Læs også:

Close

Smarties-kage: Opskrift på en sjov og farverig fødselsdagskage

Mad  | 

Har du snart fødselsdag, men er du træt af klassisk lagkage? Lad os præsentere: Smarties-kage

Er der noget mere festligt end en kage, der ligner noget, Tivoli har kastet op ud over? Nej, vel?! Smarties-kage er fuld af farver og gemmer på en overraskelse i midten: Endnu flere Smarties!

Hvis du er mere til M&Ms eller en anden slags slik, kan du selfølgelig bare bytte fyld og pynt ud med det, du foretrækker!

smarties-kage
Opskriften er til 12-15 personer (eller fem personer, der tør tage flere gange!) (Foto: All Over)
Begynd med:

3-6 spiseskefulde krymmel
1 smurt, rund bageform, 20 centimeter i diameter
Tilhørende rund cutter, cirka 6 centimeter
3 gange kageblanding ELLER:
125 gram smør
125 gram sukker
125 gram mel
2 teskeer bagepulver
2 spiseskefulde mælk

Sådan laver du Smarties-kage

  • Begynd med at have styr på din basiskageblanding. Du kan enten købe tre helt klassiske nede i supermarkedet, eller du kan lave dem ud fra denne opskrift:

Sæt ovnen på 180 grader, og pisk smør og sukker sammen, til det er luftigt. Tilføj mel, bagepulver, æg og mælk, og rør, til blandingen er ensartet.

Læs også: Opskrift: Chokoladekage med Nutella-glasur

  • Tilføj en til to spiseskefulde krymmel (vi anbefaler tivolikrymmel, da det er mest farverigt) til hver kageblanding og bag dem skiftevis i din runde 20 centimeters-form (medmindre du har tre af dem, så kan du selvfølgelig bage dem alle samtidig) i 25-35 minutter.
  • Lad kagerne hvile i mindst 10 minutter, før du skærer den øverste, mørke del af kagerne af, og sørg for, at alle kagerne er ens i højden og er flade i top og bund.
Smarties-kage, fødselsdagskage, dessert
Klar til anden runde? (Foto: All Over)
Det skal du bruge til fyld og pynt:

4 Smarties-rør a 38 gram
450 gram mini-Smarties eller chokoladeknapper
Kageopsats eller fad
1 gang smørcreme ELLER:
250 gram smør
500 gram flormelis
Et par dråber vaniljeekstrakt

Læs også: Opskrift: Lækker banankage med chokoladeganache

  • Nu skal der laves hul i midten af to(!) af kagerne. Hvis der ikke er fulgt et værktøj med din form, så gør det med en almindelig kniv – ingen vil kunne se, hvis det ikke er fuldstændig perfekt.
  • Læg en kage med hul på et fad eller en kageopsats. Det skal være det, du har tænkt dig at servere kagen på, for den kan ikke flyttes igen, når du først er gået videre til næste trin.
  • Smør oversiden med smørcreme, og læg næste kage med hul oven på. Hvis du laver smørcremen selv, så følg denne opskrift:

Pisk smørret, og tilføj flormelis, vaniljeekstrakt, en knivspids salt og to spiseskefulde kogende vand. Pisk det hele, indtil det er glat. Hvis du har brug for det, kan du tilføje lidt ekstra kogende vand.

Husk, at smørcremen ikke må laves for tidligt i forvejen, så bliver den tør.

smarties-kage, smarties, kage, dessert, opskrift
Om lidt skal kagen pyntes! (Foto: All Over)

Læs også: Opskrift: Blåbærpandekager

  • Nu skal midten fyldes med godter! Vi har valgt Smarties og mini-Smarties, men du kan sagtens vælge andre chokoladeknapper eller det slik, der lige falder dig ind. Maltesers vil være et godt bud! Husk at gemme nogle Smarties til at pynte kagen med senere.
  • Smør oversiden med smørcreme, og læg den sidste og hele kage oven på herligheden. Nu skal hele kagen dækkes med smørcreme, også siderne. Brug en paletkniv eller en dejskraber til at smøre kagen op.
  • Nu kommer det svære. Tag mini-Smarties i hånden og pres dem mod siden af kagen og opad, så de hænger fast i smørcremen og dækker hele kagen.
Smarties-kage, dessert, opskrift, kage
HURRAAA! (Foto: All Over)

Spis kagen samme dag, som du laver den, så smager slikket bedst!

Læs også: Opskrift: Små chokoladebomber med skildpaddefrosting

 

· Mere fra samme kategori ·