Læs også:

Close

Sommerferielæsning – Disse bøger skal du læse!

Kultur  | 

Sommerferielæsning! Det er tid til at pakke de bøger, der skal med på ferie. Her får du vores guide til, hvilke bøger du skal bruge din sommerferie på!

Ferietid er lig med sommerferielæsning. Det er nu, du skal i gang med de bøger, der har ligget og ventet på dit sengebord i evigheder.

Bøger er en fantastisk ting og den rette bog kan transportere dig til en anden verden fuld af eventyr, kærlighed, spænding og mystik.

En god bog er uden tvivl en af de bedste og mest afslappende feriebeskæftigelser der findes. Du kan blive helt opslugt af bøgernes forunderlige historier og personerne kan føles så virkelige, at det kan være svært at vende tilbage til den rigtige verden.

Derfor kommer vi her med vores bud på et par gode bøger til din sommerferielæsning.

Fantasy og eventyr

Hobitten af J.R.R Tolkien, 300 kr., Saxo 

“Hobitten” blev for et par år siden filmatiseret og derfor tænker du nok, hvorfor skulle jeg så læse den? Den er simpelthen et must, hvis du kalder dig selv en fantasyfan. Den er lettere at gå til end Ringenes Herre, men stadig med en masse smukke beskrivelser fra Tolkiens magiske univers, samt en lettere tone og mere humoristisk.

Kampen om tronen af George R.R. Martin, 140 kr., Saxo

Hvis du er fan af serien Game Of Thrones bliver du næsten også nødt til at læse bøgerne. De er især velegnede som sommerferielæsning mens du går og venter på, at sæson 7 får premiere til juli. Selvom det er nogle ordentlige moppedrenge, bliver du fuldstændigt grebet af dem og får svært ved at slippe dem igen, akkurat ligesom serien.

Tågerne omkring Avalon: Den Hellige Ø af Marion Zimmer Bradley, 65 kr. (brugt), Saxo

“Tågerne omkring Avalon” handler om Kong Arthur og hele legenden om Camelot. Det særlige er dog, at historien bliver fortalt fra kvindernes synspunkt, med Morgaine, Arthur’s halvsøster som hovedperson. Der er masser af krig, kærlighed og intriger med og du får et nyt syn på legenden om Kong Arthur.

Slægtsromaner med mystiske hemmeligheder

En fjern hvisken af Kate Morton, 128 kr., Saxo  

Et forfaldent gammelt slot med tre søstre som de eneste beboere og hemmeligheder, der ikke har set dagens lys i årevis. Ikke før nu. På tværs af generationer optrevles mysterierne et for et. En gribende slægtsroman, der er det perfekte valg til din sommerferielæsning, hvis du er vild med mystiske gamle slotte, hemmeligheder og familieintriger

Orkideens hemmelighed af Lucinda Riley, 150 kr, Saxo

Fra 1930’erne til nutiden, fra det krigshærgede Europa til det eksotiske Thailand. “Orkideens hemmelighed” er en fortælling om kærlighed og svigt i flere generationer, forviklede familierelationer og knuste skæbner.

Konkyliesamlerne af Rosamunde Pilcher, 128 kr., Saxo 

“Konkyliesamlerne” er en af Rosamunde Pilchers mest populære og bedstsælgende bøger. Vi følger familien Keeling i tre generationer, gennem Penelope Keeling, der ser tilbage på sit liv og de personer der har haft betydning.

Arven af Katherine Webb, 118 kr., Saxo 

Denne bog hørte jeg som lydbog, men synes egentlig, at den fortjener at blive læst. “Arven” handler om de to søstre Erica og Beth, der har arvet familiens herregård. Et sted, hvor de tilbragte mange glade somre som børn – lige indtil deres fætter Henry forsvandt sporløst. Beth vil gerne væk derfra, men Erica graver ufortrødent i fortiden, mens  hun begynder at huske glimt fra den sommer, hvor Henry forsvandt.

 

Krig og kærlighed

Pigen med den blå cykel af Régine Deforges, 130 kr., Saxo

“Pigen med den blå cykel” foregår i Frankrig under 2. verdenskrig, hvor du følger den smukke, populære, viljestærke og temperamentsfulde Lea, som du både vil holde af og blive frustreret over! Hun jagter kærligheden og det bekymringsfrie liv i Paris, men bliver også involveret i modstandsbevægelsen. Kærlighed, jalousi og ikke mindst krig er de vigtigste faktorer i Régine Deforges triologi, som er både gribende og godt fortalt.

Bogtyven af Markus Zuzak, 150 kr., Saxo 

Denne rørende fortælling om den unge forældreløse Liesel, der kommer til en plejefamilie i en mindre tysk by under 2. verdenskrig er nok den bedste bog jeg nogensinde har læst. Bogtyven er en fortælling om dystre tider, men også med en masse varme, kærlighed og humor –  og så er det døden selv, der fortæller.

Alt det lys vi ikke ser af Anthony Doerr, 105 kr., Saxo 

Det er den smukke og anmelderroste historie om en blind fransk pige og en forældreløs tysk dreng, hvis veje mødes i det besatte Frankrig under 2. verdenskrig. I 2015 vandt bogen den fornemme Pulitzer-pris.

 

Chick-lit

Gruppen af Mary McCarthy, 250 kr., Saxo

“Gruppen” er ikke ren chick-lit, men den inspirerede Candace Bushnell til at skrive bogen bag den populære tv-serie Sex and the City. “Gruppen” handler om en gruppe kvinder i 1930’ernes USA. De er fast besluttede på ikke at leve så konservativt som deres forældre, og kvinderne vil være uafhængige og realisere sig selv på deres egne præmisser.

En shopaholics hemmelige drømmeverden af Sophie Kinsella, 130 kr., Saxo 

Hvis du var vild med filmen, vil du være endnu mere vild med bogen. Rebecca Bloomwood er en sød og lidt kikset shopaholic, som kommer ud for mange pinlige og skøre situationer i jagten på drømmetasken og drømmefyren.

Sushi for begyndere af Marian Keyes (E-bog), 95 kr., Saxo   

Marian Keyes er en af de mest populære chick-lit-forfattere og skriver om kærlighed, humor og personlige problemer. “Sushi for begyndere” handler om den smarte modebladsredaktør, der håber på en forfremmelse, men i stedet bliver sendt til Dublin (hvor kragerne for længst er vendt) for at starte et nyt blad. Bogen er en humoristisk skildring af kvinders kamp for karriere og kærlighed.

Modebøger

Vogue and The Metropolitan Museum of Art Costume Institute, 200 kr., Amazon 

Dette er mere en bog du bladrer i for inspiration frem for at læse den fra ende til anden. Bogen indeholder billeder fra The Metropolitan Museum of Arts Costume Institutes årlige udstilling, der er kendt for den glamourøse Met Gala, og du finder også billeder fra modeserier i Vogue.

How to be parisian wherever you are, 100 kr., Amazon 

Humoristisk guide til, hvordan du bliver chic som en parisienne i alle tænkelige situationer! Perfekt som sommerferielæsning og et must-read for alle fashionistaer.

Grace: A Memoir af Grace Coddington, 127 kr., Amazon 

Grace Coddington er creative director på amerikansk Vogue og blev for alvor kendt efter dokumentarfilmen “The September Issue”. Hun har skabt nogle af de mest mindeværdige og storslåede modeserier for Vogue og i hele modebranchen. Hun er blevet et ikon og fortæller i bogen om sit liv, karriere og kærlighed.

Klassikere

sommerferielæsning

Stolthed og fordom af Jane Austen, 295 kr., Saxo 

Den verdenskendte kærlighedshistorie fra 1813 om den intelligente Elizabeth Bennet og den rige Mr. Darcy er udødelig. De to hovedpersoner skal meget igennem før kærligheden får lov at sejre. Udover det, så er den ret humoristisk skrevet og gør grin med 1800-tallets syn på ægteskab.

The Great Gatsby af F. Scott Fitzgerald, 153 kr., Saxo 

The Great Gatsby handler om den mystiske millionær Jay Gatsby, der holder overdådige og dekadente fester, mens han håber på, at den smukke Daisy Buchanan en dag dukker op på hans dørtrin. Fortælleren er den unge Nick Carraway, der lejer et lille hus tæt på Gatsby’s ejendom og af den vej kommer til at lære millionæren at kende.

Moby Dick af Herman Melville, 280 kr., Saxo 

Herman Melvilles romanklassiker fra 1851 bliver anset som en af de største amerikanske romaner. Det er historien om hvalfangerskibet “Pequod” og dets gale kaptajns jagt efter den store hvide hval – Den legendariske Moby Dick.

Bestsellere

sommerferielæsning

Træernes hemmelige liv af Peter Wohlleben, 206 kr., Saxo 

Træernes hemmelige liv er skrevet af skovfoged Peter Wohlleben, der inddrager os i træernes verden, kommunikation, kærlighed og følelser. Det er en kærlighedserklæring til skoven og en meget smuk bog, der giver perspektiv.

Transfervindue af Maria Gerhardt, 150 kr., Saxo

Maria Gerhardt blev i 00’erne kendt som trendsættende dj og er senere blev kendt for sin roman ” Der bor hollywoodstjerner på vejen”. Maria døde af kræft en uge efter udgivelsen af sin nyeste bog “Transfervindue – fortællinger om de raskes fejl”. Bogen er en utopisk fremstilling af Nordsjælland som et stort luksuriøst hospice, hvor de syge er afsondret fra resten af verden.

Hvis der skulle komme et menneske forbi af Thomas Korsgaard, 160 kr., Saxo 

Bogen er Thomas Korsgaards debutroman og handler om en familie i udkantsdanmark og deres følelsesmæssige forfald. Faren er ved at gå fallit, moren er deprimeret og bruger sin tid på internetkasino mens børnene er overladt til sig selv.

 

Et sjovt indslag til din sommerferielæsning!

sommerferielæsning

Jeg er Zlatan Ibrahimovic, 100 kr., Saxo

Dette er er højst sandsynligt ikke en bog du troede, at du nogensinde skulle læse, men det bør du! Du behøver ikke have den store viden eller interesse for fodbold for at kunne følge med og finde den underholdende. Zlatan fortæller om sin opvækst, karriere, kærlighed og venskaber – og så en hel masse både sjove og skøre røverhistorier.

Min liste – sommerferielæsning

sommerferielæsning

Bonjour Tristesse af Françoise Sagan, 150 kr., Saxo 

Françoise Sagan’s debutroman fra 1954 handler om kvindens seksuelle frigørelse. Bogen vakte ramaskrig, da den første gang blev udgivet. Man følger 17-årige Cécile, der sammen med sin dameglade far er taget på sommerferie ved den franske riviera. Stemningen er løssluppen lige indtil den afdøde mors veninde slutter sig til, og sætter en stopper for Céciles frihed.

 

Røde Orm bind 1 og 2 af Frans G. Bengtsson, 144 kr., Saxo 

“Røde Orm” vandt mig  fuldstændig over som teaterforestilling, så jeg er sikker på at bogen er mindst lige så god. Jeg har i hvertfald fået lyst til at høre mere om den unge viking med det flammende røde hår! Desuden har min far plaget mig om at læse den i årevis.

Historien af Elsa Morante, 344 kr., Saxo 

“Historien” af Elsa Morante er en klassiker, jeg længe gerne har ville læse og som flere har anbefalet til mig. Jeg er fascineret af historier om almindelige menneskers liv og overlevelse under 2. verdenskrig og historien er fortalt fra et perspektiv, jeg ikke har læst om før. Historien finder nemlig sted i Italien, nærmere betegnet Rom og foregår i årene 1941-47.

Læs også:

6 feriedestinationer med krystalklart vand

Maldives, Ari Atoll, Rangali, Conrad Hilton resort, overwater spa at sunset

Podcasts på dansk – forkæl øregangene, grin og bliv klogere

podcast, podcasts, kvinde, høretelefoner, computer, laptop, bærbar, musik, noder, jeans, denim, vindue

· Mere fra samme kategori ·