Læs også:

Close
kranie, fossiler, menneskeheden, homo sapiens, forskning, datering, evolution, marokko, marrakesh, mennesker, forskning, historie

NEWS: Vores historie skal skrives om: Homo Sapiens meget ældre end vi tror

Nyheder  | 

Menneskeheden er ældre end vi tror · FBI-chef forventes at levere eksplosiv vidneforklaring om Trump og russerne · Nordkorea fyrer flere missiler af · Islamist Stat bag angreb i Iran

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Vores historie skal skrives om: Homo Sapiens meget ældre end vi tror

Forskere har fundet et menneskefossil i Marokko, der er tæt på 300.000 år gammelt. Det betyder, at Homo Sapiens er mindst 100.000 år ældre, end vi først har antaget.

Det betyder også, at forskere nu skal til at gentænke teorierne om, hvordan det moderne menneske spredte os ud over hele verden. Det skriver Science Alert.

Hulen, Jebel Irhoud, ligger omkring 100 kilometer vest for den marokkanske by Marrakesh. Her fandt man i 1960’erne en håndfuld menneskefossiler. I 2004 blev en ny efterforskning åbnet, og her fandt forskerne stenværktøjer, fossiler fra gazeller og gnuer, et kranium, tænder og lange knogler, der tilhørte mindst fem forskellige individer.

Disse fund er blevet undersøgt. Stenværktøjerne er omkring 300.000 år gamle, meget ældre end tidligere fund, der har været omkring 200.000 år gamle.

Også de tænder, der blev fundet på kraniumet blev dateret til 300.000 år tilbage, dobbelt så mange år, som man vurderede fundene til at være i 1960.

– I slutfirserne var der de første resultater af anatomisk moderne mennesker, som gik 100.000 år tilbage. I 1990’erne blev der fundet enkelte steder i Etiopien, som daterede 200.000 år tilbage, og nu med disse resultater, kan ophavet for moderne mennesker skubbes helt tilbage til for 300.000 år siden, siger Rainer Grün fra det australske forskningscenter for menneskelig evolution.

kranie, fossiler, menneskeheden, homo sapiens, forskning, datering, evolution, marokko, marrakesh, mennesker, forskning, historie
Et nyt fund af et menneskekranie viser, at det moderne menneske er ældre end vi troede. (Foto: Polfoto)

FBI-chef: Trump pressede på for at få droppet efterforskning

Den fyrede FBI-chef James Comey vil ifølge en erklæring fortælle Kongressen, at Donald Trump lagde pres på ham, for at få FBI til at droppe efterforskningen af Trumps rådgiver Michael Flynn og dennes forbindelse til russerne. Det skriver Berlingske.

For at sikre sig, at alle hans møder med Trump var husket korrekt, har FBI-chefen forklaret, at han skrev referater direkte efter møderne, blandt andet, fordi James Comey fandt det nødvendigt at gøre med Trump helt fra begyndelsen.

Ifølge referaterne, har Trump bedt om Comeys loyalitet flere gange, har luftet muligheden for, at Comey kunne miste sit job, og at han ønskede, at Comey ville droppe anklagerne mod Flynn. Senere bad Trump Comey om at løfte den “sky” (sagen om Rusland), der hang over hans embede.

James Comey vil forklare sin sag yderligere ved en høring i Kongressen torsdag.

Læs også: Hvad sker der med Trump, russerne og FBI?

rusland, muller, rusland, james comey, donald trump, usa, fbi, michael flynn, rusland, russerne, sergej lavrov, valg, amerikansk valg, præsidentvalg, valgfusk, hacker, mistænkt, undersøgelse, magtmisbrug, paul manafort, michael flynn, donald trump, vladimir putin, putin, rusland, usa, amerika, amerikansk valg, præsidentvalg, præsident, valg, politik, udland, hillary clinton, email, fbi, james comey, fbi-chef, fyring, dække, russiske forbindelser, russer, hacker, hackede emails, demokrater, republikanere, wikileaks, barack obama, rex tillerson
En fyret FBI-chef med et memo kan være dårlige nyheder for Trump, der nu skal undersøges for mulige forbindelser til Rusland. (Foto: Polfoto)

Nordkorea affyrer igen missiler

Nordkorea har endnu engang affyret adskillige missiler. Det sker samtidig med, at Sydkoreas nye præsident suspenderer amerikansk missilforsvarssystem mod Nordkorea. Det skriver Politiken.

Ifølge Sydkoreas militær var der tale om missiler, der er designet til at skulle ramme skibe. Affyringerne er endnu en perle på snoren af provokationer, som Nordkorea har sendt mod USA, og lige nu anser den amerikanske regering Nordkorea for at være den største trussel mod USA’s nationale sikkerhed.

Samtidig er affyringerne et slag i ansigtet på den nyvalgte sydkoreanske præsident, Moon Jae-in, der har valgt at suspendere den fortsatte opførelse af et nyt amerikansk missilforsvarssystem på en tidligere golfbane i Sydkorea.

Det at præsidenten dropper missilforsvarssystemet belaster forholdet mellem USA og Sydkorea, der ellers normalt er tæt. Det gør det, fordi Donald Trump, anser det nye forsvarssytem for at være et afgørende bolværk mod truslen fra Nordkorea.

Flere sikkerhedsekperter, samt den amerikanske regering mener, at de mange prøveaffyringer skyldes, at Nordkorea er ved at udvikle et langtrækkende ballistisk missil, der skal kunne ramme det amerikanske fastland med atomvåben. Angiveligt frygter Nordkorea, at USA er ude på at vælte styret.

koreakrigen, nordkorea, sydkorea, japan, usa, amerika, kim jung-un, kim jung-il, kim il sung, donald trump, politik, diplomati, missiler, missiltest, testaffyring, atomprogram, atomvåben, konflik, sanktioner, diplomati, propaganda, japan, fn, ballistiske missiler, krig, dødsald, døde, sårede, sovjetunionen, 2. verdenskrig, cubakrisen, berlin, 38th parallel
Nordkorea fyrer igen missiler af, dagen efter, at Sydkorea demonterer missilskjold. (Foto: Polfoto)

Islamisk Stat står bag blodigt angreb i Iran

I går angreb Islamisk Stat parlamentsbygningen og ayatollah Khomeinis mausoleum, der ligger i den iranske hovedstad Teheran.

Angrebet begyndte om formiddagen, da fire mænd trængte ind i parlamentskomplekset, hvor de dræbte en sikkerhedsvagt og en anden person. Ifølge en embedsmand i indenrigsministeriet, var angriberne klædt som kvinder, og gik ind gennem hovedindgangen. Her udløste den ene angriber en selvmordsvest, og de andre blev skudt af sikkerhedsvagter.

På nogenlunde samme tidspunkt trængte to angribere ind i Khomeinis mausoloeum, hvor de dræbte en gartner og sårede adskillige andre. Den ene angriber udløste en selvmordvest og den anden blev dræbt af skud.

De iranske myndigheder siger, at i alt 12 blev dræbt og 43 blev såret. Det tog iranske sikkerhedstyrker omkring fem timer at nedkæmpe angriberne, som alle meldes dræbt.

Årsagen til angrebene skal findes i det faktum, at iranerne, ligger i krig med IS i Syrien og Irak. Det skriver Ritzau.

iran, teheran, perlamentsbygningen, ayatollah khomeinis mausoluem, angreb, terror, terrorangreb, døde, sårede, islamisk stat, is, syrien, irak, krig,
En mand rækker et barn til en sikkerhedsvagt under angreb i parlamentsbygning i Teheren. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·