Læs også:

Close
Meyers rødtunge

Opskrift: Råmarineret rødtunge med stikkelsbær, hyldeblomsteddike, salturt og agurk

Mad  | 

Denne ret med råmarineret rødtunge med stikkelsbær, hyldeblomsteddike, salturt og agurk er perfekt at servere en varm sommeraften

Råmarineret rødtunge med stikkelsbær, hyldeblomsteddike, salturt og agurk. Smag på ordene. Det kan næsten ikke blive mere dansk sommeraften end det.

Hvis du synes, at rødtunge er lidt for dyrt eller besværligt at få, så kan du nemt bruge noget andet hvid fisk som eksempelvis en rødspættefilet. Andre hvide fisk som pighvar, slethvar, søtunge eller torsk kan også bruges.

Det er saften fra de syrlige stikkelsbær, der tilbereder fisken i løbet af natten, og sammen med hyldeblomsteddiken giver salaten en smag af dansk sommer.

Husk, at den skal forberedes i god tid, da fisken skal råmarineres og derefter fryses i et helt døgn.

Råmarineret rødtunge med stikkelsbær, hyldeblomsteddike, salturt og agurk, opskrift, mad, sundhed, sommermad, meyers almanak
Råmarineret rødtunge med stikkelsbær, hyldeblomsteddike, salturt og agurk er en perfekt sommerret. (Foto: Meyers Almanak)
Ingredienser
100 gram stikkelsbær
1/2 deciliter vand
50 gram sukker

Sådan gør du – Syltede stikkelsbær:

Skyl bærrene under koldt vand, og knus dem derefter let, så overfladen lige brydes, og de lettere kan koge ud.

Kom bær, vand, sukker og lidt salt i en lille gryde, og kog op.

Tag gryden fra blusset, og lad dem trække i et par timer.

 


300 gram rødtunge
1 spiseske salt
1 teske sukker
75 gram stikkelsbær (eventuelt frosne)
1/2 deciliter hyldeblomsteddike (eller anden lys, frugteddike)

Sådan gør du – Råmarineret rødtunge:

Gnid fisken med salt og sukker.

Blend friske stikkelsbær og hyldeblomsteddike til en tynd mos, og kom lagen over fisken.

Dæk til med husholdningsfilm, og så fisken i køleskabet natten over – helst i 24 timer.

Meyers Almanak, gris med vilde urter, kærnemælk, kærnemælksdressing, gris, svin, opskrift, mad, spise, salat, grill, grillmad, urter, sommermad, sommer, urter, vilde urter, dressing,
Meyers store naturalmanak. (Foto: Meyers Almanak)

 

Ingredienser:
1 lille agurk
1/2 bundt forårsløg
50 gram salturt
1 håndfuld krydderurter som kørvel, dild, sødskærm eller bronzefennikel
2 håndfulde salater som for eksempel ruccula

Sådan gør du – Salat:

Skær agurk og forårsløg i tynde skiver.

Læg salat og urter i koldt vand i 10-15 minutter.

Slyng alt det grønne tørt i en salatslynge eller viskestykke.

Sådan gør du ved servering:

Ryst fisken fri af marinaden, men gem marinaden.

Læg fisken på et skærebræt, og skær den i lange, tynde skiver på langs af fileten.

Vend fisk, forårsløg, agurk, salturt, syltede stikkelsbær, salat og urter samt lidt af marinaden fra fisken og lidt koldpresset olivenolie.

Smag derefter til med salt, peber og eventuelt lidt mere hyldeblomsteddike.

Server fisken som den er til frokost eller forret eller giv nye kartofler og ærter samt lækkert brød til og server den til aftensmad.

Læs også:

Så tit skal du rengøre disse ting

køkken, rengøring, bakterier, bolig, hus, hjem, kvinde

· Mere fra samme kategori ·