Læs også:

Close
ferie, rejse, momondo, undersøgelse, ferie, vacation,

Sådan ser danskernes perfekte ferie ud

Nyheder  | 

Selv om der er millioner af os, og vi alle er forskellige, så foretrækker vi danskere at rejse på ferie på en helt bestemt måde. Det viser en ny undersøgelse

Måden, vi allerhelst vil holde ferie på, er ikke til at tage fejl af. Flere end seks ud af ti danskere foretrækker at holde ferie med deres ægtefælle eller kæreste.

Blot fire ud af ti danskere vil helst rejse med venner eller børn. Det viser en ny undersøgelse fra momondo.dk.

ferie, rejse, rejser, konkylier, strand, skaller, strandskaller, muslinger
Se, skat, voksne kan også samle konkylier! (Foto: All Over)

Selv om lejligheds- og husudlejningsportaler er populære, foretrækker langt de fleste danskere nyredte senge og roomservice.

Undersøgelsen viser nemlig, at 57 procent af danskerne helst vil bo på hotel, når de er på ferie, imens kun 13 procent foretrækker at leje et værelse, lejlighed eller hus.

– Vi danskere er mere traditionsbundne, end man måske lige tror. Langt de fleste af os foretrækker at rejse sammen med personer, som vi kender, og vi vil gerne kunne slappe af og vide, hvad vi kan forvente. Mange foretrækker at bo på hotel frem for at leje en lejlighed af én, de ikke kender, gennem digitale tjenester, siger Lasse Skole Hansen, der er Momondos danske presseansvarlig.

Læs også: Sommerferielæsning – Disse bøger skal du læse!

ferie, rejse, momondo, undersøgelse, ferie, vacation,
Danskerne har klare ferievaner. (Foto: All Over)

Danskere booker ferien tidligt

Når det gælder planlægningen af ferien, er danskerne blandt dem i verden, der booker flybilletter tidligst.

En analyse af mere end 400 millioner globale søgninger på momondo viser, at danskere booker flybilletten allerede 11 uger inden afgang.

Hollændere ligger dog øverst på listen, når det handler om at være i god tid med planlægningen af ferien, og booker flybilletter 12 uger inden afgang. Derimod er brasilianere mere spontane og venter længst tid og booker knap 6 uger før afgang.

Til gengæld venter danskere gerne med at booke hotel indtil de er nærmere afrejsedatoen.

Ifølge undersøgelsen booker danskere hotel omkring seks uger før afrejse til udlandet, og her er det, ifølge hver anden dansker, prisen, der er mest afgørende for vores valg.

Bliv inspireret: 6 feriedestinationer med krystalklart vand

ferie, rejse, momondo, undersøgelse, ferie, vacation,
Danskerne foretrækker redte senge og roomservice fremfor private lejligheder, når de skal overnatte på ferien. (Foto: All Over)

Bali er favorit

Asien har længe været en populær destination for danskere, og interessen for kontinentet ser langt fra ud til at have peaket.

Mens Bangkok blev den tredje mest søgte destination blandt danskerne i 2016, er den indonesiske paradisø Bali den mest trendende destination blandt danskere lige nu.

Antallet af søgninger fra januar til marts er nemlig steget med hele 113 procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

– Bali ligger blandt de 10 mest søgte sommerdestinationer hos danskerne. Og én af årsagerne er, at mange af de mellemøstlige netværksselskaber såsom Qatar og Emirates kører mange kampagner, hvor der er gode priser til netop Bali. Så det er virkelig en destination, der er kommet på danskernes radar, fortæller Lasse Skole Hansen.

Se også: 15 uundværlige rejseapps til en fantastisk ferie

ferie, rejse, momondo, undersøgelse, ferie, vacation,
Danskerne elsker Bali. (Foto: All Over)

· Mere fra samme kategori ·