Læs også:

Close
Meyers Almanak, gris med vilde urter, kærnemælk, kærnemælksdressing, gris, svin, opskrift, mad, spise, salat, grill, grillmad, urter, sommermad, sommer, urter, vilde urter, dressing,

Opskrift: Grillet gris og vilde urter med kærnemælksdressing

Mad  | 

Det er forår, det er tid til at grille og være udenfor. Her får du opskriften på grillet gris forklædt som svinekoteletter med lækre urter til

Opskriften på grillet gris og vilde urter med kærnemælksdressing er specielt til dig, der elsker at gå en tur i skoven og samtidig ved lidt om, hvad man må spise derfra.

Hvis du hverken kan lide skovture eller ved nok om de urter, man kan finde der, så køb i stedet lidt salat, som du kan lide, og bland lidt forårsløg og kørvel i.

Meyers Almanak, gris med vilde urter, kærnemælk, kærnemælksdressing, gris, svin, opskrift, mad, spise, salat, grill, grillmad, urter, sommermad, sommer, urter, vilde urter, dressing,
Grillet gris og vilde urter med kærnemælksdressing er en rigtig sommerret. (Foto: Meyers Almanak)

Grillet gris

Ingredienser

(Til fire personer)
2 svinekoteletter
Havsalt
2 skalotteløg
4 håndfulde vilde urter fra skoven, for eksempel skvalderkål, bregneskud, skovløg, løgkarse, skovsyre og ramsløg
Rapsolie
Citronsaft
Friskkværnet sort peber

Sådan gør du:

Krydr svinekoteletterne med salt, og grill dem på en grillpande eller på en grill, hvis vejret er til det, ved høj varme i 4-5 minutter på hver side, til de er møre, men stadig saftige.

Skær skalotteløgene i strimler, og kom dem ned til kødet de sidste 1-2 minutter af stegningen (griller du dem på en grill, så gør det i en alubakke på grillen).

Lad kød og løg hvile på fedtsugende papir.

Skyl og pluk de vilde urter i blade, og slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke.

Skær kød i tynde skiver, marinér dem med nogle dråber rapsolie og citronsaft, og krydr dem med salt og peber.

Meyers Almanak, gris med vilde urter, kærnemælk, kærnemælksdressing, gris, svin, opskrift, mad, spise, salat, grill, grillmad, urter, sommermad, sommer, urter, vilde urter, dressing,
Meyers store naturalmanak. (Foto: Meyers Almanak)

Kærnemælksdressing

Ingredienser

1/2 deciliter tykmælk eller ymer
1/2 deciliter kærnemælk
2 spiseske citronsaft
1 spiseske rørsukker
1 teske koldpresset rapsolie
Havsalt
Friskkværnet sort peber

Sådan gør du:

Til kærnemælksdressingen røres alle ingredienser sammen og smages til med salt og peber.

Vend de vilde urter med kødet, de stegte løg og kærnemælksdressingen, og fordel salaten på fire frokosttallerkener.

Du kan servere en skål med rabarberkompot eller rabarberchutney til og gerne lidt ristet rugbrød til også.

 

Tip:

Kørvel er også rigtig godt i salaten.

Løvstikke, persille, brøndkarse og basilikum er også gode sammen. Smag altid på vilde urter fra skoven, før du tilsætter dem. Er de meget karakterfulde, så hak dem meget fint, eller kom lidt mindre i.

Læs også:

· Mere fra samme kategori ·