Læs også:

Close
date, dating, dårlige dates, dårlig date, tinder, tinder-app, tinder-dating, mænd, kvinder, kærlighed, forhold, parforhold, sex, kærlighed

5 ting jeg tænker, når mine singleveninder fortæller om Tinder

Mit liv  | 

Nyhedsredaktøren har aldrig været på Tinder. Det har mange af hendes veninder til gengæld. Det har fået Camilla til at tænke lidt over nogle af de udfordringer, der er i en moderne datingverden

Jeg har aldrig været på Tinder. Ikke, fordi jeg er imod datingapps eller er for fin til det. Det er, fordi jeg har været i forhold lige så lang tid, som Tinder har eksisteret, og i længere tid end det har været tilgængeligt i Danmark.

Bortset fra en enkelt gang eller to, hvor en god veninde, der tæt på opgivelsens rand har ladet mig swipe for dem efter en flaske rødvin en fredag aften, har jeg intet haft med servicen at gøre.

Derfor er det også med en vis fascination og måske også en smule tristhed, at jeg lytter, når mine singleveninder fortæller om deres eskapader på datingappen.

Så her, sat lidt på spidsen, er der fem ting, jeg tænker, når jeg hører dem tale om Tinder.

date, dating, dårlige dates, dårlig date, tinder, tinder-app, tinder-dating, mænd, kvinder, kærlighed, forhold, parforhold, sex, kærlighed
Nogle gange er I lidt uenige om gnisten. (Foto: All Over)

1: Fuck, hvor er folk på Tinder modige

Jeg lyder formentlig som et oldtidsfund, når jeg fortæller, at dengang jeg var single, var man kun lige akkurat begyndt at date, som man gør i dag. Der var datingprofiler på nettet, men de blev for det meste betragtet som en lille smule latterlige.

For god ordens skyld skal det lige siges, at jeg “kun” har været i et forhold i knap fem år, men meget kan ske på den tid.

Da jeg var single, tog jeg på dates med fyre, jeg havde mødt i byen, til fest eller gennem en fælles ven. Der var en slags sikkerhed, en tryghed, i, at vi kendte hinanden, uanset hvor tyndt det kendskab så var. Vi havde testet kemien i forvejen. Der var et eller andet, og om ikke andet havde vi en relation, der gjorde, at vi lige mødte op og så hinanden an.

Se også: Stefanie tester: Datingapps i USA vs. Danmark

date, dating, dårlige dates, dårlig date, tinder, tinder-app, tinder-dating, mænd, kvinder, kærlighed, forhold, parforhold, sex, kærlighed
Datingverdenen har ændret sig meget på få år. (Foto: All Over)

I dag tager I på date efter at have set lidt billeder og skrevet lidt frem og tilbage. Tinder skaber en eller anden form for falsk Kevin Bacon-effekt ved at vise, hvor mange fælles venner I har. Man kan endda se, hvem I kender i andet led?!

Men hvis I begge bare kender Mikkel Hansen fra henholdvis parallelklassen i folkeskolen og en konference på uni, så er der ikke meget fællesskab i det venskab.

Derfor synes jeg, at dem, der tager på en Tinder-date er sindsygt modige – og hvis de er på Tinder for at finde kærligheden, er de særligt modige. I mine øjne kræver det nemlig en del at tage ud for at møde et menneske, du har haft minimum eller tæt på slet ingen interaktion med.

Du håber på, at vedkommende møder op. Hvis han så møder op, håber du, at der er en kemi, og at det er en god date. I hvert fald god nok til, at I måske skal ses en anden gang. I gør noget for at møde nogen, på den måde man nu gør i dag. Det er fand’me flot!

Læs også: Battle mellem dating-apps: Tinder vs. Happn

date, dating, dårlige dates, dårlig date, tinder, tinder-app, tinder-dating, mænd, kvinder, kærlighed, forhold, parforhold, sex, kærlighed
Det er aldrig fedt at blive brændt af. (Foto: All Over)

2: Folk på Tinder har meget travlt

Jeg ved ikke, om det er kærlighedskulturen i Danmark og Vesten helt generelt, der gør, at man regner med kærlighed fra første blik. For det er som om, at hvis ikke der er en overvældende gnist fra det samme, så er der mange, der bare siger: “Dur ikke, videre til den næste”, i nutidens datingverden.

Eller også er der den mindste ild, og den skal sat’me blæses op til et kæmpe bål af et forhold, uanset om der er brænde nok til det eller ej.

Tid er en luksus, og mange af os synes ikke, at vi har nok af den længere, men det tager altså tid at lære et andet menneske at kende og ikke mindst udvikle de dybe følelser, der udgør fundamentet for et forhold, når den indledende stormende forelskelse taber pusten.

Det tager tid bare at vedligeholde et forhold.

date, dating, dårlige dates, dårlig date, tinder, tinder-app, tinder-dating, mænd, kvinder, kærlighed, forhold, parforhold, sex, kærlighed
Det kan være svært at finde kemien med en vildt fremmed. (Foto: All Over)

Så de fleste Tinder-fortællinger, jeg hører, handler enten om, at man skal blive kærester næsten med det samme, eller at man ikke gider at bruge mere end den halve time, man allerede har brugt, for der var ikke lige noget interessant ved daten.

Jeg siger ikke, at du skal bruge hele dage på en mand, hvis du synes, han er en idiot. Jeg siger bare, at det tager lidt mere end en halv time at vurdere, om et andet menneske kan være en potentiel romantisk forbindelse.

Der gik tre uger, fra min kæreste og jeg mødte hinanden, til vi besluttede os for at ses igen. Vi havde tilbragt flere timer sammen ved vores første møde.

Hør gode råd: Datingregel nummer et: Vær kynisk

date, dating, dårlige dates, dårlig date, tinder, tinder-app, tinder-dating, mænd, kvinder, kærlighed, forhold, parforhold, sex, kærlighed
Tinder er nemt og uforpligtende. (Foto: All Over)

3: Folk på Tinder tror, at alt de pisser på bliver til guld

Mine veninder er fantastiske, smukke, skønne, kloge, vidunderlige og ambitiøse, men let’s be honest, der er også sider af dem, der er knap så spændende. Jeg er ret sikker på, at de har det på samme måde med mig.

Jeg ved i hvert fald, at selv om min kæreste og jeg elsker hinanden dybt, er der også ting ved hinanden, vi synes er mere charmerende end andre.

Alle mennesker har fejl – det er det, der gør os til mennesker, men når jeg hører om Tinder-historier kan det godt lyde som om, at folk glemmer, at de sådan set også piller næse, kan være pisseirriterende eller ucharmerende. Det her gælder både mænd og kvinder.

date, dating, dårlige dates, dårlig date, tinder, tinder-app, tinder-dating, mænd, kvinder, kærlighed, forhold, parforhold, sex, kærlighed
Høje krav og forventninger til sin date kan gøre, at man går glip af et sødt menneske. (Foto: All Over)

Jeg beundrer selvtillid, og det er dejligt, når et menneske har den, men når det bliver til urealistiske forventninger til det andet køn, er det ikke kun arrogant, det er også pisseærgerligt, for Tinder-folket risikerer at misse en rigtig sød mand eller kvinde.

Det mest tydelige eksempel er nok den mentale checkliste (og jo, du har en mental checkliste, det har din date også), som din date og du selv skal igennem. Checklisten kan ofte ret hurtigt afklares – måske endda indenfor de første ti minutter – og opfylder daten eller dig selv ikke kravene, er daten nærmest “tabt”, inden du har taget den første tår af kaffen.

Checklisten hænger også lidt sammen med travlheden, den hjælper dig med at navigere i et usikkert datinghav og sparer dig for tid, du i forvejen ikke har. Den kan dog også sætte dig selv så højt op på en piedestal, at din date aldrig rigtig får en chance.

Måske opfylder han ikke alle kravene på listen – men lad ham lige vise, om han til gengæld har nogle helt andre, skønne kvaliteter, der gør op for det.

Se også: Netdating: Derfor skal kvinder starte samtalen

date, dating, dårlige dates, dårlig date, tinder, tinder-app, tinder-dating, mænd, kvinder, kærlighed, forhold, parforhold, sex, kærlighed
Nej tak, makker. (Foto: All Over)

4: Folk på Tinder er lidt lede

Jeg ved ikke, om det er Tinder-appen i sig selv, eller om datingfolket bare har ændret sig, men nogle gange virker det lidt som om, at folk er blevet mere lede.

Når mine veninder fortæller om, hvordan de har mødt en sød fyr, måske været på flere dates, og han tit ringer og skriver, men så ud af det blå forsvinder, stopper med at skrive eller svare for den sags skyld, så undrer jeg mig. Didn’t his mama raise him right?

Fair nok, at man ikke lige synes, at forholdet var til mere end nogle dates, det er også okay at føle noget og så ikke føle noget alligevel efter noget tid, det er trods alt set før, men det mindste man kan gøre er sgu at gribe knoglen og lige sige: “Hey, du er sød, men er ikke lavet til mig”.

På den måde sparer du mangt en kvinde eller mand for at vende det indad, tvivle på dem selv og hakke unødigt i deres selvtillid. Du efterlader dem også en smule mere hele og knap så mistroiske overfor den næste date, der måske kunne være den rette.

Læs også: Det åbne forhold: Sådan lever du i et polyamorøst forhold

date, dating, dårlige dates, dårlig date, tinder, tinder-app, tinder-dating, mænd, kvinder, kærlighed, forhold, parforhold, sex, kærlighed
Ghosting er meganederen, uanset hvem, der gør det. (Foto: All Over)

Du behøver ikke engang være et dårligt menneske for at ghoste en anden, men du mangler seriøst et sæt nosser, hvis du ikke kan afsætte fem minutter til at aflevere en besked, der godt nok ikke er fed, men til gengæld kan spare vedkommende for mange tårer, tvivl og hjertesorger.

Don’t get me startet med dem, der brænder deres dates af, eller dem, der brænder dem af for derefter at skrive til dem fem dage senere, om de vil på date igen.

Så er der den helt anden grøft: Dem, der er aaaaaalt for ærlige omkring, hvorfor de dropper deres Tinder-dates.

Jeg tænker på elitedaterne her. Dem, hvis standard du ikke helt når, fordi du er for bred om røven eller griner lidt for højt. De ser det som en borgerpligt at fortælle dig om dine fejl, så skal de nemlig ikke tage stilling til deres egne.

Gør mig en tjeneste, tag kun valid datingkritik til dig. Resten skal bare ind af det ene øre og ud ad det andet.

date, dating, dårlige dates, dårlig date, tinder, tinder-app, tinder-dating, mænd, kvinder, kærlighed, forhold, parforhold, sex, kærlighed
“Hej Louise, vi kan ikke ses mere. Jeg har høje standarder, og dine ben er simpelthen for korte.” (Foto: All Over)

5: Jeg håber inderligt, at du finder den, du leder efter

Problemet med Tinder er også det, der er styrken ved Tinder. Alle er på.

Tinder har totalt indtaget førstepladsen som verdens datingapp. Det betyder, at din chance for at møde ligesindede singler er stor, hvis du altså kan finde gennem underskoven af tilbud om SM-eventyr, fuckboys og narrefisser.

Der er en af mine veninder, der ikke orker at date mere lige nu, og jeg kan fand’me godt forstå hende. Jeg bliver helt forpustet på hendes vegne.

Jeg bliver også fortvivlet, for jeg tror egentlig, at der er ret mange, der på et eller andet tidspunkt i deres liv gerne vil have en person i deres liv, der er noget helt specielt.

Se også: Single i København: Han forvekslede mig med en anden!

date, dating, dårlige dates, dårlig date, tinder, tinder-app, tinder-dating, mænd, kvinder, kærlighed, forhold, parforhold, sex, kærlighed
Ting tager tid. Også når man skal finde kemi. (Foto: All Over)

Af og til virker det bare som om, at der er endnu flere frøer at kysse på Tinder end nogen andre steder, og så kan der altså godt være langt til drømmeprinsen eller prinsessen.

Det lyder selvfedt og nemt at sige, når jeg har en kæreste, at jeg er glad for, at det ikke er mig. Men det er jeg. Jeg savner på ingen måde singlelivet, især ikke når jeg hører om mine veninders Tinder-eventyr.

Jeg ved fra mine venner, at det faktisk kan lade sig gøre at møde kærlighed gennem Tinder, men det kræver en revidering af ens datingmønster i ny og næ, et godt skjold, et fast greb i sig selv og mod.

Det er jeg sikker på, at du har kære Tinder-bruger, og jeg håber inderligt, at du finder den, du leder efter.

· Mere fra samme kategori ·