Læs også:

Close

Vidste du, at din manke har bedst af hårfarve MED ammoniak?

Skønhed  | 

Det lugter værre, men det er faktisk bedre for dit hår. Hårfarve med ammoniak ødelægger nemlig lokkerne meget mindre end varianterne uden

Her blot en lille servicemeddelelse til jer, der bruger hårfarve til hjemmefarvning i stedet for at tage til frisøren.

Det er fristende at købe pakkerne med hårfarve, hvor det er påført med tydelig skrift, at produktet ikke indeholer ammoniak, for det lyder som en ret god ide at undgå lige den ingrediens, når det kommer til at fylde kemi i hovedbunden og vores elskede lokker.

farvet hår, pastelhår, frisure, festival, oh land, grønne bryn, hårfarve, ammoniak
Trenden med unaturlige farver til håret er stadig stor – farverne kan opnås både med og uden brug af ammoniak. (Foto: All Over)

Læs også: Festivalguide: Fede frisurer, der holder – også i uvasket hår

Dog er det bevist, at netop hårfarve MED ammoniak er mindre skadelig for dit hår end varianterne uden. Faktisk helt op til 85 procent mindre skadeligt. Det har vi lært af skønhedsbloggen Pudderdåserne, der har læst en undersøgelse i Journal of Cosmetic Science.

Hårfarverne uden ammoniak indeholder nemlig i stedet monoethanolamine (MEA), som har samme effekt som ammoniakken i hårfarve: Det åbner hårstrående, så de kan tage imod farven – og selv om det lugter mindre, så skader det mere.

Sugar Bear Hair, hårfarve, ammoniak
For nogle kvinder er håret en forlængelse af deres egen personlighed. Derfor går mange op i, hvad deres hårfarve egentlig indeholder – men kender du forskellen på produkter med og uden ammoniak? (Foto: MDS)

Se også: Video: Regnbuehår for en dag. Vi tester L’oréal Colorista 1 day spray

Du kan læse mere hos Pudderdåserne, der forklarer, hvordan ammoniak og monoethanolamine virker, og at producenterne simpelthen vælger monoethanolamine i stedet for ammoniak udelukkende af den grund, at det lugter bedre – eller du kan læse resultatet af undersøgelsen, hvis du har dine forskerbriller på i dag.

Hvad går du efter, når du vælger hårfarve?

hårfarve, schwarzkopf, ammoniak, LIVE
Hvis du vil have en hårfarve med ammoniak og ikke MEA, kan du for eksempel vælge LIVE fra Schwarzkopf. (Foto: Matas)

Læs flere indlæg om hår:

Test af Illumina Glossing: Som et Instagram-filter til dit hår

Interview med stjernefrisørerne Percy & Reed

Video: Pift dit røde hår op med lilla hårfarve! Vi tester Colour Refresh

· Mere fra samme kategori ·