Læs også:

Close
houzz collage

Sådan udnytter du hjemmets små rum og indhak

Bolig  | 

Til kattens hule, til vasketøj eller måske til et alternativt galleri? Mulighederne er mange for at udnytte de små rum og indhak, hvis bare du er kreativ

Chalotte Kruse, Houzz.dk

 

Mange hjem er fyldt med ganske små rum og indhak, som vi ikke rigtig ved, hvad vi skal bruge til. Når man hverken kan have en seng, sofa eller et bord i rummet, hvad nytter det så? Men man kan faktisk bruge de få, små og halve kvadratmeter til en del forskellige ting, som du man måske ikke lige havde forestillet sig eller tænkt på… her kommer otte eksempler på hjemlige kroge, der er udnyttet smart.

houzz collage

 

EN LANG, SMAL GANG

En lang, smal gang er ofte svær at møblere og udnytte rigtigt, da den jo først og fremmest skal have plads til familiens daglige og ofte travle trafik. Men netop fordi den er smal og aflang, kan den være ekstra interessant for børnene at lege i. Formen på rummet gør det for eksempel oplagt til en lang togbane, og samtidig vil børnene ikke føle sig i vejen andre steder i hjemmet.

 

 

ET SKAB

Et skab kan selvfølgelig bruges til opbevaring – men har du overvejet, at det også kan rumme mere kreative muligheder? Her har en dyrevenlig familie gjort det høje skab til privat gemak for familiens kat. På nogenlunde samme måde vil man kunne udnytte et indbygget skab til læse- eller legehule for de yngste børn.

LÆS OGSÅ:UNDGÅ 9 TYPISKE FEJL I SMÅ RUM

MINIKØKKEN ELLER LILLE KONTOR

Bor du i en lille lejlighed, med en del indhak, kan du måske udnytte dem til et mini-køkken eller et fint, intimt kontor. Selvom man kun har lidt plads, skal det ikke stå til i vejen for et lækkert hjem. Se mulighederne i stedet for begrænsningerne.

 

BRYGGERS

Det kan være en udfordring at indrette og udnytte et bryggers til både vaskeplads, opbevaring og lignende, hvis rummet i sig selv er smalt og småt. Men det kan oftest lade sig gøre ved at placere elementerne i den ende side af rummet. Så føles det knap så smalt, og samtidig bliver der skabt rene linjer og ofte frigivet lidt ekstra gulvplads.

 

DEN SMALLE, AFLANGE GANG

At indrette en gang kan ofte være svært, da det som udgangspunkt er et smalt og aflangt rum. Men de rigtige farver og billeder på væggene kan det gøre en stor forskel. I en så smal gang som denne, vil det ikke være en fordel at stille møbler på gulvet, da rummet så kommer til at virke endnu mindre. Men de mange billeder i ens lyse rammer får nærmest rummet med de mørkegrå vægge til at virke som et eksklusivt galleri – endda med personlige minder på udstilling.

LÆS OGSÅ: SÅDAN UDNYTTER DU DE FÅ KVADRATMETER OPTIMALT

INDHAK TIL ET SKAB

En anden mulighed, når man vil anvendelse de små indhak optimalt, er at gøre dem til som et skab. På den måde får du skabt en del ekstra opbevaring, som altid er kærkommen. Hvis du bygger det i en entré som på billedet her, kan du hurtigt gøre rummet større ved bare at åbne lågerne – vupti, så er der pludselig både sideplaser og garderobeopbevaring.

 

WALK-IN-CLOSET

En af de bedste måder at anvende et lille rum på, er ved at bruge det, som walk-in-closet. Ikke nok med at det er alle pigers drøm, så får man hurtigt skabt orden over sit tøj. En genial opbevarings-ide, hvis du har et rum, der er for småt til stue eller soveværelse, men stort nok til alligevel at indeholde hylder og skaber på mere end én væg.

 

SAML ELEMENTER PÅ SAMME SIDE

Er rummet meget smalt, så sørg for, at elementerne er samlet på én og samme side. Det giver mere luft, ro og overblik i rummet.

 

houzz
Læs også:

· Mere fra samme kategori ·