Læs også:

Close
regn, regnvejr, skybrud, vand, millimeter, overvsømmelser, dmi, risiko, risikovarsling, danmark, indland, uvejr, natur, miljø, klima,

NEWS: Stort uvejr på vej

Nyheder  | 

Stort uvejr på vej · Pavens finansminister anklaget for seksuelle overgreb · Trumps indrejseforbud er godkendt · Kulørt betjent ville vælte Venezuelas præsident med helikopterangreb · Falske magasinforsider med Trump hænger i hans golfklubber

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Stort uvejr på vej

De næste par dage bliver den lyse sommerhimmel erstattet af overordentligt sorte skyer. Allerede mandag varslede DMI om kraftig regn, og natten til torsdag faldt der 12 millimeter. Det skriver Berlingske.

Uvejret kommer fra Tyskland og Polen, hvor det vil skifte karakter over Bornholm, på grund af et lavtryk, der ligger over øen. Derefter begynder regnen at komme fra Sverige. Vi er altså omringet af regn, ifølge DMI.

Torsdag fortsætter med kraftige byger, der kommer og går gennem dagen, og lavtliggende områder er i fare for at oversvømme. DMI forventer lokale skybrud, altså regnvejr, hvor der falder mere end 15 millimeter på 30 minutter, og at DMI forventer også, at der vil falde op til 33 millimeter regn.

Nordjylland, Djursland, den nordvestlige del af Århus, Silkeborg, Aarhus, Thy og Mors, Skanderborg, Skive, Viborg, Holstebro, Lemvig, Struer, Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster, København og Nordsjælland og Bornholm varsles om kraftig regn og skybrud.

På Sjælland, Lolland-Falster samt Bornholm gælder varslet fra klokken 02.00 i nat til klokken 14.00 i morgen. I den nordlige del af Jylland gælder varslet fra i morgen klokken 12.00 til klokken 14.00.

Fredag skal eftersigende blive den værste dag, og uvejret ser ud til at vare helt ind i næste uge, og mængden af regn falder og bliver erstattet af blæst.

Så hvis du ikke har booket en solferie endnu, kan det være dit tegn på at finde en afbudsrejse.

Er du på Roskilde Festival lige nu, så lyder rådet:

– Gummistøvler og regntøj skal være i nærheden af dem. Det er helt sikkert, ifølge vagthavende hos DMI, Mette Wagner.

regn, regnvejr, skybrud, vand, millimeter, overvsømmelser, dmi, risiko, risikovarsling, danmark, indland, uvejr, natur, miljø, klima,
Et ordentligt regnskyld er på vej over Danmark. (Foto: Polfoto)

Pavens finansminister er tiltalt for sexmisbrug og voldtægt

Australsk politi har tiltalt pavens finansminister, George Pell, for flere tilfælde af sexmisbrug. Det skriver Ritzau.

Politiet ville ikke uddybe, hvad kardinalen er beskyldt for, men The Sydney Morning Herald skriver, at mindst et af punkterne handler om voldtægt.

George Pell er den tredje højst placerede person i Vatikanet, og har ansvaret for kirkens økonomi. Kardinalen og finansministeren bor i et lejlighedskompleks i Rom tæt på Peterspladsen.

Da Australien og Vatikanet ikke har en udleveringsaftale, kan Pell undgå at blive retsforfulgt ved at holde sig væk fra Australien, det forventes dog, at han vil forsvare sig mod anklagerne.

kardinal, finansminister, minister george pell, australien, australsk politi, tiltale, seksuelle overgreb, voldtægt, udlevering, vatikanet, paven, pave, vatikanstaten, rom, katolik, katoliscime, katolske, katolske kirke, religion
Den australske kardinal og katolske kirkes finansminister George Pell er tiltalt. (Foto: Polfoto)

Trumps indrejseforbud godkendes af Højesteret

Højesteret har godkendt at indføre et indrejseforbud for borgere fra Iran, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen. Hvis ikke borgeren, der forsøger at rejse ind i USA kan bevise en tæt forbindelse i form af familie eller forretning til USA, får de ikke indrejsevisum.

Det samme gælder alle flygtninge, der forsøger at komme ind i USA. Det skriver Ritzau.

Forælder, ægtefælle, barn, voksen søn, voksen datter, svigersøn, svigerdatter eller søskende kan få adgang, hvis de kan fremvise billeder, breve, certifikater eller andet materiale, der beviser en relation.

Dog kan bedsteforældre, børnebørn, tanter, onkler, niecer, nevøer, fætre, kusiner, svogre, svigerinder og selv forlovede ikke godkendes som tætte relationer.

Indrejseforbuddet træder i kraft torsdag klokken 20 lokal tid og gælder i 90 dage.

 

Læs mere her:  Trumps indrejseforbud er trukket tilbage

Læs også: Trump indfører nyt indrejseforbud, der ligner det gamle

Forstå sagen: Hvad betyder Trumps dekreter om abort, indrejse og sundhedsforsikring?

Trump, donald trump, usa, amerika, flygtninge, flygtning, immigrant, immigranter, visum, indrejseforbud, højesteret, nær familie, Iran, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien, Yemen, 90 dage
Højesteret godkender Trumps indrejseforbud. (Foto: Polfoto)

Kulørt betjent ville vælte Venezuelas præsident med helikopterangreb

Venezuela blev angrebet af en helikopter åbnede ild mod indenrigsministerium og smed granater mod højesteret. En specialtrænet politiagent, Oscar Perez, siger, han står bag angrebet. Det skriver DR.

Ingen er kommet noget til, og der har tilsyneladende ikke været store materielle skader. Det er dog også nogenlunde det eneste man foreløbigt ved i sagen.

– Det eneste, vi ved med sikkerhed, er jo, at en mand ved navn Oscar Perez er tonet frem på en video og har sagt, at det er ham og flere inden for politiet og hæren, der står bag, forklarer DR’s korrespondent i Sydamerika, Kristian Almblad.

Oscar Perez er 36 år gammel, tidligere kaptajn inden landets efterretnings- og efterforskningsafdeling, specialtrænet agent, leder for operationer i Flyvevåbnet, uddannet helikopterpilot og så er han også skuespiller og filminstruktør.

Før helikopterangrebet delte Oscar Perez fem klip og billeder på sin Instagram-profil, hvor han kalder sig hundetræner og fremstiller sig selv som en actionhelt. Han poserer med våben, dykker, springer i faldskærm, klapper hunde og syge børn og skyder efter et lille spejl – og rammer.

Hvem Oscar Perez repræsenterer er ikke helt klart, selv har han forklaret, at han er en del af en koalition af folk fra militæret, politiet og civilpersoner, der er forenet imod præsident Nicolas Maduros “kriminelle” regering.

Præsident Maduro selv kalder helikopterangrebet for et terrorangreb, og anklager Perez for at arbejde for CIA.

nicolas maduro, præsident, helikopter, helikopterangreb, oscar perez, venezuela, kup, kupforsøg, angreb
Præsident Maduro anses for at være korrupt og kriminel af sine modstandere. (Foto: Polfoto)

 

Fake news? Trump hænger falske magasinforsider af sig selv op i sine golfklubber

Den amerikanske præsident Donald Trump elsker selv at smide om sig med udtrykket fake news. Nu tyder noget på, at præsidenten selv har lavet falske nyheder.

I hvert fald er der blevet fundet magasiner i Trumps golfklubber, som han er på forsiden af. Magasinet er det meget anerkendte Time Magazine og de falske udgaver hænger indrammet i Trumps golfklubber. Det skriver The Washington Post og TV2.

Den falske forside er dateret 1. marts 2009 og indeholder to store overskrifter om Trump:

– “Donald Trump: The Apprentice is a television smash hit!” (“Donald Trump: The Apprentice er et en kæmpe succes”) og “TRUMP IS HITTING ON ALL FRONTS…EVEN TV!” (“Trump triumferer overalt… selv på TV”).

Problemet er bare, at der ikke findes en udgave af Time Magazine fra den 1. marts 2009. Der er en udgave fra den 2. marts 2009, hvor det er skuespillerinden Kate Winslet, der er på forsiden. Nogle af overskrifterne fra det magasin er blevet overført til det falske, men Donald Trump er ikke nævnt nogle steder på forsiden af det originale blad.

Derudover afslører brugen af store bogstaver og udråbstegn også, at der ikke er tale om en ægte Time-udgave.

Time Magazine har efter afsløringen krævet, at Trumps golfklubber piller den falske forside ned af væggene. Det Hvide Hus har ikke ønsket at kommentere på sagen.

· Mere fra samme kategori ·