Læs også:

Close
Roskilde Festival, nøgenløb, nøgen, løb, konkurrence, kroppen, kvindekroppen, motion, sundhed, fest, festival, tradition, vinder, taber, astma, brasilien, kultur, musik, fest, sjov,

NEWS: Brasiliansk kvinde vandt årets nøgenløb på Roskilde Festival

Nyheder  | 

Brasilianer vandt nøgenløb · Tilfælde af meningitis opdaget på festival · Adele siger måske farvel · Serbien vælger kvindelig homoseksuel leder · Mærsk Oil har udledt kemikalier i havet

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Brasiliansk kvinde vandt Roskilde Festivals nøgenløb

Roskilde afholdt sit traditionsrige nøgenløb og i år deltog en astmatiker og en kørestolsbruger. En af dem løb også med sejren. Det skriver TV2.

24-årige Michael Nielsen og 18-årige Anna Toretto vandt for henholdsvis mændene og kvinderne.

– Det er mit fjerde år i træk (hvor jeg løber nøgenløb red.), og så væltede de to, der førte, foran mig, og så tog jeg bare chancen. Så nu er det slut. Ikke mere nøgenløb. Det har været fem dage med hård druk, så der har ikke været meget træning, , fortæller Michael Nielsen forpustet.

Brasilianske Anna Toretto, der vandt hos kvinderne, måtte have et tæppe omkring sig kort efter sin sejr, fordi hun fik det dårligt af kraftanstrengelsen på grund af sin astma

– Jeg havde ikke rigtig nogen taktik. Det handlede bare om at løbe så hurtigst som muligt, fortæller Toretto, der ikke var genert over nøgenheden i løbet.

– Jeg har altid bare gået nøgen rundt i mit hjem i Brasilien, fordi det er så varmt, så jeg er vant til at være nøgen, siger hun.

Også spastisk lammede Martin på 26 år deltog i sin kørestol.

– Det var især hårdt op ad bakken, men jeg har armmuskler efterhånden, så det gik fint, fortæller Martin, der håber, at han vil inspirere andre handicappede.

Nøgenløbets bane er 450 meter langt og slanger sig gennem campingområdet i “Dream City”, løberne skal løbe to runder i bar røv.

34 festivalgæster deltog, 25 mænd og ni kvinder.

Roskilde Festival, nøgenløb, nøgen, løb, konkurrence, kroppen, kvindekroppen, motion, sundhed, fest, festival, tradition, vinder, taber, astma, brasilien, kultur, musik, fest, sjov,
En brasiliansk kvinde vandt Roskilde Festivals nøgenløb, sammen med dansker. (Foto: Polfoto)

Ung mand ramt af smitsom meningitis på Roskilde Festival

En 19-årig mand blev igår indlagt på et sygehus på Sjælland, fordi han har fået den meget sjældne meningokoksygdom, også kendt som meningitis. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Styrelsen for Patientsikkerhed og politiet gik hurtigt igang med at opspore af den smittende unge mands nærmeste omgangskreds, for at tage eventuelle smittetilfælde i opløbet.

– Vi står med en 19-årig mand fra Sønderjylland, der med al sandsynlighed har meningokoksygdom. Men vi vil gerne understrege, at risikoen for at andre er blevet smittet er meget lille, fortæller overlæge Troels Thomsen fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det er vigtigt at tage fat i festivalens samaritter eller læge, hvis man oplever symptomer såsom hurtigt indsættende høj feber, muskelsmerter, påvirket almentilstand, nakke- og rygstivhed og små blødninger under huden.

– Vi er på stedet, og jeg vil opfordre festivalens gæster til at tage det helt roligt, nyde festivalen og passe godt på hinanden, siger Troels Thomsen.

Hvis man bliver akut dårlig med påvirket bevidsthed, bør man ringe 112. Læs mere her.

Læs også: Mathias døde af meningitis – nu går hans historie viralt

meningokok, meningitis, roskilde festival, sygdom, forebyggelse, styrelsen for patientsikkerhed, politi, lejr, smitsom, sygdom
Et tilfælde af smitsom meningitis er blevet opdaget på Roskilde Festival. Myndighederne er på sagen. (Foto: Polfoto)

 

Adele kommer med chok-udmelding til fans

Den engelske balladedronning Adele har i et håndskrevet brev skrevet til sine fans, at den tour, hun netop har afsluttet, kan blive hendes sidste. Det skriver Buzzfeed.

– Jeg ville have, at mine sidste shows skulle være i London, for jeg ved ikke om jeg nogensinde vil tage på tour igen, så jeg vil have at min sidste gang (jeg optræder red.) skulle være derhjemme, skriver sangerinden.

Brevet var stukket ind i programmerne og udleveret til fansene til sangerindens London-shows, der afslutter hendes verdensturne.

Hun har rejst verden rundt de sidste 15 måneder, hvor hun har optrådt 123 gange.

Årsagen til sangerindens udmelding er ifølge hende selv, at turnélivet ikke passer hende synderligt godt, og skulle det være sådan, at i fremtiden besluttede sig for, ikke at tage på tour igen, ville hun gerne sikre sig, at hendes sidste show foregik i hendes hjemby.

adele, sangerinde, sanger, tour, turne, farvel, afsked, stopper, verdensturne, musik, kultur, sang
Adele har måske været på sin sidste turne. (Foto: Polfoto)

Serbien skriver historie med homoseksuel kvinde som statsleder

Serbien skriver historie, efter landet vælger den første homoseksuelle kvinde, Ana Brnabic som ny serbisk premierminister. Det skriver Ritzau.

I landet, hvor homoseksuelle ofte udsættes for chikane og overgreb fik Brnabic overvældende støtte til sin regering med 157 medlemmer, der stemte for og 55 stemte imod i parlamentet.

Det er Serbiens magtfulde præsident, Aleksandar Vucic, der har nominert Ana Brnabic som premierminister, og iagttagere ser det som et forsøg på at nærme sig Vesten og EU, der er bekymrede over Serbiens militærsamarbejde og forhold til Rusland.

Serbien selv har et officielt ønske om at blive medlem af EU.

Vucic ventes dog at blive ved med at være landets reelle leder, og han beskyldes for at lede landet nærmest enevældigt og for at begrænse friheder for borgere og medier.

politik, udland, ana brbic, homoseksuel, kvinde, premierminister, histore, første, serbien, eu
Ana Brnbic er den første kvindelige og homoseksuelle premierminister Serbien har fået. (Foto: Polfoto)

Mærsk udledte ikke godkendt kemikalie: 42 ton endte i havet

Mærsk Oil har måske forurenet mere i Nordsøen, end oplyst til myndighederne. Det skriver DR.

For at fjerne svovlbrinte fra gassen i Nordsøen, som Mærsk har udvundet, har virksomheden brugt og udledt et kemikalie ved navn “scavtreat”.

Kemikaliet mistænkes for at indeholde miljøskadelige komponenter, men det har Mærsk ikke oplyst om. Selskabet er forpligtet til at ordentligt om kemikalierne til Miljøstyrelsen, og til det siger Mærsk, at det ved “en fejl” ikke er sket.

– Det er problematisk, at Mærsk ikke overholder de regler, man skal. Det er også derfor, vi handler på det, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

mærsk, mærsk oil, havet, kemikalie, olie, gas, udvinding, miljø, klima, hav, lovbrud
Mærsk Oil har udledt ikke-godkendte kemikalier i havet. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·