Læs også:

Close
køkken houzz

8 tips: Sådan fornyer du dit køkken for under 1.000 kroner

Bolig  | 

Køkkenrenoveringer er dyre og uoverskuelige – savner dit køkken et nyt look, kan du let peppe det op for under 1.000 kr. Sådan giver du det nyt liv

Er du træt af dit gamle, halvslidte køkken, men synes samtidig, at det er svært at få luft i økonomien til et helt nyt køkken? Så skal du læse med her.

I de fleste tilfælde er det nemlig slet ikke nødvendigt at skifte hele køkkenet ud. Derimod, kan det være effektivt at have fokus på mindre detaljer, der kan være med til at give køkkenet et helt nyt udtryk.

Vi har fundet otte simple tip, der alle koster mindre end 1.000 kroner hver, men som kan få dig til at forelske dig i dit gamle køkken igen.

1. Mal væggen i en markant farve

Hvis dit køkken er gammelt og en smule umoderne, kan det være effektivt at flytte fokus lidt væk fra køkkenets flader og hen på nogle af rummets andre elementer.

Det kan du gøre ved at male køkkenets bagvæg i en markant, men behagelig farve.

Her har man eksempelvis valgt en kølig petroleumsblå, der skaber en flot baggrund og giver det neutrale køkken lidt mere liv.

Når du kommer ind i køkkenet, vil øjnene som det første drages af farver, og derfor kan det være effektivt at kamuflere et slidt køkken med en iøjnefaldende baggrundsfarve.

Priseksempel: Du kan få 2,5 liter Sadolin-maling, der rækker til mere end en enkelt væg, for 299 kroner hos Nordicmaling.dk.

2. Tilføj mønstrede tæpper

Er dit køkken derimod lidt sterilt – tenderende til kedeligt – kan det være dekorativt at få lidt mønster ind i rummet.

Her kan et aflangt tæppe være en nem løsning, der også hjælper, hvis der er lidt fodkoldt om vinteren.

Det er dog vigtigt at finde et tæppe, der enten er lavet i et materiale, som nemt kan pletfjernes, eller også skal det kunne tåle at blive vasket – det er svært helt at undgå pletter, når man laver mad.

Priseksempel:Et 2,5 meter mønstret kludetæppe fra Ilva til 200 kroner.

 

LÆS OGSÅ: OPDATÉR BADEVÆRELSET FOR UNDER 1.000 KRONER

3. Lav en udstilling til krydderurterne

Planter gør altid noget godt for et rum, fordi de tilfører friskhed og farve. I køkkenet er det dog mere oplagt at have krydderurter, som du kan bruge til madlavning.

I stedet for blot at have krydderurterne stående i vindueskarmen så prøv at hænge dem op på tværgående stænger på en fri væg eller i vinduet.

Det ser rigtig fint ud, hvis de er i små potter, som du kan vælge at lade være i forskellige farver for at give køkkenet lidt alsidighed.

Priseksempel:
Du kan købe metalstænger for 49 kroner stykket, små metalspande for 25 kroner stykket og 5 kroge for 25 kroner. Alt sammen hos Ikea.

4. Tapetser et lille stykke væg

Ligesom ved det første billede, hvor køkkenets bagvæg har en kraftig og iøjnefaldende farve, kan du lave samme trick ved at tapetsere en enkelt væg.

Vælger du et tapet med masser af blikfang enten i form af farve eller mønster, kan du fjerne fokus fra køkkenets slidte flader.

Derudover kan det gøre rummet mere levende, hvis det ellers fremstår en smule neutralt.

 

Tapeter kan også give køkkenet et sjovt og humoristisk strejf. Her har man for eksempel valgt at tapetsere væggen med et bykort over Paris.

Priseksempel: 10 meter tapet hos Tapethuset.dk koster 797 kroner – det kan sagtens beklæde en enkelt væg.

 

SE OGSÅ: FORNY HELE BØRNEVÆRELSET FOR UNDER 1.000 KRONER

5. Lav en laktavle

Måske har du skabslåger, vægge eller døre i dit køkken, som trænger til en kærlig hånd.

Dem kan du udnytte til et lave en praktisk laktavle. Den er både dekorativ i køkkenet, men også praktisk at skrive familiens aftaler eller bare små beskeder til hinanden på.

Priseksempel: 375 ml tavlelak koster 169 kroner i Bauhaus. Skal hele væggen dækkes, skal der to bøtter lak til.

6. Mal dine køkkenlåger

I nogle køkkener er det umuligt at fjerne fokus fra de slidte og medtagede skabe og skuffer. Her kan det være nødvendigt at male de mest markante overflader med maling. Det giver dog en enestående mulighed for at give køkkenet helt nye farver.

Har du et køkken af træ, er det intet problem at male skabe og skuffer, hvorimod du kan overveje wallstickers specielt til køkkener, hvis dine låger er fremstillet i plastik.

Går du i gang med at male dine trælåger, kan det være en god idé først at slibe dem og derefter rense dem med grundrens, inden du maler.

Priseksempel: Til køkkenlåger anbefales det at bruge en glans 50 (halvblank) eller 90 (blank). 2,5 liter glans 90 hos Dyrup koster 462 kroner.

7. Gør køkkenet gyldent med kobberfolie

Messing og kobber har været alle vegne de seneste sæsoner. Og med god grund for de gyldne metaller giver et eksklusivt præg på indretningen og kan have samme effekt i dit gamle køkken.

Beklæd eksempelvis den bare væg mellem køkkenbord og køkkenskabe med kobberfolie, der er et langt billigere og nemmere materiale at arbejde med end kobberplader.

Det er især praktisk bag et komfur, fordi overfladen er nem at tørre af. Der findes både folier i højglans, mat og med et mere antikt og plettet udtryk.

Priseksempel: 100 x 32 cm kobberfolie koster 171 kroner hos Sløjddetaljer.dk. Regn med, at du skal bruge omkring 4-5 meter i alt.

LÆS OGSÅ: STORE DRØMME, MEN SMÅ PENGE? HER ER EKSPERTENS BEDSTE BUDGETTIPS

8. Nye smarte greb

De helt små detaljer er vigtige i et køkken, og derfor kan et simpelt trick som at skifte dine gamle køkkengreb ud være en billig og effektiv måde at give nyt liv til rummet.

Prøv at tænke i alternative materialer, så det ikke bare bliver traditionelle metalgreb. Lædergreb, messinggreb eller keramikgreb kan eksempelvis være flotte i neutrale køkkener.

Priseksempel:

En lille læderstrop fra Altigreb.dk koster 99 kroner, mens et større og aflangt greb koster 128 kroner.

· Mere fra samme kategori ·