Læs også:

Close
lastbil, ulykke, lastbilulykke, tog, togskinner, køreledning, dsb, ulykke, fjerne, kø, forsinkelser, aflysning, morgentrafik, togbusser, tog, regionaltog, lyntog, intercity-tog,

NEWS: Aflysninger og forsinkelser i Sjællands morgentoge efter lastbilulykke

Nyheder  | 

Lastbilulykke giver store togforsinkelser · Canadisk snigskytte laver vildt skud · Støjberg i endnu et samråd om asylsag · Forsvundet gymnasielev fundet i god behold

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Aflysninger og forsinkelser i Sjællands morgentoge efter lastbilulykke

Siden torsdag eftermiddag har en stor del af togdriften på Sjælland været indstillet. Det fortsætter her til morgen, hvor der ikke kører tog mellem Ringsted og Slagelse før fredag formiddag. Det skriver DR.

Lyntogene mellem København og Odense kører heller ikke. Så kommer du fra vest skal du tage et Intercity-tog fra Odense til Slagelse. Det samme gælder fra København H til Ringsted. I begge retninger skal du regne med at skifte til togbusser, der kører mellem Ringsted og Slagelse.

Årsagen til aflysningerne er en lastbil, der kørte ud over en motorvejsbro ved Slagelse i går og hen over et sæt togskinner. Hele natten har fagfolk arbejdet for at fjerne lastbilen og for at reparere den køreledning, der blev revet over under ulykken og er årsag til togproblemerne her til morgen.

Kenneth Lau Rentius, områdechef i Banedanmark er imponeret.

– Det lykkedes os at løfte den her lastbil i ét stykke op på broen og få den kørt væk. Og det er lykkedes os at få fjernet containeren, som også var trillet med ned. Og vi har gjort det, så vores anlæg har taget mindst mulig skade. Det er umanerligt billigt sluppet, når man tænker på, hvad der er sket, siger Kenneth Lau Rentius og henviser til, at lastbilen ikke bare trillede ud over broen, men også ramte højspændingsledninger med 25.000 volt i sig.

Lastbilchaufføren, der kørte lastbilen, er sluppet med mindre skader.

lastbil, ulykke, lastbilulykke, tog, togskinner, køreledning, dsb, ulykke, fjerne, kø, forsinkelser, aflysning, morgentrafik, togbusser, tog, regionaltog, lyntog, intercity-tog,
Kaos i de sjællandske morgentoge efter en lastbil kørte ud over en bro. (Foto: Polfoto)

 

lastbil, ulykke, lastbilulykke, tog, togskinner, køreledning, dsb, ulykke, fjerne, kø, forsinkelser, aflysning, morgentrafik, togbusser, tog, regionaltog, lyntog, intercity-tog,
Lastbilen har ramt en køreledning og højspændingsledninger med 25.000 volt i sig. (Foto: Polfoto)

 

Canadisk snigskytte rammer IS-soldat på 3,5 km afstand

En snigskytte fra de canadiske specialstyrker har både slået en militærrekord og har reddet liv. Skytten har nemlig skudt en IS-terrorist, der var ved at aktivere sin bombe blandt irakiske sikkerhedsstyrker.

Is-krigeren var hele 3.5 kilometer væk fra skytten, da han blev skudt.

Video og data beviser skuddet bekræfter The Canadian Armed Forces, der siger, at det er det længste dræbende skud, der til dato er registreret. Det skriver The Globe and Mail.

Snigskytten brugte et gevær af typen McMillan TAC-50. Han var placeret højt oppe og det tog omkring 10 sekunder, fra han trykkede på aftrækkeren, til kuglen ramte sit mål.

sniper, canada, krig, irak, is, islamisk stat is-kriger, terrororganisation, mosul, kamp, rekord, skud
En canadisk sniper har skudt en IS-kriger på 3.5 kilometers afstand. Modelfoto (Foto: Polfoto)

 

Støjberg skal igennem endnu et samråd

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) skal endnu engang gennem et samråd, hvor hun skal svare på spørgsmål i sagen fra sidste år, da hun beordrede alle asylpar adskilt, hvis den ene part var under 18 år. Det skriver DR.

Det er en samlet rød blok, der har indkaldt Inger Støjberg til endnu et samråd, fordi de havde spørgsmål efter det første råd den 1. juni.

Folketingets Ombudsmand har allerede allerede, at Støjbergs instruks fra februar 2016 om at adskille alle par, var ulovlig.

Dagens samråd vil fokusere på, om Inger Støjberg blev advaret af sine egne embedsmænd eller Justitsministeriets jurister om, at praksissen med at adskille alle asylpar var ulovlig.

Inger Støjberg har også skiftet forklaringer gennem forløbet, hvilket også vil blive undersøgt nærmere.

– Enhver, der følger denne sag, kan se, at Inger Støjbergs forklaringer ikke hænger sammen, og at den ulovlige administration, der har været i den danske regering igennem længere tid, enten skyldes, at vi har et komplet udueligt embedsværk, som ikke kender til de mest elementære forvaltningsregler. Eller også har vi en minister, som bevidst og med åbne øjne har brudt loven. Og jeg har meget svært ved at forestille mig det første, siger Mattias Tesfaye fra Socialdemokratiet.

Læs mere: Inger Støjberg i samråd om muligt lovbrud

Læs også: Støjberg skifter forklaring i sag om barnebrude

politik, indland, rigsretssag, Inger Støjberg, lovbrud, udlændinge- og integrationsminister, lovbrud, barnebrude, forbehold, embedsmænd,
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg skal i samråd om et muligt lovbrud. (Foto: Polfoto)

Forsvundet gymnasielev fundet igen i god behold

En ung kvindelig gymnasielev, der har været forsvundet siden mandag, er fundet i god behold torsdag aften. Det oplyser Sydøstjyllands Politi.

Flere hundepatruljer har været sat ind for at finde kvinden, der altså blev fundet i Vejle klokken 21.15 i går.

· Mere fra samme kategori ·