Læs også:

Close
bråvalla, bråvalla festival, norkopping, festival, musik, volgtægt, krænkelser, seksuelle krænkelser, seksuelt, politi, sikkerhed, aflyst, luk, lukker, seksuelle overgreb, seksuelt overgreb, overgreb

NEWS: Festival lukker efter voldtægt

Nyheder  | 

Festival lukker efter voldtægt · Ung mand fundet død på Roskilde · Trump igen i modvind over tweet · Roskilde gør klar til oprydning · Kvinde forsvundet efter bytur · Otte personer såret efter skyderi i Frankrig

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Svensk festival lukker efter voldtægt

Arrangørerne bag den svenske Bråvalla Festival i Norrköping har aflyst næste års festival efter et stigende antal anmeldelser om seksuelle krænkelser på festivalen. Senest er en 15-årig pige blevet voldtaget under en koncert, uden at nogen greb ind. Det skriver DR.

Flere sager med hænder mellem benene, ragen på brysterne, og ballerne har fået svensk politi til at uddele armbånd til unge piger og kvinder på sommerens festivaler med ordene: »Tafsa inte« – »grams ikke«.

Det var dog ikke nok og i weekenden førte det til lukningen af Bråvalla i Norrköping. Ifølge den svenske avis Expressen fik festivalen 17 anmeldelser om seksuelle krænkelser i år. Tre af dem var voldtægter.

bråvalla, bråvalla festival, norkopping, festival, musik, volgtægt, krænkelser, seksuelle krænkelser, seksuelt, politi, sikkerhed, aflyst, luk, lukker, seksuelle overgreb, seksuelt overgreb, overgreb
Bråvalla Festival lukker efter voldtægt. (Foto: Polfoto)

Ung mand fundet død på Roskilde Festival

En 24-årig mand mistede fredag livet på Roskilde Festival. Det skriver Sjællandske.

Ifølge politiet er der ikke en forbrydelse forbundet med mandens død. Han arbejdede som frivillig på festivalen for Muskelsvindfonden, en sygdom han selv led af af.

Manden afgik ved døden i forbindelse med hans sygdom, oplyser Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

roskilde festival, sygdom, muskelsvind, sygdom, politi, dødsfald, frivillig, muskelsvindfonden
En ung mand er fundet død på Roskilde Festival. Han er død i forbindelse med sygdom. (Foto: Polfoto)

Trump igen i modvind over tweet

Selvom han har haft politiske successer gennem de sidste uger, som han kunne markere på Twitter, valgte Trump i stedet at fokusere på sin fejde med CNN hen over weekenden, og det har bragt præsidenten i modvind. Det skriver Berlingske og Politiken.

På sin Twitter-profil bragte præsidenten nemlig et videoklip, hvor han tæver løs på et CNN-logo. Siden præsidentvalget har Trump været i strid med mediet, som han anklager for at sprede fake news.

Flere har nu kritiseret præsidenten for hans video, som de mener er uværdig for det embede Trump bestrider. Blandt andre Danmarks udenrigsminister Anders Samuelsen har kritiseret Trumps måde at kommunikere på.

– Man skal være bevidst om, at man er præsident og ikke en hvilken som helst hr. Donald, siger Anders Samuelsen.

Læs også: Tre CNN-journalister siger op efter Trump-historie

Læs mere: Trump afviser CNN-journalist og anklager mediet for at lave falske nyheder

Roskilde gør klar til at brænde 2.400 tons affald

Festivalfolket skal lære at rydde op efter sig selv, lyder det fra den ansvarlige for affaldsindsatsen ifølge DR.

Roskilde Festival 2017 er slut, og traditionen tro har de mange gæster efterladt en ordentlig omgang skrald, som frivillige søndag gik i gang med at rydde op.

Teamlederen for festivalens affaldsindsats, Hans Jessen, fortæller, at har været ekstra meget fokus på, at gæsterne ikke efterlod så meget affald i år, både under festivalen, men også efter. Festivalens “Clean-pladser”, hvor der er fokus på oprydning og renlighed har været beboet af mere end 15.000 af gæster i år, og Hans Jessen regner med, at flere vil bevæge sig hen mod de pladser i de kommende år.

Det vurderes, at der brændes 2.400 ton affald af efter festivalen. Der bliver brugt mellem otte og ni millioner kroner på rengøringen af Roskilde Festival, og arbejdet er først færdigt i løbet af september eller oktober.

roskilde festival, miljø, klima, roskilde festival 2017, oprydning, telte, madrasser, skrald, genbrug, bæredygtighed, clean and silent-camp
Roskilde Festival gør klar til at brænde 2.400 tons skrald af. (Foto: Polfoto)

Kvinde forsvundet efter bytur

Syd- og Sønderjyllands Politi efterlyser en 26-årige kvinde, der er forsvundet efter en bytur i Esbjerg. Hun er sidst set på værtshuset Troubadouren søndag morgen klokken 04.00, hvor hun var beruset. Det skriver Ritzau.

Kvinden beskrives som 160 centimeter høj, almindelig af bygning og med langt, mørkt hår. Hun har briller og bar en mørk jakke, en hvid cardigan, sort top, blå cowboybukser og hvide kondisko.

Alle, der har set den 26-årige kvinde eller har oplysninger i sagen, kan rette henvendelse til Syd- og Sønderjyllands Politi på 114.

Otte personer såret i skyderi ved moské i Frankrig

I alt otte personer er såret, efter ukendte gerningsmænd skød mod en gruppe mennesker foran en moskéi den franske by Avignon.

En af de sårede er en lille pige, oplyser anklagemyndigheden i følge Ritzau. De siger samtidig, at der ikke er tale om en terrorhandling. Det skyldes, at det ifølge myndighederne ikke var moskéen, der var målet.

Ingen af de sårede er i livsfare.

· Mere fra samme kategori ·