Læs også:

Close
kvinder, kvindekroppen, ligestilling, sport, sportsudøvere, elite, elitesport, elitesportsudøver, atlet, graviditet, børn, babysabbat, team danmark, sport, barsel,

NEWS: Flere kvinder tager pause fra elitesport for at blive mødre

Nyheder  | 

Flere elitesportsudøvere tager babysabbat · Dansk statsborger blandt sårede i London-angreb · Lidl vil droppe plastikposer · Qatar muligvis hacket af russere

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Flere kvinder tager pause fra elitesport for at blive mødre

Det er ikke en selvfølge, at kvindelige atleter har taget en pause fra sporten for at blive mødte, men i de seneste år, har flere af dem vist, at de sagtens kan klare at blive gravide og vende tilbage til sporten på topplan. Drømmen om børn er nemlig ikke længere et permanent farvel til karrieren i elitesport. Det skriver Politiken.

– Det er naturligt både at ønske at få et barn og at fortsætte som eliteidrætsudøver. Og de kan sagtens, siger Kari Bø, professor i idrætsvidenskab og rektor på Norges Idrætshøjskole.

Alligevel er det et stort sats, at bytte sportshaller ud med børneværelser, både på grund af formen, men også fordi kvindelige atleter i forvejen ikke kan leve af deres sport, og fordi de risikerer at miste den minimale økonomiske støtte de får, hvis de tager en babysabbat.

– Det er et kæmpestort sats at blive gravid. Sporten er førsteprioritet, og de lever af deres kroppe. Efter en fødsel ved de ikke, hvad der sker. Det er ikke sikkert, de kan bygge samme form op igen. De ved ikke, hvordan livet er på den anden side. Passer det mon med et egoliv som idrætsudøver?, siger sportspsykologisk konsulent og ejer af Mental Motion Janne Mortensen .

Hun mener, at det kræver opbakning fra atleternes nærmeste og idrætsorganisationerne, for at komme igennem graviditeten. Det er Team Danmark enige i, og har derfor øget fokus på, hvordan kvindelige elitesportsudøvere kan planlægge deres sportskarriere og samtidig blive mødre.

– Men vi ville gerne blive bedre til at understøtte de gravide atleter, hvis vi havde flere ressourcer, siger direktør i Team Danmark Lone Hansen.

kvinder, kvindekroppen, ligestilling, sport, sportsudøvere, elite, elitesport, elitesportsudøver, atlet, graviditet, børn, babysabbat, team danmark, sport, barsel,
Flere kvinder tager pause fra elitesport for at blive mødre. (Foto: Polfoto)

Dansk statsborger kom til skade under London-terrorangreb

En dansk statsborger kom til skade, da et terrorangreb lørdag aften ramte det centrale London. Det skriver DR.

Personen, der blev såret, har dobbelt statsborgerskab og bor ikke i Danmark. Personen meldes i bedring og forventes at blive udskrevet fra hospitalet snarest.

I alt blev syv personer dræbt og 48 såret under lørdagens angreb. De tre personer bag terrorangrebet mistede ligeledes livet.

Læs mere her: Flere dræbte og sårede i formodet terrorangreb i hjertet af London

dansk statsborger, dobbelt statsborgerskab, terror, terrorangreb, angreb, varevogn, kniv, knivstik, dræbte, sårede, london bridge, london, borough market, gerningsmænd, politi, krimi,
Flere blev dræbt og såret under terrorangrebet i London, blandt andre en dansk statsborger. (Foto: Polfoto)

Dagligvarekæde siger farvel til plastikposer

Allerede fra september begynder Lidl at udfase plastikposer til fordel for papirposer. Lidl bliver den første dagligvarekæde i Danmark, der udfaser plastikposer i samtlige butikker. Det skriver Berlingske.

I stedet for poserne, vil kunderne finde papirposer på hylderne sammen med de muleposer i økologisk bomuld, som allerede er at finde i Lidls butikker.

Lidl forventer, at tiltaget sparer verden for over 10 millioner plastikindkøbsposer med en samlet vægt på ca. 300 tons.

Læs også: Danske butikker vil hjælpe dig af med dit brugte plastik

Læs også: Øde ø udråbt til det mest plastikforurenede område på Jorden

Lidl, plastik, plastikposer, papirsposer, muleposer, miljø, klima, miljøvenlig, klimavenlig, indkøb, shopping, bæredygtigt, bæredygtighed
Lidl vil afskaffe plastikposer i alle sine butikker. (Foto: Polfoto)

Medie: Russiske hackere plantede falsk historie og udløste Qatar-krise

Ifølge CNN blev Qatars statslige nyhedsbureau hacket, få uger inden en række nabolande afbrød deres diplomatiske forbindelser til landet. Det skriver Ritzau.

I maj sendte FBI en gruppe efterforskere til Doha for at hjælpe regeringen i Qatar med at undersøge et påstået hackerangreb, hvor gerningsmændene skulle have plantet en falsk nyhedshistorie gennem det statslige nyhedsbureau i Qatar.

De fem lande Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater, Egypten, Bahrain, Yemen og Libyen har droppet de diplomatiske forbindelser til golfstaten Qatar, og Saudi-Arabien har henvist til den nyhedshistorie, som russiske hackere i følge CNN skulle have plantet i Qatars statslige nyhedsbureau, som årsag til bruddet.

I historien blev der eftersigende bragt falske citater fra emiren i Qatar, så han fremstod venligsindet over for Saudi-Arabiens ærkefjende Iran. Samtidig blev der stillet spørgsmål til, hvor længe USA’s præsident, Donald Trump, ville blive siddende i Det Hvide Hus.

Ifølge amerikanske efterretningskilder ser det ud til, at formålet var, at skabe splid mellem USA og dets allierede.

Bliver anklagerne bekræftet, kan det betyde, at Rusland har forsøgt at underminere USA’s udenrigspolitik, og kan støtte USA’s påstande om, at Rusland forsøgte at påvirke det amerikanske præsidentvalg sidste år.

Læs mere: Flere lande bryder forbindelse med Qatar på grund af terrormistanke

Læs også: Hvad sker der med Trump, russerne og FBI?

qatar, Emir Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thani, rusland, russiske hackere, hacking, hackere, statslige nyhedsbureau, saudi-arabien, egypten, libyen, yemen, bahrain, diplomatisk krise, diplomati, fbi, usa, fake news
Qatar’s Emir Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thani mener, at landet er uretmæssigt beskyldt for falske nyheder, der er spredt af russiske hackere. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·