼ grapefrugt, gerne pink grape
5 store østers
1 knivspids cayennepeber
Cirka 4 spiseske mayonnaise
Tangsalt

Der bliver to deciliter østersremoulade af denne opskrift.

  • Skær passionsfrugten over, og tag indmaden ud med en teske.
  • Skær grapefrugten ud i fileter uden den hvide hinde. Skær fileterne i små stykker.
  • Åbn østerserne, hæld saften fra, og gem den. Hak østerserne.
  • Rør remouladen sammen, og smag den til med salt og eventuelt lidt af østerssaften.
  • Prøv remouladen med røgede østers, som kan købes på dåse.

 

Sådan samler du din hotdog:

Nu skal du samle din gourmet-hotdog, Seaford Honey for Money i en lækker brioche.

Ingredienser til hotdog:
4 oksekødspølser
4 briocher
Kålrelish
Østersremoulade
1 deciliter ristede hasselnøddeflager
feldsalat eller for eksempel spinatblade
  • Skær din brioche helt igennem, og fordel lidt relish ovenpå.
  • Læg pølse og remoulade på.
  • Drys og pynt med nødder og salat.
  • Kom toppen af briochen på, og pres let sammen.

Så er der serveret!

Glæd dig. Aldrig har du smagt en hotdog i denne stil.

Velbekomme!

 

 

Bogen ser således ud, hvis du skulle have lyst til flere opskrifter:

Hotdog forside

 

Læs også:

10 ting du tænker på, når du har menstruation

 

· Mere fra samme kategori ·