Læs også:

Close
plastikkirurgi, unge, kropsimage, kroppen, kvindekroppen, bodyimage, plus size, skinny, indgreb, operationer, lipfillers, brystforstørrelse, unge, selvtillid, selvværd, danmark, indland,

NEWS: Hver tredje ung ønsker et skønhedsindgreb

Nyheder  | 

Hver tredje ung ønsker et skønhedsindgreb · Universitet vil gøre semester i udlandet obligatorisk · Store dele af verden ramt af hackerangreb · “Mænd der hader kvinder”-stjerne er død · Nødhjælpsvideo om curlingforældre går viralt

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Hver tredje ung ønsker et skønhedsindgreb

Danske unge er langt fra tilfredse med deres ydre og det får flere af dem til at søge mod indgreb og kirurgi.

I en rundspørge for TV 2 svarer hver tredje gymnasieelev, at de ønsker at få lavet et indgreb, der forskønner dem.

Især lipfillers, større bryster og hvide tænder er populære.

– Vi lever i en tid, hvor der er et enormt fokus på form frem for indhold. Derfor jagtes skønheden som aldrig før, fordi et smukt udseende i stadig højere grad er nøglen til de bedste muligheder og dermed et attraktivt liv, siger sociolog og fremtidsforsker Birthe Linddal Jeppesen.

Især tilgængeligheden og priserne på indgreb er en af årsagerne til, at så mange unge tyer til plastikkirurgi, mener sociolog Birthe Linddal Jeppesen.

– Alene det at det er muligt, har gjort det mere udbredt. Det er tilgængeligt og er blevet realistisk at give de penge, det koster for et sådant indgreb. Det kan man spare op til på et par måneder med et sommerferiejob. Jo flere der gør det, jo mere bliver det normen, siger hun.

Læs også14 sejlivede myter om plastikkirurgi: Sandt eller falsk?

plastikkirurgi, unge, kropsimage, kroppen, kvindekroppen, bodyimage, plus size, skinny, indgreb, operationer, lipfillers, brystforstørrelse, unge, selvtillid, selvværd, danmark, indland,
Hvis du tager på ferie i det pågældende land med det formål at blive behandlet, dækker det blå sygesikringskort ikke. (Foto: All Over)

Universitet vil gøre semester i udlandet obligatorisk

Efter sommerferien vil Syddansk Universitet (SDU) gøre det obligatorisk for bachelor- og kandidatstuderende at tage et internationalt semester. Det skriver Berlingske.

– Vi vil gerne klæde vores studerende bedst muligt på til det samfund, de skal ud i. Til det hører, at de kan agere i en global verden, og at de kan se deres fag i mere end et dansk perspektiv. Den indsigt får man ikke nødvendigvis, hvis man kun sidder i Danmark og koncentrerer sig om danske forhold, forklarer prorektor Bjarne Graabech Sørensen:

Studerende, der enten ikke kan eller vil læse et semester i udlandet skal gennemgå et internationalt semester på SDU i stedet.

studerende, uddannelse, uddannelsessystemet, universiteter, sdu, studerende, semester, udlandet, udsyn, udveksling, dannelse
Studerende skal tage et semester i udlandet, mener universitet. (Foto: Polfoto)

Store dele af verden ramt af hackerangreb

Virksomheder i Norge, Storbritannien, Tyskland, Spanien, Rusland, Frankrig, USA, Ukraine og Australien er under angreb fra hackere.

I Danmark er det Mærsk og mindst en anden stor virksomhed, der er blevet angrebet af hackerne, skriver Politiken.

Læs også: 170.000 computere ramt af gigantisk hackerangreb

angreb, hacker, hackerangreb, ransom ware, ransomware, virus, angreb, sikkerhed, cyberangreb, cybersikkerhed,
170.000 computere blev ramt af gigantisk hackerangreb tidligere i år. Et nyt angreb er sket i nat (Foto: Polfoto)

“Mænd der hader kvinder”-stjerne er død

Den svenske skuespiller Michael Nyqvist, der er bedst kendt herhjemme i rollen som journalisten Mikael Blomkvist i filmserien “Mænd der hader kvinder”, er død efter en periode med sygdom.

Michael Nyqvist havde to børn, Ellen og Arthur, med Catharina Nyqvist Ehrnrooth. Han blev 56 år. Det skriver Ritzau.

michael nyqvist, mikael blomkvist, mænd der hader kvinder, film, skuespiller, død, sygdom, skuespiller
Michael Nyqvist, kendt for sin rolle i “Mænd der hader kvinder” er død, 56 år gammel. (Foto: Polfoto)

Folkekirkens Nødhjælp bag populær video om curlingforældre og Roskilde Festival

På under et døgn har Folkekirkens Nødhjælp indsamlet 100.000 kroner. Det skriver DR.

Årsagen? En video, der gør tykt grin med en håndfuld forældre, der har klaget over Roskilde Festival på de sociale medier, fordi de ikke mener, at festivalen leverer ordentlige forhold for deres børn, der er på festivalen. Det har fået flere andre forældre og festivalgængere til at kalde dem for curlingforældre.

Det ser ud til, at Folkekirkens Nødhjælp er enige i kritikken af forældrene, for i videoen, som nødhjælpsorganisationen har lavet, bliver der fortalt om unge, der har været nødt til selv at bære det ind på pladsen de kunne bære, og nu må bo i telt ude i regnen.

Dette fortælles med dyster musik i baggrunden og sort/hvide-billeder af de unge festivalgæster.

På under et døgn er videoen blevet liket af 29.000 personer, delt af knap 27.000 og kommenteret 1.800 gange.

I slutningen af videoen opfordrer Folkekirkens Nødhjælp til, at man sender en sms med teksten “CURLING” til 1911. Gør man det, sender nødhjælpsorganisationen tanker til de bekymrede forældre – og vigtigere 20 kroner til verdens fattigste. Der er nemlig unge i verdenen, der ville være lykkelige bare for at have et telt.

– Det er få negative kommentarer i forhold til, hvad vi plejer at få. Og det har bestemt ikke været vores hensigt at gøre grin med curlingforældre. Vi har villet rette folks opmærksomhed på, at verden er større, og det, synes vi, i høj grad er lykkedes, siger generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen.

Læs også: Forældre klager over deres børns teltplaceringer på Roskilde Festival

https://www.facebook.com/Noedhjaelp/videos/10155537770580229/

· Mere fra samme kategori ·