Læs også:

Close
gravid, graviditet, spiral, hormonspiral, prævention, kondom, p-piller, sex, parforhold, beskyttelse, kønssygdomme

NEWS: Verdens sikreste præventionsmiddel er overset

Nyheder  | 

Spiralen beskytter bedst mod graviditet, men mange ved det ikke · Roskilde Festival øger sikkerheden · Flertal vil forbyde køb af opgaver · IS udsletter vigtig moské · Uber-stifter fyret af aktionærer

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Verdens sikreste præventionsmiddel bliver overset

En ny undersøgelse udarbejdet af YouGov for medicinalfirmaet Bayer, viser, at 30 procent af adspurgte kvinder i alderen 21-29 år tror, at kondomet er det præventionsmiddel, der beskytter bedst mod graviditet. Det skriver Berlingske.

Det er dog ikke helt rigtigt. Hvor kondomet er godt til at forhindre kønssygdomme er hormonspiralen bedst til at forhindre graviditet. Det er der dog kun otte procent af kvinderne i undersøgelsen, der er klar over.

Ifølge WHO er antallet af graviditeter blandt 100 kvinder, der bruger kondom i et år på 18. Bruger de i stedet hormonspiraler er antallet af graviditeter nede på 0,2.

Hvorfor hormonspiralen er så god mod graviditet har gynækolog og overlæge på Annemette Lykkebo på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling i Koldingen forklaring på.

– Det er den, fordi den bare sidder der, uden at man skal tænke på at huske at tage en pille eller lignende. Dermed ikke sagt, at alle skal have én. Jeg synes, at det er rigtig fint, at vi har p-piller som alternativ. Men hvis man har svært ved at huske at tage sine p-piller, er spiralen en rigtig god løsning, siger hun.

gravid, graviditet, spiral, hormonspiral, prævention, kondom, p-piller, sex, parforhold, beskyttelse, kønssygdomme
Kvinder kender ikke den præventionsmiddel, der er bedst til at forhindre graviditet. (Foto: All Over).

Roskilde Festival øger sikkerheden

Hvis du skal på Roskilde Festival i år, så er chancen for, at du bliver mødt af ekstra sikkerhedsforanstaltninger ret stor.

Festivalen har nemlig valgt at skrue op for sikkerheden, afspærringer, hemmelige sikkerhedstiltag og politiet på dette års Roskilde Festival på grund af “udviklingen i verden”. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet fastslår, at der ikke er en større trussel mod festivalen, end i de andre år.

Roskilde Festival, ros, roskilde, festival, fest, musik, kultur, sikkerhed, politi, terrortrussel, terror, afspærringer, pet, trussel, festivalgæster,
Roskilde Festival skruer op for sikkerheden i år. (Foto: Polfoto)

Politisk flertal vil forbyde salg af eksamensopgaver

Selvom størstedelen af de nyudklækkede studenter har knoklet sig til deres gode karakterer, er der nogle, der har købt og snydt sig til dem. Det mener et flertal i Folketinget skal være ulovligt. Det skriver Berlingske.

Debatten er opstået på ny, efter firmaet FixMinOpgave er blevet åbnet, hvor skriftlige opgaver kan købes af studerende, der ikke lige selv gider kaste sig over deres eksamensopgaver.

Undervisningsminister Merete Riisager afviser imidlertidig at ulovliggøre salg af opgaver til skriftlige eksamener, fordi hun mener, at de unge bag FixMinOpgave hurtigt vil kunne finde en vej rundt om et et eventuelt forbud.

I stedet vil hun ændre måden studerende går til eksamen på.

firma, fixminopgave, service, snyd, virksomhed, skole, eksamen, opgaver, betaling, gymnasie, hhx, htx, ungdomsuddannelse, 12-tal, studier, studerende, elever, frederiks drews
Nyt firma laver gymnasielevers skoleopgaver for 500 kroner, men det skal være slut nu. (Foto: Polfoto).

IS udsletter vigtig moské

Islamisk Stat har bombet Nuri-moskeen i den irakiske by Mosul, hvor IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi i 2014 udråbte et kalifat. Det skriver Ritzau

– Jeg tror ikke, at deres krigere kan tolerere, at den moské kommer til at spille en ny rolle igen. De vil have, at den dør sammen med Islamisk Stat, vurderer Inger Marie Vennize, journalist og tidligere kommunikationschef for FN’s fødevareprogram i Irak.

IS, islamisk stat, mosul, irak, nuri, nuri-moské, moské, krig, irak, islam, religion,
Den forslåede minaret er det eneste, der er tilbage af Nuri-moskéen i Mosul, efter IS har bombet den. (Foto: Polfoto)

Uber-stifter fyret af aktionærer

Ubers stifter og direktør Travis Kalanick, der for nyligt har taget orlov, blev fyret af kørselstjenestens aktionærer i går. Det skriver Politiken.

Det er sager om sexchikane, snyd, store tab i regnskabetog en aggressiv arbejdskultur, der har fået aktionærerne til at fyre direktør Travis Kalanick.

Læs også: Uber-chef tager orlov efter en stribe skandaler

Læs mere: Uber lukker tjenesten i Danmark

travis kalanicj, uber, uber-direktør, uber.stifter, virksomhed, pirattaxa, kørselstjeneste, sexchokane, homofobi, mobning, modvind, medarbejdere, fyret, aktionærer,
Uber-stifter Travis Kalanick er blevet fyret af aktionærerne efter en række skandalesager. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·