Læs også:

Close
mango og passionsfrugt sorbet

Sommerens bedste sorbetis – mango og passionsfrugtsorbet

Mad  | 

Når det er varmt, er der ikke noget bedre end en iskold sorbetis. Med lækre frugter som mango og passionsfrugt kan det ikke blive bedre og mere friskt

Den både ligner og er indbegrebet af sommer. Og så er den faktisk ikke så svær at lave. Hav altid en lille bøtte af en sorbetis i din fryser til de dage, hvor det er megavarmt. Om du tager et par kugler som sorbetis eller blender den op med lidt vodka, når du skal hygge med veninderne, det er op til dig selv.

mango og passionsfrugt sorbet

Ingredienser

1-2 mango
4 -5 passionsfrugter
saft af en citron
3 deciliter vand
150 gram rørsukker
3 æggehvider
50 gram sukker
Eventuelt smeltet chokolade til at beklæde vaflerne med

Sådan laver du sorbetis med mango og passionsfrugt

Start med at koge sukker og vand sammen i en gryde, og bring det i kog. Sukkeret skal være smeltet.

Dernæst ordner du mangoerne, skærer kødet i små stykker og tager kerner og saft ud af passionsfrugterne. Alt dette blender du med den afkølede sukkerlage og citronsaften

Kan du lide frugtstykker i din sorbet, lader du frugtkødet blive i massen. Alternativt kan du køre den gennem en sigte, men personligt kan jeg godt lige de små knasende kerner og fornemmelsen af, at den er lidt sund med frugtstykker i.

Æggehviderne piskes med lidt sukker. Husk, at der ikke må være andet i skålen eller på piskeriset, hvis du skal have det til at stivne helt. Når det er godt luftigt, tilsætter du resten af sukkeret og pisker, til det ligner marengs eller hvidt “guf”.

Æggehvidemassen og frugtmosen blandes. Gør det let uden de store bevægelser.

Kom sorbetmassen i en bøtte og i fryseren. Vend den gerne hver halve time i starten – eller så meget, du gider.

Den er færdig efter cirka fem til syv timer, men lad den gerne stå natten over, hvis du har tiden og tålmodigheden.

Sådan serverer du

Kom et par kugler i en vaffel – er du chokoladefan, kan du komme smeltet chokolade på kanten og lade det tørre, før du fylder et par kugler i. Er du bare til sorbet straight, så kom et par kugler på en tallerken, og pynt eventuelt med en halv passionsfrugt.

 

Læs også:

Sådan får du fornemmelsen af solferie

soleksem

· Mere fra samme kategori ·