Læs også:

Close

Coola: Californisk solpleje med et skandinavisk mindset

Sundhed  | 

Et nyt, lækkert hudplejemærke har ramt Danmark. Coola er skabt i Californien af en eks-surfer, som savnede solcreme, der føltes rart at tage på. Vi mødte bagmand Chris Birchby på en solrig dag i Danmark

Chris Birchby er eks-surfer, eks-pokerspiller, nu entrepeneur, familiemand og amerikansk – sådan på den rigtige “American Dream”-facon. Han er direktør for Coola, som sælges i 44 lande, men har ingen baggrund indenfor kemi eller biologi. Så hvordan havnede han der?

Hans forældre fik hudkræft. Chris indså dels, at hans elskede californiske sol kunne være farlig, dels at markedet ikke havde den type solbeskyttelse, han gerne ville have – især i forhold til sport, for eksempel vandsport. Og så tog han sine pokerpenge og gik i gang med at bygge Coola op. Og det var bestemt ikke en nem process.

– Jeg var heldig, at jeg var naiv, jeg anede ikke på forhånd, hvor hårdt det ville blive, siger Chris.

– Jeg fortrød tit mit karrierevalg, mens vi stadig baksede med produktudvikling og alting gik galt, men jeg har aldrig fortrudt i mere end 24 timer ad gangen.

Og det viste sig, at vedholdenhed skulle betale sig. For Coola er i eksplosiv vækst, selv om det først lige er kommet til Danmark.

Hjælp dine veninder, når I er ude i solen. Det er vigtigt at få alle områder med! (Foto: All Over)

Jeg spørger Chris, hvordan det kan være, at han har valgt at satse på Danmark. Hvad har vi fælles med solbeskinnede Californien?

– Der er faktisk mange ligheder. Ligesom os, går I op i sundhed, sunde madvarer, I er smukke … Livsstilen er faktisk ganske ens, og også det politiske klima. Vejret er selvfølgelig anderledes, griner Chris.

Læs også: Hvad er din stil? 4 strandlooks, du nemt kan hapse

Det har han jo desværre ret i. Men til alle jer, der tænker, at solen i Danmark er uskadelig: Det er den ikke! Jeg har aldrig været typen, der gik meget op i solpleje, men Chris’ historie om sine forældre gør et indtryk.

“En dag gør ingen forskel. 100 dage gør”

– Det er så nemt at forhindre hudkræft. En dag uden solcreme gør ingen forskel, men 100 dage gør, siger Chris, og jeg føler mig næsten skyldig over, at jeg altid har sjoflet min solbeskyttelsesrutine.

Jeg spørger, hvad en doven type som mig skal prioritere, hvis jeg nu ved, at jeg ikke får taget den store tur med produkter og hudpleje.

– Hvis du kun vil bruge ET produkt dagligt, så lad det for pokker være et med solbeskyttelse.

Af samme årsag har Chris valgt at lave Coola-makeupprodukter med solfaktor i.

Så galt kan det gå, når man glemmer solcreme. Min røde mave stammer fra Sri Lanka. (Foto: Privat)

Er der en sidste ting, Chris vil sige til sjuskedorter som mig, der har kørt en (alt for) afslappet solbeskyttelsesstil?

– Det er basal selvpleje. Det er på niveau med at vaske sit ansigt hver dag … Men hvis du hader økologi, er det måske ikke produktet for dig, griner Chris.

For firmaet har det altid været politikken, at så meget som muligt skulle være økologisk og parabenefrit.

Økologi er dog ikke det samme, som at din solcreme er allergivenlig, og Coola er ikke for dig, der forsøger at undgå parfume i dine produkter. I en stor test gennemgik Forbrugerrådet Tænk Kemi en del af markedets solcremer, og Coolas havnede i nederste gruppe, hvor der var hormonforstyrrende stoffer og parfume i produkterne.

Så du skal gøre op med dig selv, hvad der betyder mest for dig, når du handler.

Makeupprimer med solfaktor 30. (Foto: PR)

 

Du kan blandt andet finde Coolas produkter her hos pure shop.

Personligt har jeg det fint med parfumen i produkterne, som dufter dejligt. Jeg synes, Coolas produkter føles rigtig rare på, og indpakningen er superpraktisk og god til tasken. Så giv Coola et forsøg, hvis du savner solcreme, der holder til en tur i vandet!

Læs også: Beautyneeeews! Julifundene er her

· Mere fra samme kategori ·