Læs også:

Close
twitter, politik, udland, møde, clara lionel foundation, rihanna, macron, brigitte macron, emmanuel macron, frankrig, præsident, uddannelse, støtte, fn, fattige, udsatte, børn, unge, sanger, sangerinde, pop, musiker,

NEWS: Rihanna til møde med Frankrigs præsident: – Vi kommer med en stor udmelding

Nyheder  | 

Rihanna til møde med Frankrigs præsident · Pilou Asbæk blandt verdens mest populære skuespillere · Vestlige mænds sædkvalitet halveret på få år · Trump forbyder transkønnede i hæren · Danmarks ældste person død · Forfalsket medicin tilbagekaldes

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Rihanna efter møde med Macron – Vi kommer med en stor udmelding

Den franske præsident, Emmanuel Macron, har i løbet af sin korte tid på posten som Frankrigs leder haft mange kendte ansigter på besøg. Mandag var Bono, forsanger i U2 på besøg, og i går var det en anden sværvægter, nemlig popdronningen Rihanna.

Ud over at dominere hitlisterne og sælge millioner af plader, er Rihanna nemlig også stifter af den humanitære organisation Clara Lionel Foundation, der blandt andet hjælper med at forbedre uddannelse og sundhed i fattige samfund verden over.

For en måned siden tweetede Rihanna til Macron, og det er altså årsagen til, at sangerinden fik et møde med præsidentparret, og ud fra Rihannas udmeldinger lyder det til, at mødet gik godt.

– Jeg har lige haft det mest fantastiske møde med præsidenten og førstedamen. De var meget indbydende, og vi fokuserede på emner som uddannelse set fra et globalt perspektiv. Og vi kommer med en meget stor udmelding i september under FN-ugen, fortalte 29-årige Rihanna på et kort pressemøde efterfølgende ifølge DR.

twitter, politik, udland, møde, clara lionel foundation, rihanna, macron, brigitte macron, emmanuel macron, frankrig, præsident, uddannelse, støtte, fn, fattige, udsatte, børn, unge, sanger, sangerinde, pop, musiker,
Ud fra Rihanna og præsidentfrue Brigitte Macrons ansigter at dømme, var det et godt møde. (Foto: /ritzau/)

Pilou Asbæk blandt verdens mest populære skuespillere efter Game of Thrones

Danske Pilou Asbæk er kommet i fint selskab. På det internationale filmsite IMDB er Asbæk nemlig tikket ind som det 10. mest søgte mandlige filmnavn. Det skriver Berlingske.

Blandt alle filmfolk ligger han på 41. plads. Det betyder, at Asbæk i øjeblikket ligger over stjerner som Keanu Reeves, Will Smith og Tom Cruise og Scarlett Johansson. Han har dog ikke slået sin danske kollega, Nikolaj Coster-Waldau, der spiller en af hovedrollerne i Game of Thrones og indtager en 27. plads.

Til sammenligning lå Pilou Asbæk før på en 370. plads blandt alle skuespillere og var dermed langt fra top 10 over de mest søgte mandlige filmfolk. Det er især rollen som den brutale og udspekulerede Euron Greyjoy, i kæmpesuccesen Game of Thrones, der har sat den 35-årige skuespiller på verdens nethinder.

– Jeg er både stolt og glad, og det er skønt med en bekræftelse på, at folk godt kan lide det, jeg laver, siger Pilou Asbæk.

Pilou er ikke den eneste dansker, der har succes i udlandet. Det kan du læse mere om her:

Se også: Vikings, Westworld og Sherlock: Danske skuespillere er populære som aldrig før

Læs også: Tre danskere med i nye Vikings-afsnit: Vikingemuseet ville være misundelige

Læs også: Disse internationale serier og film har danske skuespillere på rollelisterne

Se også: Brace yourself: Her er de mest populære personer i Game of Thrones

skuespillere, skuespil, film, serier, tv-serier, dansk film, europæisk film, danmark, sverige, usa, england, Linnea Berthelsen, stranger things, james bond, Ulrich Thomsen, David Dencik, Stephanie Corneliussen, Carsten Nørgaard, Søren Pilmark, Frank Hvam, vikings, game of thrones, mr. robot, house of cards, vikings, banshee, serier, film, filmselskabet, panorama agancy, per juul carlsen, lene seested, nikolaj coster-waldau, sidse babett-knudsen, pilou asbæk, alex høgh andersen, marco ildsø, ida nielsen, mia jexen, søren pilmark, thure lindhardt, lars mikkelsen, mads mikkelsen, jesper christensen, kultur, connie nielsen, sofie gråbøl, birgitte hjort sørensen, marco ildsø, imdb, populær, mandlige filmfolk, skuespiller, international stjerne,
Pilou Asbæk har både været med i Game of Thrones og spillet overfor Scarlet Johanson. (Foto: Polfoto)

Studie: Vestlige mænds sædkvalitet er halveret på 40 år

Et nyt internationalt studie viser, at antallet af sædceller ved en udløsning er faldet med mere end 50 procent hos mænd i vestlige lande i årene mellem 1973 og 2011. Det skriver Ritzau.

Studiet har ikke kigget på årsagerne til den faldende kvalitet, men professor ved Rigshospitalet Niels Erik Skakkebæk er ikke overrasket. Han har nemlig modtaget tal på testikelkræft, som er stigende i den vestlige verden og hænger sammen med dalende sædkvalitet. Han mener også, at årsagerne til den ringe sædkvalitet og testikelkræft skal findes i miljøet.

kondom, sædkvalitet, sex, mænd, testikelkræft, hormonforstyrrelse,
Mænds sædkvalitet er halveret på 40 år i Vesten. (Foto: All Over)

 

Trump vil forbyde transkønnede i hæren

Trump vil annullere en beslutning, som tidligere præsident Barack Obama tog, der gjorde det muligt for transkønnede, at tjene i den amerikanske hær. Det skriver Ritzau.

Uofficielle tal skønner, at der er mellem 2.500 og 7.000 transkønnede – altså 1,3 millioner transkønnede soldater – der allerede er i aktiv tjeneste i hæren.

Trumps beslutning bliver mødt med vrede fra blandt andre lægeforeninger, menneskeretsorganisationer og grupper, der kæmper for transkønnedes rettigheder, krigsveteraner og fremtrædende politikere, der beskylder Trump for diskrimination og kalder forbud “modbydeligt”.

Danmarks ældste person er død

Ellen Adelaide Brandenborg, der var Danmarks ældste person, døde lørdag i Viby i Aarhus. Hun blev 111 år gammel. Hun nåede at leve under 26 statsministre, oplevede Titanics forlis og to verdenskrige. Det skriver DR.

ellen adelaide brandenborg, danmark, ældste, død, 111 år, titanic, anden verdenskrig, første verdenskrig, gammel, liv
Ellen Adelaide Brandenborg, Danmarks ældste person, er død 111 år gammel. (Foto: /ritzau/)

Forfalsket medicin tilbagekaldes

Lægemiddelstyrelsen tilbagekalder forfalsket skizofrenimedicin udleveret fra danske apoteker og hospitaler. Det skriver Ritzau.

Det drejer sig om præparatet, Xeplion på 150 milligram, der har været solgt på det danske marked siden jul.

 

Dagens billede

manila, filippinerne, overvsømmelser, cykel, regn, gorip, natur, miljø, klima, naturfænomener,
To piger på deres cykel. Dele af den filippinske by Manila har været oversvømmet, efter heftig regn, der kom med den tropiske storm Gorip. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·