Læs også:

Close
kvindekrisecenter, kvindekrisecentre, kvinder, krisecenter, krise, hovedstaden, københavn, frederiksberg, fyldt,

NEWS: Hovedstadens kvindekrisecentre er fyldt op

Nyheder  | 

Der er fyldt på hovedstadens kvindekrisecentre · EU: I må ikke skyde ulve · Sydeuropa brænder efter hedebølge · Prins Henrik opereret

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Hovedstadens kvindekrisecenter er fyldt op

Der er så travlt hos krisecentrene for voldsramte kvinder, at der næsten altid er fuldt booket på en del af centrene. Det viser en rundringning til centrene i hovedstadsområdet, som DR P4 København har foretaget.

– Der er overhovedet ingen ledige pladser hverken i København, på Sjælland eller Lolland-Falster. Der er enkelte pladser i Jylland og på Fyn, siger Lene Johannesson, Forman for Landsorganisation af Kvindekrisecentre.

Når hovedstadens centre er fyldt op, kan kvinderne få en plads vest for Storebælt, men det kan være et problem for de kvinder, hvis arbejde eller studie ligger i hovedstadsområdet.

– Det kan blive svært for dem at forsørge sig selv økonomisk, og det er en af de ting, som er vigtig for ens selvstændighed, så man føler, at man er i gang og kan komme videre med sit liv, fortæller Pia Strøh, leder af Dansk Kvindesamfunds Krisecenter på Frederiksberg, hvor der også er meget travlt.

 

kvindekrisecenter, kvindekrisecentre, kvinder, krisecenter, krise, hovedstaden, københavn, frederiksberg, fyldt,
Hovedstadens kvindekrisecentre er fyldt op. (Foto: /ritzau/)

EU: I må IKKE skyde ulve

Selvom nogle er utrygge over de nye rovdyr, der slår sig ned efter mange års fravær i vores skove, så må vi ikke skyde ulvene. Det siger EU-kommissionen ifølge Ritzau.

Flertallet i Folketinget og landbruget vil ellers gerne kunne skyde flere ulve end nu, der kommer lidt for tæt på deres landbrug.

– Ulven udgør ingen reel sikkerhedsrisiko, der på nuværende tidspunkt gør det rimeligt, at enhver skal kunne gribe geværet og skyde dem. Vi har en lillebitte og ikke bæredygtig bestand af ulve, og den økonomiske trussel mod landbruget er minimal, i forhold til at der dør 25.000 pattegrise hver dag i de danske stalde, siger præsidenten i Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bisschop-Larsen.

Ella Maria Bisschop-Larsen peger på, at landbruget selv har været med til at lave forvaltningsplanen for ulven, som sikrer, at landmænd får økonomisk støtte til at oprette ulvehegn, samt sørger for erstatning ved ulveangreb.

– Så det er forstemmende, når landbrugets formand nu nærer en ubegrundet urfrygt for ulve, siger hun. Mange ser ulven som et velkomment vink om, at dansk natur fortsat er vild. Andre frygter for angreb på husdyr eller mennesker.

ulve, ulveflok, ulveunge, ulveunger, ulv, danmark, skove, natur, naturfredningsofreningen, eu, eu-kommissionen, folketinget, langbruget, landbrug, regler, skyde, natur, dyrebestand
Ifølge EU-regler må landmænd ikke skyde ulvene, der igen har slået sig ned i de danske skove efter mange års fravær. (Foto: /ritzau/)

Sydeuropa i brand flere steder

Spanien, Portugal, Italien, Frankrig og Kroation slås alle med naturbrande på grund af tørke efter den hedebølge, der har ramt Europa. Det skriver TV2.

Flere steder er brandene ude af kontrol, mange er flygtet og senest er turister nær den kroatiske by Split blevet evakueret.

Der meldes ikke om evakuerede danskere, oplyser flere rejsebureauer, der overvåger situationerne.

Udenrigsministeriet kommer med følgende råd til danskere, i nærheden af brandene:

– Hvis du er i et område, der er påvirket af skovbrande, bør du nøje følge myndighedernes anvisninger og holde dig opdateret om situationen via medierne og dette link om trafikforhold i Kroatien: http://www.hak.hr/en

– Udenrigsministeriet opfordrer til, at man holder sig indendøre med lukkede vinduer og ringer 112, hvis man er i nød. Da vejene i visse områder er blokerede pga. megen trafik og/eller brand, opfordres man til kun at forlade sit opholdssted i nødstilfælde.

Læs mere: Mafiaen mistænkes for skovbrande

sicilien, brand, skovbrand, mafia, mafiaen, italien, myndigheder, brand, tørke, varme, hedebølge, regn, natur, påsat, ildspåsættelse, klima, miljø
Sydeuropa slås med brande flere steder. Her lægger røgen lægger sig efter skovbrand i Sicilien. Myndighederne mistænker mafiaen for at stå bag brandene. (Foto: /ritzau/

Prins Henrik er blevet opereret

Prins Henrik har fået ballonudvidelse i højre bækkenkar, og en operation i højre lyske. Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse.

Prinsen har været indlagt på Aarhus Universitetshospital og senere på Skejby Sygehus siden torsdag, hvor han blev indlagt med en infektion i benet. Ifølge Kongehuset bliver han udskrevet på onsdag.

Læs også: Prins Henrik indlagt

ballonudvidelse, infektion, operation, bækken, lysken, prins henrik, kongelig, kongefamilien, royal, prisngemalen, infektion, sygdom, ikke alvorligt
Prins Henrik har fået en ballonudvidelse, efter han blev indlagt med en infektion i benet. (Foto: /ritzau/

· Mere fra samme kategori ·