Læs også:

Close
mojitos, drinks, cocktails

Solbær, appelsin, blåbær, hindbær … 5 slags mojito, du selv kan lave

Mad  | 

Mojito er og bliver en af de allermest populære cocktails, og den bliver bestemt ikke værre af at prøve nogle forskellige varianter

Vi er helt sikre på, at mojitoen aldrig forsvinder fra drinkskortet, og hvis du også er helt vild med den populære cocktail, vil du elske dig selv for at prøve de nedenstående opskrifter af derhjemme.

Solbærmojito: En helt anderledes oplevelse

solbærmojito, mojito, solbær
Sådan har du nok ikke fået den før, hva’? (Foto: All Over)
Ingredienser:
30 ml limesaft
30 ml lys rom
30 ml solbærlikør
1 spiseske rørsukker
Friske mynteblade
Knust is
Danskvand, som du synes

Til denne mojito skal du bruge rigtig meget knust is for at opnå et godt resultat. Solbærlikør er nemlig ret kraftig i smagen, og det hjælper isen med at afbalancere.

Derudover ser det jo også pænt ud, når den skal serveres og eventuelt fotograferes.

Brug en morter til at knuse myntebladene sammen med limesaften og rørsukkeret. Fyld derefter glasset halvt op med knust is, og hæld rom og likør i. Nu skal du blande forsigtigt, så glasset ikke skvulper over med de dyrebare dråber.

Tilsæt til sidst mere is og danskvand, så glasset fyldes. Hvis du har tænkt dig ekstra om, har du gemt nogle mynteblade til at pynte med til sidst.

 

Appelsinmojito: Frisk, sød og sommerlig

Orange Mojito Cocktail
Appelsinmojito er meget sommerligt – og så er der jo vitaminer i appelsiner! (Foto: All Over)
Ingredienser:
2 appelsiner
1 citron
1 1/2 spiseske rørsukker
Frisk mynte
Isterninger
1 deciliter appelsinjuice

Nok med likøren, til denne cocktail bruger vi den ægte vare: Friske appelsiner og appelsinjuice.

Det giver en sød og velkendt smag, og så ser det også bare rigtig fint ud med appelsinskiverne.

Pil eller skræl appelsinerne og skær dem i skiver. Skær citronen i små stykker. Husk at fjerne alle kernerne fra frugterne.

Placer skiverne i nogle glas, og tilføj rørsukker, citronstykker og mynteblade. Kvas det med en morter, og smid til sidst isterninger og appelsinjuice i glasset. Bland det hele sammen med en ske eller gaffel – og husk sugerøret før servering.

 

Sukkerfri blåbærmojito: Et friskt tvist

mojito, blåbær, blåbærmojito
Blåbær er supernemme at trække på en tandstik til pynt. (Foto: All Over)
Ingredienser:
En håndfuld friske blåbær
Masser af friske mynteblade
1/2 deciliter flydende sød
1 deciliter lys rom
1/2 deciliter limesaft
Is

Den her er virkelig nem at få til at se rigtig fancy ud. Blåbærmojito er en af de mest friske varianter, der findes, og så er den meget nemmere at lave, end den ser ud.

Denne her variant har vi også valgt at gøre sukkerfri, til jer, der går op i den salgs og gerne vil drikke med lidt bedre samvittighed. Så kan du også drikke lidt flere …

Hæld isterninger i to glas, så de bliver afkølet, mens du går i gang med resten.

Brug en shaker, hvori du morter blåbær, mynte og sødemiddel. Når du er tilfreds med resultatet, tilføjer du lys rom og limesaft og ryster blandingen godt sammen med isterningerne. Regn med cirka 20 sekunder, så skulle den være i vinkel.

Hæld cocktailen op, og server!

 

Klassikeren: Den originale mojito

Mint and lime cocktail Mojito, ingredients and preparation
Mojito, som vi kender den, er fuld af lime, rørsukker og mynteblade. (Foto: All Over)
Ingredienser:
Mynteblade
Rørsukker
Lime
Lys rom
Danskvand

Nogle gange kan alle de nymodens påfund blive lidt i overkanten, og så har vi bare brug for noget, vi kender: Den helt originale, klassiske mojito. Der er jo en grund til, at den er blevet populær til at begynde med: Den smager fantastisk.

Skær din lime i både, der skal gerne være mindst fire både i hvert glas.

Bådene skal mortes sammen med en god håndfuld mynteblade og 1 teske rørsukker. Hele molevitten hældes i et glas, ikke noget med at sortere blade eller både fra igen.

Nu hælder du 1/2 deciliter rom i. Både rørsukker og rom kan du sagtens komme til at tilføje ekstra af, uden det ødelægger noget. Smag til undervejs. Husk dog, at der skal være plads til masser af knust is og lidt danskvand til sidst, så du ikke drikker ren rom med sukker.

Pynt eventuelt med lidt ekstra mynteblade og en limeskive på kanten af glasset.

 

Hindbærmojito: Smuk og smagfuld

hindbærmojito, mojito, hindbær
Dejlig, sød venindedrink. (Foto: All Over)
Ingredienser:
Friske hindbær
Mynte
Rørsukker
Lys rom
Lime
Danskvand

Skal det være meget sommeragtigt eller bare se rigtig fint og lyserødt ud, så er hindbærvarianten nok lige dig. De søde bær giver en helt anden fornemmelse uden at tage drinken væk fra sin oprindelse. Det er helt klart et forsøg værd!

Endnu engang skal du fatte din kære morter, så du kan få knust de friske hindbær sammen med mynteblade og rørsukker. Brug en god håndfuld hindbær, men gem nogle til at pynte med til sidst.

Nu fortsætter du, ligesom med de andre cocktails: Knust is, 1/2 til 1 deciliter rom og top op med lidt danskvand.

Placer uknuste mynteblade og hindbær strategisk på toppen, og server med sugerør.

Velbekomme!

 

Læs også: Romcocktails: 3 forfriskende sommerdrinks med rom

 

Læs også på Dagens.dk: Mojito

· Mere fra samme kategori ·