Læs også:

Close
sankt hans, bål

Bålguide 2017: Her kan du komme til Sankthans

Kultur  | 

Uanset om du er til Sankthans ved vand eller på land, så har vi den komplette guide til en hyggelig aften i bålets magiske skær

Over hele landet bliver sankthans og midsommeren markeret med bål, mad, drikke, sang og taler. Her får du en guide, så du kan finde bålet i din baghave.

 

Sankthansaften på Skagen

På Skagen går de meget op i midsommerfesten den 23. juni, hvor der hvert år samles flere tusinde mennesker for at se på et bål af kaliber. Bålet vil blive tændt ved Skagen Sønderstrand v/ Vippefyret. Læs mere HER.

Sankthans i Vejle

Bor du i Vejle, så er der bål ved vandet ved Vejle Fjord. Skyttehushaven byder på Vejles største bål, båltale, levende musik og sang fra scenen, børneunderholdning, salgsboder, snobrødsbagning, grill og ikke mindst fyrværkeri. Læs mere HER.

sankthans, bål, midsommer, hekse, mad, sang, båltale, båltaler, forsamling, hygge, sommer,
Midsommerfest kommer selvfølgeligt med snobrød (Foto: Polfoto)
VIDSTE DU:

Navnet “Sankthans” kommer fra dengang Danmark var katolsk fra cirka år 1000 til år 1536.

Johannes Døberen blev ifølge Lukas Evangeliet født præcist et halvt år før Jesus – den 24. juni. Derfor blev det hans helgendag, og i folkemunde blev Sankt Johannes til Sankt Hans.

Traditionen med at tænde bål stammer fra 1600-tallet, hvor Sankthansbålet blev brugt til at fejre den danske midsommer.

Sankthans i Aalborg Zoo

En anderledes midsommerfest kan opleves i Aalborg Zoo, hvor du kan fejre midsommerfest med dyr og latter. Blandt dyrene på savannen i Aalborg Zoo vil der være bål, og årets tale vil blive fremført af Anders Lund Madsen. Læs mere HER.

Sankthans aften i Friheden

Ved Friheden i Aarhus vil der være sjov for både børn og voksne. Aarhus’ borgmester vil tale, og derefter vil der være livemusik på scenen til “Fed Fredag” med KrebsFalch og ikke mindst et stort bål. Læs mere HER.

sankthans, bål, midsommer, hekse, mad, sang, båltale, båltaler, forsamling, hygge, sommer,
Midsommerfesten Sankt Hans er årets længste dag og bliver fejret med bål, sang og fællesskab. (Foto: Polfoto)

Sankthans aften i Aarhus

Er du til fest med kolde øl og lækker mad, så er Aarhus central foodmarket stedet at holde midsommerfest. Her vil der være live musik og mulighed for at smage en masse lækker flammegrillet mad. Læs mere HER.

Sankthans i Roskilde

Byparken i Roskilde danner rammen om en bålfest med smuk sang og fakkelfest. Drengekoret fra Roskilde Domkirke underholder med sang, og derefter kan du deltage i fakkeloptoget fra Restaurant Pipers Hus til bålet, hvor Roskildes Borgmester Joy Mogensen holder årets båltale. Læs mere HER.

Sankthans på Bakken

Er du til grin og kilden i maven, så tilbyder Bakken fest for børn og barnlige sjæle. Vinderen af MGP 2017, Bastian, optræder på scenen ved Kildesøen, og derudover kan man også opleve Bakkens ikon Pjerrot. Læs mere HER.

Sankthans i Odense

Bor du i H.C. Andersens hjemby, så vil der være kæmpebål på Engen i Odense. Det vil være en traditionel fejring med både bål, båltaler, musik og underholdning. Læs mere HER.

sankthans, bål, midsommer, hekse, mad, sang, båltale, båltaler, forsamling, hygge, sommer,
I Odense fejrer man midsommeren med et kæmpe bål. (Foto: Polfoto)

 

Sankthans i centrum af København

På Pladeværkstedet Eventhal kan du komme til et Sankthans STØTTEARRANGEMENT. Aftenen byder på livemusik, kæmpe bål, båltale og midsommerviser, samt udvalgte DJ’s. Der vil være entré for mad og teater indtil kl. 21, derefter fri entré. Alt overskuddet fra baren går til Kanonhalløj i Tisvildeleje fra d. 23. juli til 4. august, hvor der igen vil være mere gratis underholdning. Læs mere HER.

Sankthans i Tivoli

Gider du ikke tage langt ud fra Købehavn for at fejre midsommer, så afholder Tivoli traditionen tro Sankthansaften i Tivolis Koncertsal og bålsang ved Tivoli-søen. Her vil du kunne opleve Københavns Drengekor og gæstende stjerner. Husk at du også gerne selv må tage din egen picnickurv med. Læs mere HER.

sankthans, bål, midsommer, hekse, mad, sang, båltale, båltaler, forsamling, hygge, sommer, tivoli
Tivoli holder en afslappet Sankthans i rolige omgivelser. (Foto: Tivoli presse)

LÆS OGSÅ: Sommerferielæsning – Disse bøger skal du læse!

LÆS OGSÅ: Kulturtilbud: Gratis og billige oplevelser i juni

· Mere fra samme kategori ·