Læs også:

Close
hiv, hiv-behandling, aids, behandling, sundhed, sygdom, kroppen, danmark, danskere, aids

NEWS: Dansk HIV-behandling er den bedste i Europa

Nyheder  | 

Dansk HIV-behandling er bedst · Motorsavsmand anholdt i Schweiz · Nordkoreas atommissiler er måske klar næste år · Danskere finder tidligt liv · Kardinal afviser sexanklager · Knivmand anholdt · USA beholder Obamacare · 99 procent af NFL-spillere dør med alvorlige hjerneskader

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Dagens billeder

jul, julemænd, julemændenes kongres, nisse, nisser, bade, øresund, danmark, indland
Med lidt over seks måneder til jul samles julemænd fra hele verden til Julemændenes Kongres i Nordsjælland. Her er de ude og svømme i Øresund. (Foto: /ritzau/

Dansk HIV-behandling er den bedste i Europa

Den danske HIV-behandling er den bedste i Europa. Hele 80 procent af smittede med HIV i Danmark får den bedste behandling, de kan få, lyder konklusionen i et nyt studie. Det er svært at få tallet op, fordi ikke alle med HIV opdager, at de har smitten, før det er for sent. Det skriver Videnskab.dk.

– Det er jo ikke bare, at vi får kontakt til patienterne og får dem i behandling. Livslængden for danske HIV-patienter stiger og stiger, og vi kan dokumentere, at de HIV-smittede i dag er langt mindre syge og fungerer bedre socialt, konstaterer Niels Obel, overlæge på Rigshospitalet, som har været med til at styre HIV-behandlingen i Danmark i årevis.

hiv, hiv-behandling, aids, behandling, sundhed, sygdom, kroppen, danmark, danskere, aids
Dansk HIV-behandling er den bedste i hele Europa. (Foto: /ritzau/)

Politi anholder mistænkt for motorsavsangreb i Schweiz

Schweizisk politi meddelte tirsdag aften, at de har anholdt den mand, de mistænker for at have angrebet flere personer med en motorsav i byen Schaffhausen mandag. Den 51-årige Franz Wrousis havde været eftersøgt siden angrebet mandag. Det skriver Ritzau.

anholdt, eftersøgt, motorsav, schaffhausen, schweiz, eftersøgt, franz wrousis, schweiz, tyskland, angreb, eftersøgt, krimi, politi
51-årige Franz Wrousis er lige nu eftersøgt som hovedmistænkt i angrebet i Schweiz i går, der sårede fem mennesker. (Foto: /ritzau/)

 

 

Rapport: Nordkorea kan have atomvåbenmissil klar næste år

I en ny rapport fra Pentagons egen efterretningstjeneste, DIA (Defense Intelligence Agency), vurderer man, at Nordkorea er langt længere fremme med dets missilprogram, end analytikere hidtil har troet.

Allerede næste år, kan Nordkorea have et interkontinentalt ballistisk missil, der kan transportere atomvåben, klar. Det skriver avisen The Washington Post. Vurderingen øger presset på amerikanske og asiatiske ledere for at standse Nordkoreas fremskridt.

Læs også: Hvad sker der for Nordkorea og missilerne?

koreakrigen, nordkorea, sydkorea, japan, usa, amerika, kim jung-un, kim jung-il, kim il sung, donald trump, politik, diplomati, missiler, missiltest, testaffyring, atomprogram, atomvåben, konflik, sanktioner, diplomati, propaganda, japan, fn, ballistiske missiler, krig, dødsald, døde, sårede, sovjetunionen, 2. verdenskrig, cubakrisen, berlin, 38th parallel
Nordkorea fyrer igen missiler af, dagen efter, at Sydkorea demonterer missilskjold. Ny rapport viser, at Nordkorea kan have atommissiler klar langt tid før forventet.
(Foto: Polfoto)

Danskere finder nye beviser for tidligere liv på Jorden

Ved at bruge nye metoder, har danske forskere fundet spor efter 3,7 milliarder år gammelt liv, bittesmå organismer, som sidder indkapslet i ædelsten fra Grønland. Det er et af de ældste tegn på liv i Jordens historie. Fundet betyder, at livet på Jorden er opstået 200 millioner år tidligere end hidtil troet. Det skriver Videnskab.dk.

Det anslås, at Jorden er 4,5 milliarder år gammel, og fordi planetens overflade hele tiden bliver fornyet, er det en udfordring at finde materialer, der fortæller noget om Jordens ungdom. Isua i Grønland er et af de steder, hvor der kan findes materiale, i et bælte af bjergarter, der er blevet aflejret for 3,7-3,8 milliarder år siden.

jorden, planet, planeten jorden, liv, liv på jorden, forskere, fund, videnskab, forskning, organisme, organismer, tgn på liv,
Forskere finder tegn på meget tidligere liv på Jorden, end hidtil fundet. (Foto: All Over)

Pavens kassemester erklærer sig uskyldig i sexanklager

Den australske kardinal George Pell, en af pave Frans’ nærmeste rådgivere, erklærede sig onsdag uskyldig i alle sexanklager mod ham. Det skriver det australske nyhedsbureau AAP.

– For at undgå enhver tvivl vil kardinal Pell erklære sig uskyldig i alle anklager mod ham og fastholde sin uskyld, siger Robert Richter til The Daily Telegraph.

 

Se også: Pavens finansminister er tiltalt for sexmisbrug og voldtægt

kardinal, finansminister, minister george pell, australien, australsk politi, tiltale, seksuelle overgreb, voldtægt, udlevering, vatikanet, paven, pave, vatikanstaten, rom, katolik, katoliscime, katolske, katolske kirke, religion, pave franz, uskyldig
Den australske kardinal og katolske kirkes finansminister George Pell er tiltalt for sexanklager, men erklærer sig uskyldig. (Foto: Polfoto)

Knivmand råbte Gud er størst og angreb ved spansk grænse

Tirsdag blev spanske grænsebetjente overraskede, da en mand viftede med en kniv og råbte “Gud er størst”.

Episoden foregik på grænsen mellem Marokko og Melilla, hvor mange migranter og flygtninge forsøger at komme igennem til Europa. Manden blev anholdt. Det skriver Ritzau.

politi, blå blink
Mand anholdt på grænsen mellem Spanien og Marokko for at svinge med kniv og råbe “Gud er stor”. (Foto: /ritzau/)

Senatorer blokerer for at ophæve Obamacare

Tirsdag blokerede senatet i USA for et republikansk forslag om at ophæve Barack Obamas sundhedsreform, Obamacare. Ni republikanere stemte mod at ophæve store dele af sundhedsreformen, hvorved forslaget faldt. Det skriver Ritzau.

trump, obama, præsident, usa,
Trump fik ikke gennemført sin ændring af sundhedsloven og afskaffelsen af ObamaCare. Igen. (Foto: /ritzau/)

Studie: 99 procent af alle afdøde NFL-spillere havde alvorlige hjerneskader

Et nyt studie viser, at hele 99 procent af afdøde, tidligere amerikanske fodboldspillere havde alvorlige hjerneskader, da de døde. Hukommelsestab og selvmordsadfærd er blandt symptomerne på den hjernesygdom, som mange NFL-spillere får. Det skriver CNN.

Hjernesygdommen kaldet CTE (kronisk traumatisk ecefalopati) blev fundet i 110 ud af de 111 hjerner, der tilhørte tidligere amerikanske fodboldspillere fra NFL-ligaen. Ser man på de i alt 202 hjerner fra tidligere amerikanske fodboldspillere – som spillede på alle niveauer – blev CTE diagnosticeret i 177 af hjernerne.

nfl, nfl-spiller, super bowl, hjerneskader, sport, dødsfald,
Nyt studie viser, at 99 procent af alle afdøde, tidligere NFL-spillere havde alvorlige hjerneskader. (Foto: ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·