Læs også:

Close
syltetøjsglas, vaser, diy

DIY: Sådan kan du bruge de gamle syltetøjsglas

Bolig  | 

Vi har dem alle – de der tomme glas fra syltetøj, pesto eller oliven. Men hvorfor ikke genbruge dem til noget pænt? Her er gode ideer til, hvordan du kan bruge et syltetøjsglas som for eksempel vase

Vi får hele tiden fortalt, at genbrug er godt, og det er det jo også. Ofte bliver gode ting smidt ud, ikke mindst fordi vi måske ikke lige ser mulighederne i dem, men syltetøjsglas kan for eksempel nemt genbruges. Både dine egne og de helt gamle, du kan finde på loppemarkeder.

marmeladeglas, syltetøjsglas, vase, tulipaner, blomster
Beautiful Spring flower still life with wooden background

Til fine fund

Måske du har fundet dem i udlandet og møjsommeligt fragtet forsigtigt hjem, eller bare fundet på den nærmeste strand. Lige meget hvad så kan de små fund pynte i hvert glas og give en hyggelig sommer- eller sommerhusstemning.

Husk, at de hurtigt samler støv, så vask det hele engang imellem.

syltetøjsglas
Så fint kan et syltetøjsglas se ud med søpindsvin i. (Foto: All Over)

Til at servere i

Den her slags glas kan man faktisk købe mange steder med plastiklåg. Jeg har set dem i Søstrene Grene for eksempel. Men her har jeg brugt dem til at servere lidt frisk frugt i. Det er pænt, nemt og mega farverigt.

Syltetøjsglas
Om det er et nyt eller gammelt syltetøjsglas, så kan du serverer frugt eller dessert i dem. (Foto: Privat)

USB-stik

Det lille forrådsglas har jeg engang købt i Føtex til under 10 kroner. Nu bruger jeg det til alle de UBS-stik jeg får med pressemateriale på. Så ved jeg, hvor de er, og det pynter lidt.

opbevaring
Man kan aldrig finde de pokkers UBS-stik, når man skal bruge dem. Det kan jeg nu. (Foto: Tina Appelt)

Til en masse fyrfadslys

Et glas er fint – mange sat sammen endnu finere – måske på et fad. Men så enkelt kan det gøres.

fyrfad
Et tomt glas og et fyrfadslys, så nemt kan det gøres. (Foto: Privat)

Syltetøjsglas som vaser

Du kan både plante i glassene eller sætte enkelte, afskårne blomster i. Måske kan du også lave en helt anden sommerbuket fra haven og sætte i. Man kan pynte glassene eller bare lade dem være gennemsigtige. Begge dele er pænt.

Syltetøjsglas som vase
Du kan plante dem i glassene. Eller sætte enkelte i vand. (Foto: All Over)

Til teen eller kaffen

Måske har du ingen penge, vil gerne gøre det lidt anderledes eller synes, det ser cool ud. Man kan nemt drikke teen eller kaffen af et forrådsglas. Det ser mere rustik ud, og så kan man se den fine farve på teen.

Pukka te
Et lækkert glas Pukka te i den smukkeste røde farve. Så bliver det en god dag. (Foto: Privat)

Styr på snoren

Vi har alle enten sådan noget jutesnor eller gavebånd, som altid løber løbsk eller går amok i skuffen. Men hvorfor ikke lave et lille hul i i låget og tage snoren op igennem? Så har du altid styr på det.

Er du i dit kreative hjørne en regnvejrsdag og keder dig lidt, så pynt glasset for eksempel på låget eller glasset. I Panduro kan du købe lim og maling. Du kan også sætte perler på.

Forrådsglas diy
Så blev der endelig styr på snoren. Og så ser det pænt ud. (Foto: All Over)

Når du laver syltetøj eller chutney

Ja, ja jeg ved godt, at det gør du ikke så ofte. Men hvorfor ikke? Det er sjovt og nemt. Og smager bedre, når det er hjemmelavet. Netop nu er bærerne billigere, og vil du komme med verdens bedste venindegave, så er et glas hjemmelavet et-eller-andet perfekt. Prøv en blanding af rabarber og hindbær.

Du kan pynte låget med et stykke stof, som du binder fast med bånd, hvis du vil gøre lidt ekstra ud af det.

Syltetøjsglas diy
Man bliver ret lækkersulten, når det hjemmelavede syltetøj kommer på bordet. (Foto: All Over)

Alle de der skriveredskaber

De ligger altid de forkerte steder, eller man kan ikke finde dem. Kom dem i et glas, og de både pynter og er nemme at finde.

tuscher
Fine farver og nem måde at få styr på det hele på. (Foto: Privat)

Farvestrålende smoothies

Det ligner maling, men er lækre smoothies i de mest farvestrålende farver. Skal du have gæster og har tid og overskud, så lav netop forskellige og stil sammen. Gerne i alle mulige typer glas. Det ser mega pænt ud. Vil du gå all in, så vælg også forskellige sugerør.

tropicalia
Det kan bliver mere farvestålende og indbydende. Velbekomme. (Foto: Fra bogen Green Kitchen Smoothies. Politikens Forlag)

Læs også:

Lækker peach melba smoothie

peach melba

· Mere fra samme kategori ·