Læs også:

Close
Roskilde, Roskilde festival, Roskilde festival 2017, rf, musik, kultur, camping, lejr, musik, klager, forældre, curlingforældre, curlingbørn, facebook, selvstændig, telt, teltlejre, klager, regn,

NEWS: Forældre klager over deres børns teltplaceringer på Roskilde Festival

Nyheder  | 

Flere forældre klager over Roskilde Festival for deres børn · Syersker besvimer på dansk modemærkes fabrik · Skuespillerinde i modvind over fupprodukt med NASA-stempel · Medie: Obama kendte til russisk hack · Dansk kvinde anholdt til tyrkisk pride · Turistbåd synker med 170 ombord

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Forældre klager over deres børns teltplaceringer på Roskilde Festival

Roskilde Festival 2017 gik i gang i weekenden. Som sædvanlig var der kamp om pladserne, når de tusindvis af telte skulle slåes op, men i år var noget anderledes. Der var nemlig flere forældre, der klagede til festivalen over deres børns teltplaceringer. En tendens festivalen ser i stigende grad. Det skriver DR.

Flere forældre har anmeldt Danmarks største festival med én stjerne på på deres Facebook-side, akkompagneret med en klage. Det er dog ikke forældre selv, der er på festival, men deres børn.

Nogle af anmeldelserne – fra de forældre, der altså ikke har været på festivalen – lyder:

– Vores 17 årige datter og 10 veninder stod tredje i køen og blev mast. Folk ligger presninger og reserverer til udestuer m.m. Nu må ledelsen gribe ind. Det er ikke i orden at unge mennesker skal have sådan en førstegangsoplevelse.

Klagerne går på, at de unge er blevet våde i regnen, at de har haft svært ved at finde en plads, at der ikke har været ordentlig skiltning og at forældrene er utrygge over, at børnene ringer hjem og siger, at de ikke ved, hvor de skal slå deres telte op.

Roskilde Festivals talskvinde Christina Bilde fortæller, at man på de seneste års festivaler mærker en større indblanding fra forældre, der kører børnene til og fra festivalen, kommer med mad og klager på deres vegne.

– Vi ser det mere, end vi gjorde det for fem-ti år siden, at man som forælder forsøger at gå ind og afhjælpe, hvad ens barn eller unge oplever. Vi ser også, at de unge hos os beder om hjælp til ting, som de før i tiden klarede selv, siger hun.

Christina Bilde understreger, at hun er sikker på, at de fleste forældre gør det af en god mening, men hun opfordrer dem alligevel til at lade være, fordi det er nemmere for festivalen at løse problemer de unge selv kommer med, og fordi de unge har brug for at slippe væk fra mor og far i en lille periode.

– Grundlæggende tænker jeg, at man sender sit barn eller sit unge menneske afsted, og så skal man gøre det og lade dem flyve. De er rigtig gode til at passe på hinanden, og de kommer hjem efter en uge og er vokset, hvis man lader dem vokse.

Selvom festivalens Facebook-side blev oversvømmet med klager i weekenden, er der nu begyndt at dukke positive anmeldelser af festivalen op for gamle festivalgængere og andre, der mener, at klagerne kommer fra curlingforældre, der skal stoppe med at blande sig og lade deres børn klare sig selv.

Roskilde, Roskilde festival, Roskilde festival 2017, rf, musik, kultur, camping, lejr, musik, klager, forældre, curlingforældre, curlingbørn, facebook, selvstændig, telt, teltlejre, klager, regn,
Forældre klager på vegne af deres børn over Roskilde Festival. (Foto: Polfoto)

 

40 syersker besvimede på dansk modebrands fabrik

Forholdene er så dårlige på tekstilfabrikker i Cambodja, at flere end 500 syersker de seneste seks måneder er besvimet og indlagt på hospitaler. En af fabrikkerne bruges af den danske tøjproducent Bestseller og her er 40 syersker besvimet. Det skriver DanWatch og  The Guardian.

Syerskerne må blandt andet kun spise én gang i løbet af en 12-timers arbejdsdag, hvilket er en af årsagerne til besvimelserne. Bestseller begyndte at producere på fabrikken i 2015, hvor de ved det første besøg på fabrikken påpegede “forhold, der skulle udbedres, inden vi kunne indgå i et samarbejde”.

Bestseller var også selv tilstedet ved et tilfælde i 2017, da hvor flere besvimede, og tøjfirmaets samtaler med ansatte har vist, at cirka 40 er besvimet, og 12 er blevet kørt på hospitalet.

bestseller, syersker, cambodja, forhold, arbejdsforhold, besvimer, tøj, tøjproducent,
Bestseller, der ejer Vero Moda bruger fabrikker, hvor syerskerne arbejder under dårlige forhold. (Foto: Polfoto)

 

NASA afslører Gwyneth Paltrow-site for snyd

Skuespillerinden Gwyneth Paltrow har i flere år haft firmaet Goop, der sælger og anbefaler forskellige former for alternative behandlinger. Tidligere i år kom firmaet i modvind for at sælge et jadeæg, som kvinder skulle komme op i deres skede, for at træne deres underliv.

Nu har rumagenturet NASA været ude med riven overfor Goop, fordi firmaet sælger plastre, der eftersigende skulle kunne udnytte “helende energikræfter” i universet. Plastrene koster 120 dollars – lidt under 800 kroner – og sælges med en anbefaling fra NASA, men den anbefaling har rumagenturet aldrig nogensinde givet.

Selv har Goop meldt ud, at:

– Vores indhold (på sitet red. ) skal fremhæve unikke produkter og tilbud, finde åbensindede alternativer og opfordre til samtale, skriver The Independent.

Goop har nu fjernet NASA fra sin produktbeskrivelse og skriver, at de er ved at undersøge sagen.

goop, gwyneth paltrow, nasa, snyd, humbug, plastre, klager, modvind, kritik, sundhed, kvinder, kvindekroppen,
Skuespillerinden Gwyneth Paltrow har for nylig indrømmet, at hun ikke kender indholdet på sit site, der flere gange er beskyldt for at være en omgang snyd og humbug. (Foto: All Over)

Medie: Obama vidste, at Putin ville blande sig i amerikansk valg

Præsident Donald Trump langede i weekenden ud efter Barack Obama for ikke at handle på oplysninger om, at Rusland forsøgte at påvirke det amerikanske præsidentvalg i november sidste år. Det skriver TV2.

Ifølge The Washington blev Obama orienteret om, at Vladimir Putin havde beordret cyberangreb, der skulle hjælpe Trump til magten, allerede i august 2016.

Obama, der dengang var præsident, reagerede ikke på truslen, fordi det kunne opfattes som en måde for præsidenten at blande sig i det amerikanske valg. Obama besluttede i sidste ende at indføre sanktioner overfor Rusland, men først i december, efter at Trump vandt valget.

Selvom de nye oplysninger peger på, at Trump fik russisk hjælp til at vinde valget, har Trump været ude og kritisere Obamas manglende handling.

– Lige kommet ud: Obama-administrationen kendte længe inden den 8. november til Ruslands indblanding i valget. Gjorde intet ved det. Hvorfor? skrev Trump som reaktion på oplysningerne, på Twitter.

Læs mere: Hvad sker der med Trump, russerne og FBI?

 

Dansk kvinde fængsles og løslades igen under Pride i Istanbul

En dansk kvinde blev tilbageholdt under Gay Pride i Istanbul søndag, men er nu løsladt igen. Kvinden er bestyrelsesmedlem i Copenhagen Pride. Det skriver Ritzau.

Paraden var blevet forbudt af tyrkiske myndigheder under påskud om, at højrenationale grupper havde advaret om, at de ville angribe deltagerne, men det fik ikke arrangørerne til at droppe paraden.

Det er tredje år i træk, at paraden forbydes.

istanbul, tyrkiet, gay pride, homoseksuel, anholdelser, krimi, dansker, copenhagen pride, krimi, anholdelse
Flere blev anholdt under Pride Parade i Istanbul i weekenden. (Foto: Polfoto)

 

Turistbåd med 170 passagerer synker i Columbia

Mindst ni personer har mistet livet, og 28 savnes, efter en turistbåd med omkring 170 passagerer søndag forliste i Colombia. Der var mange børn blandt passagererne, ingen af de ni omkomne er dog børn. Der er foreløbig ingen oplysninger om de omkomne eller savnede personers nationaliteter. Det skriver Ritzau.

Årsagen til ulykken er endnu ikke kendt, men det skete på den sydlige sø El Peñol i den nordvestlige del af landet.

– I øjeblikket har vi ni personer, der er fundet omkommet. Andre 99 personer blev straks reddet, og 40 yderligere kom ud af sig selv, siger Margarita Moncada, leder af katastrofeberedskabet i provinsen Antioquia.

En video af hændelsen viser, at båden synker virkelig hurtigt, men hvad der får båden til at synke kan ikke ses på videoen.

El Peñol er et vandreservoir og en af de største turistattraktioner i Antioquia, ligger ved byen Guatape knap 70 kilometer fra byen Medellin.

El Peñol, columbia, turistbåd, synker, sank, døde, omkomne, sårede, overlevende, børn, turist, turister, turistbåd,
Overlevende venter på nyt om deres pårørende efter en turistbåd synker med 170 ombord. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·