Læs også:

Close
mary consolata namagambe, undskyldning, etik, licens, licenspenge, debat, diskussion

NEWS: DR undskylder racistiske jokes

Nyheder  | 

DR undskylder racistiske jokes · Beyoncé viser tvillingerne frem · Prinsesse Victoria fylder 40 · Mafia mistænkes for skovbrande · Prins Henrik indlagt · Fem angrebet med syre i London

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

DR undskylder racistiske jokes

Dr erkender, at det var unødvendigt krænkende, da P3-programmet LOL DK gav frit lejde til racistiske, sexistiske og homofobiske jokes.

Sagen handler om DR’s morgensommerprogram LOL DK, hvor missionen er at finde Danmarks bedste joke. Lytterne ringer ind og i forbindelse med det, fik lytterne også såkaldt “frit lejde” til at ringe ind med de mest grovkornede jokes de kunne.

Programchef Adam Duvå Hall og en advokat havde eftersigende sagt god for det, forsikrede værterne.

Det fik debattør Mary Consolata Namagambe til at skrive en kronik i Berlingske, hvor hun kritiserede DR for at bruge licenspenge på at producere racistisk radio.

DR undskylder og indrømmer, at man brød med sin egen etik;

– Det er en del af DRs etik, at vi ikke må være unødigt krænkende, og det var ikke overholdt nok her, siger konstitueret P3-chef Jan Laursen.

Han uddyber;

– Tanken var, at ved at skabe et frirum og et rum, der var klart deklareret, så kunne man tale om det. Også de rigtig grove vittigheder. Men vi må nok også bare sande, at også i en sådan sammenhæng kan de krænke, og den sammenhæng, de kom ind i var ikke stærk nok. Nu samler vi op på det her i de kommende dage. Det er ikke et segment, der fortsætter, og i morgen tager vi debatten om hvor grænsen egentlig går ind i selve programmet, siger Jan Laursen til Berlingske.

Læs mere om sagen her: Debattør: DR laver racistisk radio

mary consolata namagambe, undskyldning, etik, licens, licenspenge, debat, diskussion
DR erkender, at det var i strid med egne etiske regler, da programmet LOL DK gav frit lejde til grove jokes. (Foto: /ritzau/)

Beyoncé viser tvillingerne frem

I sædvanlig bombastisk stil har Beyoncé endelig præsenteret hendes og Jay-Z’s en måned gamle tvillinger frem. Ud at dømme fra billedteksten skal de to drenge hedde Sir og Rumi.

Beyoncés far fik de mange dedikerede fans efter sig, da han breakede datteres fødsel. Siden har parret holdt kortene tæt ind til kroppen.

Tvillingerne blev født lidt for tidligt og fik gulsot. Begge ting, der er forholdvist normale fænomener, både ved tvillinger og ved for tidligt fødte.

Nu er de nyeste tilføjelser til Carter familien altså blevet raske og bliver vist frem for hele verden.

Læs også: Beyoncés far breaker nyhed om tvilligefødsel, og fans er rasende

Læs mere her: Beyonce venter tvillinger: Se de andre kendistvillinger her

Sir Carter and Rumi 1 month today. ??❤️??????????

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

 

Prinsesse Victoria fylder 40 år

Kronprinsesse Victoria fylder 40 år. Den populære tronfølger er meget populær blandt det svenske folk, men hun har haft svært ved at finde sig tilpas i tronfølgerrollen.

Da Victoria blev født, var det kun drenge, der kunne arve tronen, men det ændrede Riksdagen hurtigt. Den unge kvinde havde svært ved at finde sig til rette i ungdommen og sloges både med ordblindhed og senere en spiseforstyrrelse.

Victoria tog til USA for at studere og for at komme sig oven på sin sygdom. Da hun kom hjem til Sverige ville hun gerne holde fast i sine gode vaner med at spise sundt og træne.

Her mødte hun fitnesstræneren Daniel Westling, som hun senere blev gift med. Parret har to børn, prinsesse Estelle og prins Oscar, og bor på Haga Slot ved Stockholm.

kronprinsesse, victoria, 40 år, fødselsdag, daniel westling, gift, børn, spiseforstyrrelse, tronarving, tronfølger, riksdagen, dronning, prinsesse, kongelig, royal, rund fødselsdag, fødselsdag 40 år,
Victoria og Daniel kort inden deres vielse i 2010. Victoria fylder 40 år i dag. (Foto: /ritzau/)

Mafiaen mistænkes for skovbrande

Den italienske ø Sicilien har det sidste stykke tid været hærget af voldsomme skovbrande.

Kombinationen af massiv hedebølge og en lang periode uden regn kunne være årsdagen til brandene, men nu mistænker de italienske myndigheder, at mafiaen står bag.

Årsagen til dette er, at de mange brande startede nogenlunde samtidig, og derfor kan være påsatte. Intet er dog bekræftet endnu. Det skriver TV2.

sicilien, brand, skovbrand, mafia, mafiaen, italien, myndigheder, brand, tørke, varme, hedebølge, regn, natur, påsat, ildspåsættelse, klima, miljø
Røgen lægger sig efter skovbrand i Sicilien. Myndighederne mistænker mafiaen for at stå bag. (Foto: /ritzau/

Prins Henrik indlagt

Prins Henrik er blevet indlagt på Universitetshospitalet i Århus på grund af en infektion i benet, det oplyser kongehuset.

– Prinsen er under behandling og har det efter omstændighederne godt. Det er helt udramatisk, siger Lene Balleby til TV2.

prins henrik, kongelig, kongefamilien, royal, prisngemalen, infektion, sygdom, ikke alvorligt
Prins Henrik er indlagt med en infektion i benet. (Foto: /ritzau/

Fem personer indlagt efter syreangreb i London

Torsdag aften blev fem forskellige mennesker passet op af gerningsmænd på motorcykel og fik smidt syre eller ætsende væske i ansigtet. Alle overfald skete i det østlige London.

Alle ofrene er kørt til forskellige hospitaler, og en af ofrene har fået det, der betegnes som “livsændrende skader”, skriver BBC ifølge Ritzau.

Metropolitan Police har anholdt en teenager i sagen.

 

· Mere fra samme kategori ·