Læs også:

Close
Karen Volff kager

Nem opskrift: Små, lækre mandelkager på kun 15 minutter

Mad  | 

De her mandelkager er hjemmelavet – eller næsten. De smager fantastisk og tager ingen tid at lave

De ligner konditorkager, du enten har givet en formue for eller brugt flere timer på at lave – men det er mega løgn. Disse mandelkager tager 15 minutter at lave, og så ligner de luksusdesserter.

Start med at købe en pakke af de her små mandelforme fra Karen Volf. De fås i de største supermarkeder. Det er da nemt.

Karen Volff
Det er så her, det hele starter. (Foto: Privat)
Ingredienser
Kagecremen:
1 æggeblomme
1 teske vaniljesukker
1 teske maizenamel
2 spiseske rørsukker
1½ deciliter mælk (for eksempel minimælk) og fløde blandet

Sådan laver du mandelkager

Start med at lave kagecremen. Ja, du kan købe en kagecreme, men det er faktisk ret nemt at lave den selv:

  • Kom alle ingredienser i en gryde på nær mælkblandingen. Pisk det godt sammen, før du tænder blus.
  • Varm op ved svag varme, og tilsæt mælkeblandingen lidt efter lidt.
  • Bliv ved med at piske, til det stivner. Det må godt være lidt tyndere, end det skal være, for det tykner lidt mere, når det er bliver koldt.
  • Lad afkøle.
Kagecreme
Put ingredienserne i en gryde. Derefter mælkeblandingen og rør godt. (Foto: Privat)
Rababerkompot:
2 stængler rabarber
Lidt vand til bare at dække bund af gryden
1 teskevanilje sukker
3 spiseskeer rørsukker

Nu skal du i gang med rabarberkompotten, der giver masser af smag til de søde kager.

  • Kog rabarber og øvrige ingredienser, til det er som en kompot.
  • Lad afkøle.
  • Kom den kolde rabarberkompot i bunden af mandelformene.

Bliver der noget til overs,  så brug det på din ymer om morgenen. Det smager rigtig lækkert og ligner en million.

 

rabarber
Rabarberkompot er godt i kager og meget andet. (Foto: Privat)
Pynt:
Bær
Hakket, hvid chokolade
Hakkede mandler
  • Når du har puttet rabarberkompotten i formene, skal der et lag kagecreme over.
  • Kom dernæst bær på toppen. Du kan vælge lige dem, du synes. Jeg tog hindbær og blåbær.
  • Pynt med hvid chokolade og hakkede mandler.
mandelforme
Et lille lag af rabarberkompot og så et lag kagecreme. (Foto: Privat)

 

chokolade og mandler
Lidt hvid chokolade og mandler hakket let. (Foto: Privat)

Sådan! Så er der serveret – lækre mandelkager til kaffen.

mandelkage
Om du serverer en enkelt eller et helt fad, så er du stadig dronningen af dessert. (Foto: Privat)

 

 

Karen Volff kager
Sådan ser små konditorkager ud – home made og lavet på under et kvarter. (Foto: Privat)

 

Læs også:

Din mor har påvirket din indretningsstil

Houzz - mødre

· Mere fra samme kategori ·