Læs også:

Close

Den supersunde, gule rod: Derfor er gurkemeje så godt for dig

Sundhed  | 

Gurkemeje er pludselig kommet på alles læber som det nye “shit”. Det er der er en god grund til. Læs her lidt mere om den sunde, gule rod

Gurkemeje har været kendt i mange år, men den lidt oversete rod, som oftest bare har været brugt til at give en ret en smuk gul farve, er pludselig kommet stærkt på banen. For man kan både spise og drikke sig til sundhed med roden som ingrediens.

gurkemeje
Gurkemeje både som pulver og rod. (Foto: All Over)
Sundhedsfordele ved gurkemeje

Godt for hjertet: Forskere har fundet bevis på, at roden kan medvirke til at forebygge hjertekarsygdomme.
Godt for immunforsvaret: Gurkemeje mindsker inflammation i kroppen, hvilket kan forebygge visse sygdomme.
Udsætter diabetes hos folk, der har “prediabetes”: Det blev bevist i en undersøgelse i 2012 blandt en gruppe på 16 mennesker.
Kan bekæmpe og forebygge kræft: Det er blevet bevist, at indtagelsen af roden kan mindske allerede eksisterende kræftceller i kroppen.

Hvis du nogensinde har kastet dig ud i at lave en ret, der indeholdt gurkemeje, kan du sikkert huske, hvor grisset det var at bruge denne skønne, men aldeles farverige, gule rod, men den er et fantastisk krydderi at inkludere i retter på grund af sine mange sundhedsmæssige fordele.

Det minder lidt om ingefær, da det også fremstår som rod og i pulverform, men det skal dog siges, at smagen er helt anderledes. Det gule farvepigment hedder curcumin, og det er det, der holder dig supersund!

Kilder: Huffingtonpost og iform

 

Hvordan kan man bruge gurkemeje i madlavning?

Gurkemeje kan have en ret kraftig, bitter smag, når krydderiet ikke bliver kombineret med de rette ingredienser. Personligt elsker jeg at tilsætte det på stegte grøntsager, men af og til tilsætter jeg det også i te og smoothies. I vintertiden er det nemt at blive syg, og jeg prøver derfor altid at forebygge disse trælse tider ved at indtage en masse superfoods.

En af de ting, jeg elsker at lave både om vinteren og sommere, er det, der kaldes en “gylden latte” – den er, som navnet angiver, en flot gyldenfarvet latte og smager helt fantastisk af kanel, vanilje, ingefær og gurkemeje.

gurkemeje
Gylden latte med kanel, kan både serveres varm og kold. (Foto: All Over)

Opskrift på gylden latte

Du skal bruge:

4 dl mandelmælk/soyamælk/mælk
1 spiseske gurkemeje
1 spiseske honning
1 teske kanel
1 teske vaniljesukker eller korn fra en vaniljestang
revet ingefær
salt og peber

Sådan gør du:

Bland blot alle de ovenstående ingredienser i en blender, og server enten varm eller i et glas med isterninger.

 

 

· Mere fra samme kategori ·