
BACONOPSKRIFTER: 8 retter med bacon til morgen, middag og aften
Er du en pige med bacon i næsen, eller har du en kæreste, som er tosset med grisens gyldne skiver? Vi har de vildeste baconopskrifter til dig
Bacon. Grisens fantastiske flæsk, som på én eller anden måde altid kan gøre enhver ret ekstra delikat. Men er du FULDSTÆNDIGT tosset med bacon, så vil du elske disse bombastiske baconopskrifter, som vi har fundet frem til dig.

Morgen, middag, aften … snacks. Der er baconopskrifter til alle situationer!
DEN MED SMØR – Baconsmør √
Ingredienser:
- Én pakke bacon
- Fire spsk. brunt sukker
- Smør
Fremgangsmåde:
- Læg baconen ud på en bageplade, og dæk hver skive med sukkeret
- Bages i forvarmet ovn ved 200 grader, indtil baconen er sprød og lidt brun i kanterne. Pas på, for sukkeret kan brænde hurtigt!
- Hak baconen i stykker og bland med det blødgjorte smør
- Hæld blandingen op i en plastikbeholder, og opbevar i køleskabet indtil det skal bruges
- Kan serveres på toast, bagels, i en bagt kartoffel, på en bøf, i burgere eller ovenpå majskolben. Steg et æg i det, sauter nogle løg med det eller vær fræk og brug det i en brownieopskrift. Det er så godt, at du måske endda kan tage bad i det (anbefales ikke)
DEN MED MOZZARELLA – Baconmozzarella
Ingredienser:
- To hele mozzarella
- Én pakke bacon i skiver
Fremgangsmåde:
- Skær din mozzarella (gerne en mere fast variant) i aflange skiver og svøb det i bacon.
- Steg i ovnen ved 220 grader, indtil baconen er sprød. Bon appetit!
DEN TIL CHIPPEN – Bacondip
- Én pakke ranch dressing mix (fåes ved chip dip blandingerne)
- Én bøtte creme fraiche
- Én pakke bacon i tern
- Én kop cheddarost (strimlet)
Fremgangsmåde:
- Steg baconen og lad den køle på et stykke serviet.
- Når det er afkølet, kan det blandes med resten af ingredienserne og HAPS! Så har du en bacondip, som kan bruges til grøntsager, i en bagekartoffel, til chips eller som tilbehør til grillen her til sommer.

DEN TIL MORGENMADEN – Baconpandekager
Ingredienser – to personer:
- Én pakke bacon i skiver (skåret i stykker)
- Et halvt finthakket løg
- Én kop almindelig mel
- Én tsk. bagepulver
- En halv tsk. salt
- En stor knivspids cayennepeber
- Halvanden dl. mælk
- Ét stort æg
- Én spsk. olie
- Én kop majs
- En halv kop strimlet ost
- Varm ahornsirup til servering
Fremgangsmåde:
- Steg baconstykkerne, til de er sprøde.
- Tilsæt løg til panden.
- Bland resten af ingredienserne sammen til en pandekagedej, og tilsæt bagefter det afkølede bacon og løg.
- Varm smør i en stegepande. Hæld en halv kop af dejen op på panden, og steg fire minutter på hver side.
- Server stabler af pandekager med lunet ahornsirup til.
DEN TIL FROKOST – Bacon grilled cheese
Det her er en af vores yndlings baconopskrifter!
Ingredienser – to til fire personer:
- To pakker bacon
- To spsk. smør (mere efter behov)
- Otte skiver lyst brød
- 16 skiver cheddar
- Fire spiseskefulde Thousand Island dressing
Fremgangsmåde:
- Tag to skiver brød, smør det ene brød med en smule Thousand Island dressing og placer to skiver cheddar i midten af de to skiver.
- Tag tre skiver bacon, og fold rundt om sandwichen på den ene led. Gentag det samme på den anden led.
- Varm smørret i en stegepande. Steg sandwichen i fem minutter på begge sider, eller indtil baconen er sprød.

DEN TIL AFTENSMADEN – Bacon-BOMBE
Ingredienser – fire til seks personer:
Fars:
- 1,2 kg. svinekød
- To æg
- En halv dl. rasp
- En halv dl. worcestershiresauce
- To spsk. teriyakisauce
- Én tsk. stødt chili
- To tsk. paprika
- Én tsk. sennepspulver
- To tsk. friskhakket timian (evt. tørret)
- To tsk. friskhakket salvie (evt. tørret)
- To tsk. friskhakket oregano (evt. tørret)
Andet:
- Otte pakker bacon i skiver
- 300 g. revet cheddar ost
- Én finthakket rød peber
- Én finthakket gult peber
- Barbecuesauce (efter eget ønske – Jensens Klassisk Barbecue kan anbefales)
Fremgangsmåde:
- Bland alle ingredienserne til farsen sammen, og lad den samle sig på køl.
- Imens farsen samler sig, skærer du to pakker bacon i stykker og steger dem på en pande.
- Så skal du flette resten af baconen på en bageplade med bagepapir på.
- Spred farsen ud på baconen.
- Pensl farsen med barbecuesaucen.
- Drys farsen med de finthakkede røde og gule peber, den stegte bacon og på toppen cheddar.
- Rul nu farsen til et stort farsbrød, og luk enderne GODT sammen. Brug et par tandstikker til at lukke enderne.
- Smid nu den herlige baconbombe på grillen eller i ovnen ved 200 grader.
Lad den stege i ca. 40 – 50 minutter, indtil den har en kernetemperatur på 72 grader.
Opskriften over alle baconopskrifter: DEN TIL DESSERTEN – Baconis
Ingredienser – fire til seks personer:
- Fire skiver bacon
- To dl. lysebrunt sukker
- To dl. lys majssirup
- To dl. stout øl
- Fire spsk. usaltet smør
- To dl. fløde
- Salt og peber
- Én bøtte kvalitetsvaniljeis
- To dl. pekannødder (ristet og hakket)
- Havsalt til at drysse med
Fremgangsmåde:
- Steg baconen og lad den køle på et stykke serviet.
- Tilsæt det brune sukker, majssirup, øl, smør, fløde og en knivspids salt og peber til panden, hvor du før stegte baconen. Lad massen koge ind til en tyk masse. Sæt massen i en skål og nedkøl den, indtil den er klar til servering.
- Lav skåle med is, hæld din baconsirup på og drys med de sprøde baconstykker, de ristede pekannødder og et touch af havsalt.

DEN TIL DE SUNDE – Baconsalat
Hvis din veninde insisterer på at spise sundt, så bare rolig: Selvfølgelig findes der en salat iblandt vores baconopskrifter!
Ingredienser – to personer:
- Én pose frisk hakket grønkål
- Otte skiver bacon
- En halv pakke smuldret blå ost
- To spsk. tørrede tranebær
- To spsk. ristede hakkede pekannødder
Dressing:
- En halv dl. olivenolie
- To spsk. rødvineddike
- To tsk. honning
- Én tsk. dijonsennep
- Salt og peber
- Ét lille meget finthakket skalotteløg
Fremgangsmåde:
- Steg baconen og lad den køle på et stykke serviet.
- Bland resten af ingredienserne til salaten sammen i to skåle.
- Bland dressingen sammen og hæld udover salaten efter ønske.
LÆS OGSÅ: Hjælp! Jeg skal lave middag til en gæst med laktoseintolerance!
LÆS OGSÅ: Hjælp! Jeg skal lave middag til en glutenallergiker! Sådan gør du