Læs også:

Close
løn, job, lønforskel, ligeløn, løngab, løn, karriere, kvinder, mænd, kvindejobs, mandejobs, økonomi, penge, indtjening

NEWS: Kvinder får ikke samme løn som deres mandlige kollegaer

Nyheder  | 

Løngab blandt mænd og kvinder · Tarmbakterier kan komme på fremtidens recepter · It-skandale truer Sveriges regering · Ti omkommet i lastbils lastrum · Dansker bag tremmer i Rusland · Chris Froome vinder Touren igen

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Dagens billede

regn, billede, paraply, sommerregn, sommervejr, weekend, nedbør, klima, miljø
Voldsom regn har præget denne sommerweekend. (Foto: /ritzau/)

Løngab: Kvinder får ikke den samme løn som deres mandlige kolleger

Nye tal fra Dansk Statistik viser, at selvom vi er kommet langt med ligestillingen i Danmark, halter det stadig gevaldigt med lige løn. Hvor en mand tjener 100 kroner, tjener en kvinde i gennemsnit tjener 86,7 kroner. Det skriver DR.

Selv ikke for jobs, der også kaldes kvindejobs, får mænd en bedre løn. Eksempelvis tjener en mandlig sygeplejerske omtrent 259 kroner i timen, mens hans kvindelige kolleger må nøjes med 18,50 kroner mindre. De går nemlig til en gennemsnitlig timeløn på 240,50 kroner i timen.

Se også: Forskning: Klar sammenhæng mellem lønforskellen og syge kvinder

Læs mere: Kvinders CV dømmes hårdere end mænds

Læs også: Ekspert: Kvinder kan redde det danske arbejdsmarked

løn, job, lønforskel, ligeløn, løngab, løn, karriere, kvinder, mænd, kvindejobs, mandejobs, økonomi, penge, indtjening
“Not today satan, not today” burde flere kvinder sige, når deres chef siger, at de ikke skal have mere i løn. (Foto: All Over)

Tarmbakterier kan komme på fremtidens recepter

Ny forskning i samspillet mellem tarme og hjerne varsler et skift i måden vi behandler sygdomme på, inden for de næste for 20-30 år, mener eksperter.

For få år siden var tarmene anset som kroppens skraldespande, men en kæmpebølge af forskning viser, at intet kunne være mere forkert.

I 2001 fandtes der 100 studier om tarmbakterier, til sammenligning blev der sidste år offentliggjort knap 8.000 studier. Og 700 behandlingsforsøg er lige nu i gang på mennesker.

– En helt ny verden med enorm betydning for den menneskelige sundhed afsløres for os nu. Vi mikrobiologer plejer jo at fjerne dårlige bakterier med antibiotika. Fremover skal mange sygdomme nok behandles med gode bakterier, så den økologiske balance i tarmene genskabes, siger professor Oluf Borbye Pedersen.

Læs mere: Tarmene har afgørende betydning for din sundhed

Se også: Camilla lider af en kronisk tarmsygdom: Mit lorteliv med Crohns!

Læs mere: Heidi fik tarmkræft: Ingen fortæller om følgerne af kemo

tarme, sygdom, sundhed, tarm, tarmbakterier, maven, bakterie, sundhed, sygdom, kroppen, læge, videnskab, forskning
En oppustet mave er tegn på tarme i ubalance. (Foto: All Over)

Stor it-skandale truer med at fælde Sveriges regering

Stor it-skandale i Sverige presser Löfvens regering, ifølge Ritzau. Den svenske avis Dagens Nyheter har nemlig afsløret, at følsomme oplysninger, der eksempelvis gør det muligt at spore personer med hemmelige adresser og beskyttede identiteter, muligvis er blevet lækket fra det svenske transporttilsyn, Transportstyrelsen (TS).

Det gælder blandt andet hemmelige identiteter på svenske sikkerhedsagenter, politibetjente og militære styrker. Lækagen kan have ødelagt flere års arbejde med at opbygge skjulte identiteter og kan være til skade for nationens sikkerhed.

Nu overvejer flere svenske partier, om de ønsker at stille et mistillidsvotum mod regeringen.

sverige, it, it-skandale, skandale, følsomme, oplysninger, cpr-nummer, sikkerhed, regering, mistillid, lækage
Sveriges statsminister, Stefan Löfven, må forholde sig til en omfattende IT-skandale. (Foto: /ritzau/)

Ti omkom i steghed lastbil i Texas

En lastbil blev fundet på en parkeringsplads ved supermarkedet Wall Mart, i den texanske by San Antonia i USA. Bag i lastbilen var der 38 hårdt medtagede mennesker. Otte  af migranterne var allerede døde og to af dem døde senere på et hospital. Det skriver Ritzau.

Da lastbilen blev fundet var temperaturen i den texanske by San Antonia oppe og runde 40 grader, og inde i lastbilen var der ikke noget køleanlæg, mad eller drikke til migranterne.

Forklaringer fra migranterne, samt materiale fra overvågningskameraer viser, at der nok har været mere end 100 mennesker i lastbilen, hvoraf mange er stukket af, eller er blevet hentet og fragtet videre af andre lastbiler.

lastbil, migranter, flygtninge, døde, omkomne, menneskesmugling, trafficking, ulovligt, menneskerettigheder, krimi, usa, texas, san antonio
En lastbil med adskillige immigranter, flere af dem døde, i lastrummet, er fundet i Texas. (Foto: /ritzau/)

Dansk statsborger bag tremmer i Rusland

Den 44-årige danske Dennis Christensen er endt bag tremmer i Rusland, hvor han skal sidde i varetægtsfængsling frem til november. Han blev anholdt den 23. maj under en politiaktion mod den kristne fruppe, Jehoves Vidner, midt under en bibellæsning. Det skriver Berlingske.

Danskeren, der er russisk gift og har boet i landet i 15 år, risikerer ti års fængsel, fordi han er Jehovas Vidner, som Ruslands højesteret anser for at være i lighed med militante og terroristiske grupper.

 

Chris Froom vinder Tour de France for fjerde gang

Den britiske cykelrytter Chris Froome vandt søndag sit fjerde Tour de France.

– Hver af mine Tour-sejre har været unikke. Alle mine sejre er specielle på hver deres måde. Denne sejr vil blive husket som den hårdeste og tætteste af dem, siger Froome til Tourens hjemmeside.

Vinder Froome en femte gang, vil han komme op på siden af de cykelryttere, der har vundet løbet flest gange.

– Jeg vil gå efter rekorden næste år, siger Froome.

chris froome, cykel, cykelløb, tour de france, frankrig, sprot den gule trøje, fjerde gang, vinder, brite,
Chris Froome vinder Tour de France for fjerde gang. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·