Læs også:

Close
eu, europa, europa-parlamentet, skrald, elektronik, elektronikskrald, programmeret forældelse, el, forbrug, reperation, miljø, natur, klima, bæredygitghed

NEWS: EU vil stoppe “programmeret forældelse”

Nyheder  | 

Det skal være slut med elektronik, der bare “dør” · Unges rettigheder brydes på arbejde · Sag om terrorplan mod København afgøres · Donald Trump Jr. om russisk info: “Jeg elsker det”

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

EU vil stoppe “programmeret forældelse”

Kender du det, at dine elektroniske produkter som hårtørrer, barbermaskine eller telefon bare stopper med at virke en dag? Nogle gange er det ganske enkelt bare slid, men andre gange er der tale om en “programmeret forældelse”.

Programmeret forældelse er, når producenterne giver det elektroniske produkt en vis levetid, og når den levetid er nået går produktet i stykker – og så er du jo tvunget til at købe et nyt.

Den lille finte vil Europa-Parlamentet nu til livs ved at fremme produkter, der holder længere og kan repareres, og samtidig vil det skåne planeten fra unødvendig overproduktion og elektronikskrald. Det skriver TV2.

eu, europa, europa-parlamentet, skrald, elektronik, elektronikskrald, programmeret forældelse, el, forbrug, reperation, miljø, natur, klima, bæredygitghed
EU vil stoppe programmeret forældelse, for forbrugeren og miljøets skyld. (Foto: All Over)

Unge arbejder på tidspunkter, de ikke må

Jobpatruljen, der kører rundt i landet for at tjekke om virksomhederne overholder loven, har set flere eksempler på, at unge arbejder på tidspunkter, de ikke må. Dermed overskrides de unges rettigheder. Det skriver DR.

– Vi har desværre set en del eksempler på, at de unge arbejder efter klokken 22, selvom det ikke er lovligt. I nogle tilfælde får de ikke løn for det arbejde, de laver efter klokken 22, siger jobpatruljekoordinator Jonathan Tümmler.

De følgende uger vil Jobpatruljen medbringe flyers og spørgeskemaer for at informere de unge, og ser de grelle eksempler på overtrædelser vil de gå til myndighederne med det.

ung, job, arbejde, karriere, rettigheder, arbejdsmarked, arbejde, chef, virksomhed, arbejdsplads, jobpatruljen
Jobpatruljen rejser rundt i landet for at tjekke, at de tusindvis af unge, der har sommerjobs bliver behandlet ordentligt. (Foto: Polfoto)

Sag om syrer, der planlagde angreb i København, afgøres i dag

I midten af juni blev en 21-årig syrisk flygtning anholdt i Tyskland, mistænkt for at planlægge og ville begå et terrorangreb i København.

I dag skal retten i den sydtyske by Ravensburg vurdere, om den 21-årige selv ville udføre et bombeangreb eller om han var medhjælper?

Den anklagede syrer har delvist tilstået planer om at sprænge en bombe i København. Det skriver DR.

politi, blå blink
21-årig syrer, der mistænkes for at planlagge terrorangreb mod København skal for retten i Tyskland i dag. (Foto: Polfoto)

Donald Trumps søn om russisk hjælp: “Jeg elsker det”

En mailkorrespondance afslører nu, hvordan Donald Trump Jr. jublede over de oplysninger, den russiske regering tilbød med smuds på Hillary Clinton for at “støtte Mr. Trump”. Det skriver Berlingske.

De nye informationer er foreløbigt sidste kapitel i sagen om Donald Trumps mulige russiske forbindelse, som kan have hjulpet ham ved det amerikanske præsidentvalg i 2016.

Mandag kom det frem, at Donald Trump Jr. havde mødtes med en russisk embedsmand, dagen efter bekræftede Jr. oplysninger og nu har han altså fremlagt mailkorrespondancerne, der beviser det.

I en mail fra den 3. juni 2016, står der, at de dokumenterne russerne vil tilbyde Trump vil “anklage Hillary og hendes forhold til Rusland og vil være meget nyttig for din far”. “Dette er naturligvis på et meget højt plan følsomme oplysninger, men det er en del af Ruslands og dets regerings støtte til Mr. Trump.”

Kort efter svarer Donald Trump Jr.;

“Hvis det er, hvad du siger, så elsker jeg det, især senere hen på sommeren.” Jr. skriver også i mailen, at han tager Trumps svigersøn og særlige rådgiver, Jared Kushner, og daværende kampagnechef, Paul Manafort, med til mødet. Trods de tre mænds tætte placering på præsidenten påstår Jr. at Donald Trump ikke vidste noget om mødet.

Siden afsløringen har Trump Jr. skiftet forklaring flere gange. Mandag hyrede han en forsvarsadvokat, der tidligere har forsvaret alt fra hackere til pressede politikere.

Læs også: Trump Jr. bekræfter russisk møde

Læs mere: Trump mødte Putin og søn anklages nu for russisk forbindelse

Læs mere: Hvad sker der med Trump, russerne og FBI?

valgkamp, møde, usa, amerika, donald trump jr. rusland, russere,
Donald Trump Jr. indrømmer, at have mødtes med russerne. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·